kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Otthon   /  

WC-tisztító kapszula házilag

Ezt dobd a WC-be, hogy illatos, hófehér és tiszta legyen: házi szerekből készül

Tisztít, illatosít, fertőtlenít, és vízkő ellen is tökéletes.

Forrás: Femina.hu

Ha szeretnéd, hogy a mellékhelyiség kellemes illatú és baktériummentes legyen, illetve a porceláncsészét se borítsák vízköves szennyeződések, a leghatásosabb házi szerek erejét együttesen vetheted be, amennyiben WC-illatosító, illetve -tisztító kapszulát készítesz saját kezűleg.

A házi szerek legjobbjai közé tartozó szódabikarbónát, illetve citromsavat kell csak beszerezned, melyekhez tetszőleges illatú illóolajat keverhetsz. A következőkre lesz tehát pontosan szükséged:

 • 1/2 bögre citromsav
 • 1 és 1/3 bögre szódabikarbóna
 • 20-30 csepp tetszőleges illóolaj
 • víz egy szórófejes flakonba töltve
 • forma, mely lehet szilikonos, de egy egyszerű jégkockatartó is

Így készítsd el a kapszulákat!

Öntsd a szódabikarbónát egy tálba, majd add hozzá az illóolajat, és keverd össze alaposan. Ezután add hozzá a citromsavat is, majd keverd össze még egyszer a készítményt, közben pedig lehetőség szerint használj maszkot, illetve figyelj oda, hogy ne hajolj túl közel, nehogy belélegezve irritáljanak az anyagok.

A keveréket ezután spricceld be egy kevés vízzel, azonban az adagolásnál légy nagyon óvatos, a túl sok víz miatt ugyanis könnyen reakcióba léphetnek egymással az összetevők, ezért éppen csak annyit adj hozzá, hogy formázható masszát kapj.

Ha kész, adagold a készítményt a formába - jó alaposan nyomkodd bele -, majd hagyd száradni négy-öt órán át, még jobb azonban, ha hagysz neki egy éjszakát.

Ha fel akarod használni, nem kell mást tenned, mint beledobni egy tablettát a WC-csészébe, majd megvárni, hogy némi pezsgés után eltűnjön. Semmiképpen se húzd le a WC-t ennél korábban. A kis kapszulák hosszabb ideig is eltarthatóak, ügyelj azonban arra, hogy száraz helyen tárold őket, ahol nem érintkeznek párával, nedvességgel.

Kép: Pinterest/ Sara {Bitz & Giggles}.

5 hozzászólás
Hurikán       2016-07-07 13:36
6.
Fontos, hogy a WC légtere folyamatosan legyen tiszta, egészséges és szagmentes. Ezt a WC-csésze csatornába töténő szagmentes szellőztetéssel lehet megvalósítani.
macika55       2016-03-29 13:01
5.
Én sárgát és barnát szokok beledobni. + a feminát(rofl)
solymikata       2016-03-29 11:36
4.
Van szekemberek által kifejezetten erre kifejlesztett boltban kifejezetten olcsón kapható tabletta. Minek piszmogjunk vele?

Vízkőmentes csaptelep

Elég hozzá egy egyszerű eszköz, tulajdonképpen egy papírdarab is.
Otthon
Otthon dokumentumtár
  hirdetés
  hirdetés
  Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.