20 perces tészták hétfő estére

Ha épphogy 20 perced van a vacsora elkészítésére, akkor válassz egy gazdagon megpakolt olaszos tésztát. Magadnak is megéri elkészíteni.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A tésztaételek igazi ászok, hiszen bármilyen zöldséggel, gyümölccsel, hússal vagy éppen mártással remek vacsorát alkotnak. Ráadásul hipergyorsan elkészülnek, ami nem hátrány egy hosszú, fárasztó hétfői nap után.

13 tésztafőzési fortély

Nézegess képeket!

Elolvasom

Vedd hát kezedbe a fakanalat, és próbáld ki mesés receptjeinket! Hidd el, még a húsimádó pasik sem fognak tiltakozni a következő ízletes fogások miatt.

Pestós penne

Hozzávalók:

  • 50 dkg penne tészta
  • 40 dkg csirkemell
  • 5 dkg fenyőmag
  • 5 dkg parmezán
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 dl tejszín
  • 2 marék rukkola
  • 1 dl olívaolaj
  • 1 marék bazsalikom
  • bors

A rukkolát és a bazsalikomot aprítsd fel. Add hozzá a fenyőmagot, a lereszelt parmezánt és az olívaolajat, majd mixerrel pépesítsd. Ízlésed szerint sózd, borsozd.

A csirkemellet csíkozd fel, és olajon süsd meg. Öntsd rá a tejszínt, hogy kicsit besűrűsödjön, majd végül a pestót is keverd hozzá. A kifőzött, lecsepegtetet tésztát keverd össze a húsos mártással.

Fűszeres farfalle

Hozzávalók:

  • 40 dkg farfalle tészta
  • 10 dkg reszelt trappista sajt
  • 4 evőkanál aprított zöldfűszer
  • 3,5 dl zöldségleves kockából
  • 2 dl tejföl
  • 2 evőkanál reszelt parmezán sajt
  • 2 evőkanál citromlé
  • szerecsendió
  • bors

A meleg zöldséglevesbe szórd bele a kétféle sajtot. Amikor felolvadtak, keverd hozzá a tejfölt, a zöldfűszereket, a citromlevet, és ízlésed szerint sózd, borsozd, szórd meg szerecsendióval. A kifőzött tésztára kanalazd rá a mártást, és már eheted is.

Gyors paradicsomos spagetti

Hozzávalók:

  • 40 dkg spagetti
  • 10 dkg trappista sajt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 kis konzerv sűrített paradicsom
  • 1 csokor friss bazsalikom
  • 1 fej vöröshagyma
  • olaj
  • bors

Az apróra vágott vöröshagymát kevés olajon dinszteld meg. Szórd rá a felaprított bazsalikomot, és kb. fél perc pirítás után öntsd rá a paradicsompürét. Szórd bele az áttört fokhagymát, majd fedő alatt forrald fel a mártást. Végül ízlésed szerint sózd meg. Öntsd a mártást a megfőtt, lecsepegtetett tésztára, reszelj a tetejére sajtot, és már tálalhatod is.

Füstölt sajtos penne

Hozzávalók:

  • 20 dkg füstölt sajt
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 nagy pohár tejföl
  • 1 csomag penne tészta
  • fél csokor petrezselyemzöld
  • ételízesítő

A tejfölt, az áttört fokhagymát és a lereszelt füstölt sajtot keverd össze, és tedd fel főni egy serpenyőben. Szórd meg pici ételízesítővel, és addig főzd, míg a szósz sima lesz. A kifőzött, lecsepegtetett tésztát forgasd a mártásba, és tálaláskor szórd meg aprított petrezselyemmel.

Ezt is szeretjük