4 gyors, rakott egytálétel

Gyorsan elkészíthető receptjeink segítenek, hogy örömmel ragadj fakanalat, és igazi finomságokat készíts. Így szombaton sem kell sok időt a konyhában töltened.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az alábbi gyors, mindössze negyven perces receptek alkalmasak arra, hogy a család jóllakjon, és hétvégén te se gürcölj a konyhában.

Ráadásul elég egyetlen fogást elkészítened, hiszen a rakott egytálételekhez nem kell már semmi más, csak egy kés és egy villa.

Amerikai makaróni

Hozzávalók:

  • 40 dkg makaróni
  • 20 dkg cheddar sajt
  • 15 dkg finomliszt
  • 15 dkg vaj
  • 1 csokor újhagyma
  • 1 liter tej
  • 2 dl tejszín
  • 2 babérlevél
  • 1 evőkanál kakukkfű
  • 1 késhegynyi szerecsendió
  • 1 nagy csipet pirospaprika
  • só és bors

Melegítsd elő a sütőt 220 fokra. Amíg a tészta fő, készítsd el a sajtmártást. Az olvadt vajhoz add hozzá a lisztet, a felkarikázott újhagymát, majd öntsd hozzá a tejet és a tejszínt, fűszerezd babérlevéllel, kakukkfűvel, szerecsendióval, pirospaprikával, sóval és borssal, majd főzd sűrűre. A mártásba keverd bele a reszelt sajt háromnegyedét. A megfőtt makarónit keverd össze a sajtmártással, tedd tepsibe, szórd meg a tetejét a maradék sajttal, és süsd aranybarnára.

Gyors spenótos gnocchi

Hozzávalók:

  • 45 dkg mirelit spenót
  • 25 dkg ricotta
  • 5 dkg parmezán
  • 2 dl tejszín
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg sajt
  • 15 dkg finomliszt
  • 1 tojássárgája
  • 1 késhegynyi szerecsendió
  • só, bors

A felolvadt spenóthoz add hozzá a ricottát, a tojássárgáját, a lisztet, a parmezánt, ízesítsd sóval, borssal, szerecsendióval, és jól keverd össze. Forrásban lévő vízben, a jól ismert galuskaszaggató módszerrel főzd meg a gnocchit. A finoman zúzott fokhagymát keverd bele a tejszínbe, és az egészet öntsd rá a megfőtt gnocchira. Reszelj a tetejére juhsajtot, és forró sütőben süsd össze.

Csőben sült, sonkás karfiol

Hozzávalók:

  • 1 fej karfiol
  • 20 dkg sonka
  • 1 nagy pohár tejföl
  • 20 dkg reszelt füstölt sajt
  • 1 kiskanál szárított oregánó
  • ételízesítő
  • pici só

A karfiolt jól mosd meg, majd szedd rózsáira, és főzd félpuhára ételízesítővel kevert vízben. A sonkát vágd fel csíkokra. Egy tűzálló tepsit vagy tálat kenj ki vajjal, tedd bele a karfiolt, a tetején oszlasd el a sonkacsíkokat, végül kend meg vastagon az egészet a reszelt sajtos, oregánós tejföllel. Süsd pirosra, és máris tálalhatod.

Csőben sült articsóka

Hozzávalók:

  • 10-15 articsóka
  • 15 dkg reszelt parmezán
  • 2 citrom frissen facsart leve
  • 2-3 evőkanál olívaolaj
  • 2 dl tejföl
  • kevés tengeri só

Tisztítsd meg az articsókát a külső leveleitől, mosd meg, szárítsd meg, és locsold meg az egyik citrom levével. Főzd puhára a másik citrom levével és egy csipet sóval. Ha megpuhult, tedd kivajazott tepsibe, öntsd le tejföllel, és szórd meg parmezánnal. Előmelegített tepsiben addig süsd, amíg a sajt meg nem pirul a tetején.

OLVASD EL EZT IS!

padlizsan
  • egytálétel
  • rakott zöldség

30 perces rakottasok

Ezt is szeretjük