kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Recept   /  

4 finom, gyümölcsös bögrés süti

4 finom, gyümölcsös bögrés süti

Vége a nyárnak, de azért nem kell lemondanod a frissítő, gyümölcsös finomságokról. A hűvösebb napokon is meglepheted barátaidat sütivel.

Szerző: Pető Amy
Forrás: Femina.hu
2009.09.06.

Hiába múlt el a nyár, érdemes továbbra is gyümölcsös finomságokkal elkápráztatni a párodat vagy vendégeidet. Ha pedig nem találsz már friss gyümölcsöt, akkor kicserélheted másra.

17 csodás desszert
17 csodás desszert
A legfinomabb gyümölcsös sütemények receptjei képpelA legfinomabb muffinokCsodaszép cupcake-variációkA tökéletes piskóta titkaMinden, ami a tökéletes sütihez kellCsodás, ízletes gyümölcsök leveshez és sütihezÍgy készül a tökéletes linzertésztaCsokis sütik minden alkalomraA 7 legjobb édesség, ami alig hizlal17 konyhai eljárás, amit ismerned kell!

De az is jó megoldás, ha a nagyitól kérsz egy kis befőttet, ami még őrzi a nyári ízeket.

Clafoutis

Hozzávalók:

  • 3 bögre cseresznyebefőtt
  • 6 tojás
  • 1 bögre cukor
  • 1 bögre finomliszt
  • 1 bögre tej
  • 1 bögre tejszín
  • 1 vaníliarúd
  • 2 evőkanál cseresznyepálinka
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 kávéskanál sütőpor

A lecsöpögtetett cseresznyebefőttet szórd bele egy kivajazott tortaformába, és keverd össze a pálinkával. A tészta hozzávalóit keverd simára egy kézi habverővel. A masszát öntsd egyenletesen a cseresznyére, és süsd 30 percig. Melegen tálald, és a végén szórd meg egy kis fahéjas porcukorral.

Szilvás lepény

Hozzávalók:

  • 4 bögre liszt
  • 4 bögre tej
  • 10 dkg vaj
  • fél bögre olaj
  • fél bögre cukor
  • 2 tojás
  • 15 g élesztő
  • szilva ízlés szerint
  • csipet só

Langyos, cukros tejben futtasd fel az élesztőt, add hozzá a lisztet, a tojásokat, a vajat, az olajat, a cukrot, és keverd el annyi tejjel, hogy lágy tésztát kapj. A tojásfehérjéket verd kemény habbá, és dolgozd össze a tésztával. A tésztát hagyd kelni, majd öntsd kiolajozott tepsibe, szórj bele annyi kimagozott szilvát, ahogy szereted, majd süsd meg. Porcukorral meghintve tálald.

Gyors málnás

Hozzávalók:

  • 3 bögre liszt
  • 3 bögre málna - mirelit is lehet
  • 1 bögre joghurt
  • 1 bögre étolaj
  • 2 bögre cukor
  • 4 tojás
  • 1 vaníliás cukor
  • 1 sütőpor
  • 1 citrom reszelt héja
  • késhegynyi szódabikarbóna

A joghurtot a tojásokkal, az olajjal, a cukorral és a vaníliás cukorral jól keverd el. Ezután add hozzá a lisztet, a sütőport, a reszelt citromhéjat és a szódabikarbónát. A masszát öntsd a tepsibe, szórd meg a kiolvasztott, lecsepegtetett málnával, és mehet a sütőbe. Ha a gyümölcsöket sütés előtt lisztben megforgatod, nem áztatják el a tésztádat.

Meggyes-vajas piskóta

Hozzávalók:

  • 20 dkg vaj
  • 2 és fél bögre cukor
  • 3 bögre liszt
  • 6 tojás
  • 2 üveg meggybefőtt
  • 1 sütőpor

A vajat keverd habosra a cukorral, egyenként add hozzá a hat tojássárgáját, a lisztet és a sütőport, végül a tojások felvert habját.
A tésztát tedd kivajazott tepsibe, a tetejére rakd rá a kimagozott meggyet, hintsd meg az egészet porcukorral, és közepes hőfokon süsd meg.

Még nincs hozzászólás
hirdetés
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.