3 krémes gnocchi

Alaptészta recepttel

Ha a nudlit szereted, a gnocchira se mondj nemet. Próbáld meg magad meggyúrni a tésztát, és próbáld ki különböző mártásainkat is!

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Nem muszáj rögtön a méregdrága itáliai vendéglőbe szaladnod, ha olasz ízekre vágysz. Otthon is elkészítheted a mediterrán konyha különlegességeit, közöttük a gnocchit. Ez a tésztaféle az olaszok kedvelt fogása, amit régiónként más szósszal készítenek.

13 tésztafőzési fortély

Nézegess képeket!

Elolvasom

Kicsit olyan, mint az általad ismert nudli, így, ha azt szeretted, akkor próbáld ki mesés gnocchis receptjeinket.

A gnocchi tésztája

Hozzávalók:

  • 75 dkg burgonya
  • 3 tojássárgája
  • 10 dkg liszt
  • 2 dkg vaj

A krumplit főzd meg, és egy krumplinyomón nyomd át. Sózd és borsozd meg, majd apránként add hozzá a lisztet, és keverd el alaposan. Eleinte a tészta nagyon ragadós lesz, de ahogy az utolsó adag liszttel is eldolgoztad, szépen leválik az edény faláról. Ekkor tedd egy nyújtódeszkára, és még egyszer alaposan gyúrd át. Oszd kisebb gombócokra, ezeket sodord ujjnyi vastagságúra, és vágd fel két centis darabokra. Lobogó, sós vízben főzd ki a tésztát, majd forrón, vajon átforgatva tálald.

Vörös pestós öntet

Hozzávalók:

  • 5 dkg parmezán
  • 3/4 üveg vörös pestó
  • 2,5 dl főzőtejszín
  • 1 csokor bazsalikom
  • 1 dl száraz fehérbor
  • olaj

Egy kevés olajat hevíts fel, öntsd rá a tejszínt és a pestót. Locsold rá a bort, és hagyd, hogy felrottyanjon.

Eközben aprítsd fel a bazsalikomot, majd keverd hozzá a tejszínes szószhoz. A szószt öntsd a gnocchira, szórd meg reszelt parmezánnal a tetejét, és már tálalhatod is.

Paradicsomos-ricottás szósz

Hozzávalók:

  • 15 dkg ricotta
  • 10 paradicsom
  • 1 csokor bazsalikom
  • olívaolaj
  • bors

A paradicsomot mosd meg alaposan, majd kockázd fel. Egy serpenyőben hevíts fel némi olívaolajat, és öntsd bele a paradicsomokat. Ízesítsd sóval, borssal, és süsd meg a kockákat. A bazsalikomot aprítsd finomra. Add a gnocchit a paradicsomhoz, majd keverd hozzá a ricottát és a bazsalikomot is.

Négysajtos mártás

Hozzávalók:

  • 7 dkg mozzarella
  • 7 dkg trappista
  • 5 dkg gorgonzola
  • 2,5 dl tejszín
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 dkg parmezán
  • bors

Egy serpenyőbe öntsd bele a tejszínt, majd szórd bele a zúzott fokhagymát, némi borsot, és melegítsd fel. A mozzarellát, a trappistát és a gorgonzolát kockázd fel, és szórd a tejszínes öntetbe. Hagyd, hogy megolvadjanak, majd öntsd a kész szószt a kész gnocchira, végül reszeld rá a parmezánt.

OLVASD EL EZT IS!

ravioli1
  • tészta
  • gyors receptek

4 isteni olasz tészta

Ezt is szeretjük