kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Recept   /  

4 pofonegyszerű lasagne receptje

4 pofonegyszerű lasagne receptje

Ha olasz ételekre vágysz, nem kell messzire menned. Otthon is elkészítheted a tésztás különlegességeket. Buon appetito!

Forrás: Femina.hu
2010.02.13.

A lasanum főzőedényt jelentett. Ebből alakult ki a lasagne, ami magát az edényt foglalta magában, melyben a paradicsomos rakott tészta készült. Mára ezt a jelentését elvesztette, szimplán csak az ételre utalunk vele.

14 csodás étel krumplival
14 csodás étel krumplival
7 finom tésztaételA legfinomabb olasz ételek receptjeiIsteni tészták minden napraMilyen ételhez milyen bor illik?13 tésztafőzési fortély14 konyhai praktika, amit ismerned kell!15 csodás fűszernövényA legfinomabb muffinokA 7 legjobb tojásos ételÍnycsiklandó sültek

Ezekkel a receptekkel az olasz konyha kedvelőinek kínálunk néhány mesés lasagnevariációt.

Olaszos lasagne

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált hús
  • 50 dkg lasagnetészta
  • 20 dkg sajt
  • 10 dkg vaj
  • 9 dl paradicsomszósz
  • 5 dl tej
  • 4 evőkanál liszt
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • bazsalikom
  • olaj

Az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát olajon pirítsd meg. Tedd rá a húst, sózd, borsozd, és kifehéredésig pirítsd.

Tegyél rá egy kis pohár vizet, és párold majdnem puhára. Ekkor add hozzá a paradicsomszószt és a bazsalikomot, majd alaposan főzd össze. A felmelegített vajhoz tedd hozzá a lisztet, a tejet, és főzd fel. Amikor már ez is megvan, öntsd rá a húsra, és keverd össze. Egy jénai tálat vajazz ki, és tegyél az aljába a paradicsomos masszából. Jöhet rá a tészta, és folytasd a rétegezést, míg el nem fogynak a hozzávalók. Felülre szósz kerüljön. Reszeld rá a sajtot, és előmelegített sütőben süsd meg.

Spenótos lasagne

Hozzávalók:

  • 40 dkg spenót
  • 25 dkg lasagnetészta
  • 20 dkg tejszínes krémsajt
  • 15 dkg Pannónia sajt
  • 2,5 dl tejföl
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál vaj
  • bors
  • szerecsendió

A vajon pirítsd meg mindkét fajta, apróra vágott hagymát. Tedd rá a spenótot, sózd ízlés szerint, és párold meg. A tejfölbe tedd bele a krémsajtot, majd fűszerezd, és állandó kevergetés mellett olvaszd fel. Vajazz ki egy tűzálló tálat, és öntsd bele a sajtmártás felét, majd a megfőzött tésztát, a spenótot, végül a maradék sajtszószt. Reszeld rá a sajtot a tetejére, majd előmelegített sütőben süsd meg.

Juhtúrós lasagne

Hozzávalók:

  • 25 dkg lasagnelap
  • 25 dkg juhtúró
  • 25 dkg mozzarella
  • 5 dl sűrített paradicsom
  • 5 dkg parmezán
  • 2 evőkanál olaj
  • 2 tojás
  • 2 szál kakukkfű
  • 1 csokor friss bazsalikom
  • 1 kávéskanál szárított oregánó

A lasagnelapokat főzd meg. A juhtúrót törd át, és keverd össze az apróra vágott fűszerekkel, a reszelt parmezánnal, a tojással, és ízlés szerint sózd, borsozd. Öntsd egy tűzálló tál aljára az olajat. Tedd bele a sűrített paradicsomot, fektesd rá a lasagnelapokat, majd tegyél rá a juhtúrós masszából. Újra paradicsomszósz következik, arra tedd rá a vékonyra felkarikázott mozzarellát. Ezt a rétegezést addig folytasd, míg el nem fogynak az alapanyagok. Legfelülre mozzarellát tegyél. Előmelegített sütőben süsd meg, míg a teteje meg nem pirul.

Görögös lasagne

Hozzávalók:

  • 40 dkg darált marhahús
  • 30 dl marhahúsleves
  • 25 dkg lasagnetészta
  • 15 dkg Cheddar sajt
  • 10 dl tej
  • 10 dl natúr joghurt
  • 5 dkg vaj
  • 4 dkg liszt
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 teáskanál paradicsompüré
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál menta
  • bors

Főzd meg a lasagnetésztát. Az olajon pirítsd meg az apróra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát. Tedd rá a marhahúst, és pirítsd meg. Keverd bele a paradicsompürét, a húslevest, a felaprított mentát, és főzd, míg sűrű szószt nem kapsz. A vajat olvaszd fel, tedd bele a lisztet, főzd így 1-2 percig, majd tedd bele a tejet és a joghurtot. Főzd fel, és ízlés szerint sózd, borsozd, majd reszeld bele a sajt felét, és hagyd benne elolvadni. Egy tűzálló tálat vajazz ki, tedd bele a lasagnetészta felét, a sajtos szósz felét, a húsos ragut, végül megint a tésztát, a tetejére pedig a maradék sajtos szószt. A maradék sajtot reszeld rá a tetejére, és sütőben pirítsd aranybarnára.

3 hozzászólás
falusitraktoros       2012-07-21 16:27
4.
Sztem jó lenne az egész receptet törölni,mert ugy ahogy van használhatatlan!Az arányok nem stimmelnek,a sütési idő,és hömérséklet nincs megnevezve,stb,stb,stb....
gyongyvirag       2011-10-14 17:02
3.
Az összes többi lasagne receptnél is hibás a folyadékok megadása/pld.30 dl húsleves/
kurkokat       2011-03-03 17:35
2.
Sziasztok! Lehet nem tűnt fel senkinek, de szerintem az olaszos lasagne receptnél az 50 dl tej hihetetlenül sok lenne. Javításra szorul. 
hirdetés
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.