4 félórás almás süti a nagyitól

Ősztől kezdve annyi az alma, hogy azt sem tudjuk, hová tegyük. Pláne, ha már kicsit foltos is. Nekünk van ötletünk: reszeld le, és mehet a sütibe!

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az illatos és omlós almás sütemény szép gyerekkori emlékeket idéz. Fél óra alatt akár te is elkészítheted a kedvenc almás édességedet.

A tökéletes piskóta titka

Nézegess képeket!

Elolvasom

Lehet, hogy valakinek majd a te süteményed jut eszébe a sült alma édeskés illatáról!

Almás-fahéjas bögrés sütemény

Hozzávalók:

  • 3 kisebb alma
  • 1 bögre liszt
  • 1 bögre porcukor
  • 1 bögre tej
  • 1 tojás
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • fél csomag sütőpor
  • kevés fahéj

Az almát reszeld le, és szórd meg fahéjas cukorral, majd hagyd állni, amíg elkészíted a tésztát. Ehhez keverd el a lisztet, a sütőport, a cukrot és a vaníliás cukrot, majd öntsd hozzá a felvert tojást és a tejet.

Keverd simára, majd dolgozd a tésztába a jól kicsavart reszelt almát is. Oszlasd el egy kivajazott tepsiben, és 200 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt süsd készre.

Diós-almás sütemény

Hozzávalók:

  • 20 evőkanál tej
  • 20 evőkanál liszt
  • 15 evőkanál cukor
  • 15 evőkanál olaj
  • 2 alma felkockázva
  • 2 tojás
  • 1 evőkanál holland kakaópor
  • 1 sütőpor
  • darabolt dió

A tojást keverd habosra a cukorral, majd az olajjal. Keverd el a lisztet és a sütőport, majd - óvatosan hozzácsurgatva a cukros tojást és a tejet - dolgozd simára. Egy kisebb tepsit vajazz ki, öntsd bele a tészta felét, és egyenletesen oszlasd el rajta az almakockákat. A tészta másik felébe keverd bele a kakaóport, öntsd az almakockákra, a tetejét pedig szórd meg durvára tört dióval. 200 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsül.

Zabpelyhes-almás süti

Hozzávalók:

  • 1 kg savanykás alma
  • 50 dkg apró szemű zabpehely
  • 10 dkg durvára vágott dió
  • 10 dkg vaj
  • 2 teáskanál őrölt fahéj
  • csipetnyi só
  • zsemlemorzsa

Az almát reszeld le egy nagy lyukú reszelőn. Keverd el a dióval, a zabpehellyel és az olvasztott vajjal, szórd meg egy csipetnyi sóval, és ízesítsd fahéjjal. Egy tepsit kenj ki vajjal, és hints be zsemlemorzsával, majd oszlasd el benne a tésztát. A legegyszerűbb, ha a kezeddel szétnyomkodod. 180 fokra előmelegített sütőben körülbelül 25 perc alatt megsül. Ezután hagyd egy kicsit hűlni, majd szeleteld fel.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Almás-datolyás szórt süti

Hozzávalók:

  • 8 közepes méretű alma
  • 20 dkg datolya
  • 10 dkg mandula
  • 10 dkg barnacukor
  • 5 dkg liszt
  • 5 dkg nagyon hideg vaj
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • egy csipet só

Az almát hámozd meg, és vágd szeletekre, majd a felkockázott datolyával együtt tedd egy kivajazott tepsi aljára. A lisztet, a cukrot, a sót és a fahéjat keverd össze, majd nagyon gyors mozdulatokkal morzsold bele a vajat is. Keverd hozzá a durvára vágott mandulát, majd az egészet szórd a gyümölcsökre. 180 fokra előmelegített sütőben süsd addig, amíg az alma megpuhul - tűpróbával ellenőrizheted. Langyosan tálalva vaníliafagylalttal, tejszínhabbal vagy önmagában is finom.

Ezt is szeretjük