kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Recept   /  

4 pofonegyszerű lasagne receptje

4 pofonegyszerű lasagne receptje

Ha olasz ételekre vágysz, nem kell messzire menned. Otthon is elkészítheted a tésztás különlegességeket. Buon appetito!

Forrás: Femina.hu
2010.02.13.

A lasanum főzőedényt jelentett. Ebből alakult ki a lasagne, ami magát az edényt foglalta magában, melyben a paradicsomos rakott tészta készült. Mára ezt a jelentését elvesztette, szimplán csak az ételre utalunk vele.

14 csodás étel krumplival
14 csodás étel krumplival
7 isteni tészta, amit mindenki szeretA legfinomabb olasz ételek receptjeiIsteni tészták minden napraMilyen ételhez milyen bor illik?13 tésztafőzési fortély14 konyhai praktika, amit ismerned kell!15 csodás fűszernövényA legfinomabb szaftos pörköltek és ragukA legfinomabb muffinokA 7 legjobb tojásos étel

Ezekkel a receptekkel az olasz konyha kedvelőinek kínálunk néhány mesés lasagnevariációt.

Olaszos lasagne

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált hús
  • 50 dkg lasagnetészta
  • 20 dkg sajt
  • 10 dkg vaj
  • 9 dl paradicsomszósz
  • 5 dl tej
  • 4 evőkanál liszt
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • bazsalikom
  • olaj

Az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát olajon pirítsd meg. Tedd rá a húst, sózd, borsozd, és kifehéredésig pirítsd.

Tegyél rá egy kis pohár vizet, és párold majdnem puhára. Ekkor add hozzá a paradicsomszószt és a bazsalikomot, majd alaposan főzd össze. A felmelegített vajhoz tedd hozzá a lisztet, a tejet, és főzd fel. Amikor már ez is megvan, öntsd rá a húsra, és keverd össze. Egy jénai tálat vajazz ki, és tegyél az aljába a paradicsomos masszából. Jöhet rá a tészta, és folytasd a rétegezést, míg el nem fogynak a hozzávalók. Felülre szósz kerüljön. Reszeld rá a sajtot, és előmelegített sütőben süsd meg.

Spenótos lasagne

Hozzávalók:

  • 40 dkg spenót
  • 25 dkg lasagnetészta
  • 20 dkg tejszínes krémsajt
  • 15 dkg Pannónia sajt
  • 2,5 dl tejföl
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál vaj
  • bors
  • szerecsendió

A vajon pirítsd meg mindkét fajta, apróra vágott hagymát. Tedd rá a spenótot, sózd ízlés szerint, és párold meg. A tejfölbe tedd bele a krémsajtot, majd fűszerezd, és állandó kevergetés mellett olvaszd fel. Vajazz ki egy tűzálló tálat, és öntsd bele a sajtmártás felét, majd a megfőzött tésztát, a spenótot, végül a maradék sajtszószt. Reszeld rá a sajtot a tetejére, majd előmelegített sütőben süsd meg.

Juhtúrós lasagne

Hozzávalók:

  • 25 dkg lasagnelap
  • 25 dkg juhtúró
  • 25 dkg mozzarella
  • 5 dl sűrített paradicsom
  • 5 dkg parmezán
  • 2 evőkanál olaj
  • 2 tojás
  • 2 szál kakukkfű
  • 1 csokor friss bazsalikom
  • 1 kávéskanál szárított oregánó

A lasagnelapokat főzd meg. A juhtúrót törd át, és keverd össze az apróra vágott fűszerekkel, a reszelt parmezánnal, a tojással, és ízlés szerint sózd, borsozd. Öntsd egy tűzálló tál aljára az olajat. Tedd bele a sűrített paradicsomot, fektesd rá a lasagnelapokat, majd tegyél rá a juhtúrós masszából. Újra paradicsomszósz következik, arra tedd rá a vékonyra felkarikázott mozzarellát. Ezt a rétegezést addig folytasd, míg el nem fogynak az alapanyagok. Legfelülre mozzarellát tegyél. Előmelegített sütőben süsd meg, míg a teteje meg nem pirul.

Görögös lasagne

Hozzávalók:

  • 40 dkg darált marhahús
  • 30 dl marhahúsleves
  • 25 dkg lasagnetészta
  • 15 dkg Cheddar sajt
  • 10 dl tej
  • 10 dl natúr joghurt
  • 5 dkg vaj
  • 4 dkg liszt
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 teáskanál paradicsompüré
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál menta
  • bors

Főzd meg a lasagnetésztát. Az olajon pirítsd meg az apróra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát. Tedd rá a marhahúst, és pirítsd meg. Keverd bele a paradicsompürét, a húslevest, a felaprított mentát, és főzd, míg sűrű szószt nem kapsz. A vajat olvaszd fel, tedd bele a lisztet, főzd így 1-2 percig, majd tedd bele a tejet és a joghurtot. Főzd fel, és ízlés szerint sózd, borsozd, majd reszeld bele a sajt felét, és hagyd benne elolvadni. Egy tűzálló tálat vajazz ki, tedd bele a lasagnetészta felét, a sajtos szósz felét, a húsos ragut, végül megint a tésztát, a tetejére pedig a maradék sajtos szószt. A maradék sajtot reszeld rá a tetejére, és sütőben pirítsd aranybarnára.

3 hozzászólás
falusitraktoros       2012-07-21 16:27
4.
Sztem jó lenne az egész receptet törölni,mert ugy ahogy van használhatatlan!Az arányok nem stimmelnek,a sütési idő,és hömérséklet nincs megnevezve,stb,stb,stb....
gyongyvirag       2011-10-14 17:02
3.
Az összes többi lasagne receptnél is hibás a folyadékok megadása/pld.30 dl húsleves/
kurkokat       2011-03-03 17:35
2.
Sziasztok! Lehet nem tűnt fel senkinek, de szerintem az olaszos lasagne receptnél az 50 dl tej hihetetlenül sok lenne. Javításra szorul. 

A tökéletes bolognai spagetti receptje

Az örök klasszikus tésztát számtalan feltéttel tálalhatod, így könnyen és gyorsan készíthetsz változatos vacsorát mindennap.
Recept

Az eredeti carbonara spagetti receptje

A legenda szerint a carbonarát az olasz szénégetők találták ki. Az eredeti recept elkészítése nem is olyan egyszerű, de érdemes kipróbálni.
Recept
Főzőiskola
hirdetés
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.