kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Otthon   /  

Végrehajtás kis tartozás miatt

Egy ilyen kis tartozás miatt is kitehetnek a lakásodból
Megdöbbentő, de így van!

Nem kell, hogy komoly adósságod legyen.

Szerző: Erdős Liza
Forrás: Femina.hu

Ahhoz, hogy otthonod végrehajthatóvá váljon, nem feltétlenül szükséges régóta halmozódó jelzáloghitel-tartozás vagy éppen milliós adósság, bizonyos esetekben ugyanis már néhány százezer forint vagy kevesebb is elég lehet ahhoz, hogy végrehajtásról essen szó.

Ha például valaki a NAV-nak tartozik, ily módon is behajthatják az összeget, de például a közös költség befizetésére is érdemes odafigyelni, emiatt is könnyen odáig fajulhat ugyanis a helyzet, hogy akár otthonok is veszélybe kerülhetnek.

Adótartozás

Adótartozás ki nem fizetése esetén, amennyiben az adós azt nem akarja, vagy nem tudja törleszteni, előbb inkasszóval, munkabérletiltással, illetve az ingóságok értékesítésével próbálja behajtani azt a hatóság - ilyen sorrendben -, ha azonban ez nem sikerül, akár az adós ingatlanját is végrehajthatják.

Ingatlan végrehajtásának kezdeményezéséhez már az is elég, ha a tartozás meghaladja az 500 ezer forintot, sőt, ennél kisebb összeg esetén is szóba kerülhet, amennyiben a tartozás a végrehajtás alá kerülő ingatlan értékével arányban áll. Minderről ide kattintva olvashatsz bővebben.

Köztartozások

Ugyanez vonatkozik az adók módjára behajtható köztartozásokra is, mely fogalomkör számos tartozástípust magában foglal. Ilyen lehet például a szabálysértési, a közlekedési vagy a végrehajtási bírság, de a be nem fizetett földhivatali eljárási díj, a visszafizetendő lakástámogatás, a diákhitel-tartozás, sőt, még a hulladékgazdálkodási díj hátraléka is.

Képeken 7 dolog, amit társasházban nem tehetsz meg: nagy baj lehet belőle
Képeken 7 dolog, amit társasházban nem tehetsz meg: nagy baj lehet belőle
Ezt tedd, ha eladósodtál a lakás miatt: 7 lehetőség, ami segítSzívszorító képek: megdöbbentő helyek, ahol emberek élnek7 dolog, amire szükséged van a fűtésszezonban!Ilyen házakban élnek a leggazdagabbak15 tipp, amivel tízezreket spórolhatsz7 dolog, ami segít lakáshoz jutni: állami támogatások körképe7 ok, ami miatt elveszítheted a lakásodat: legyél óvatos!Erre figyelj, mielőtt új lakásba költözöl!7 mindennapi dolog, ami komolyan rontja a lakásod értékét7 dolog a lakásban, amitől örökké fáradtnak érzed magad

Közösköltség-elmaradás

Ha akár csak három hónapnak megfelelő közös költséggel tartozik valaki, azt pedig fizetési felszólítással és semmiféle enyhébb módszerrel nem sikerül behajtani, a társasházi törvény értelmében jelzálogjoggal is megterhelhetik az illető lakását, amiből később akár végrehajtás is lehet. Történt azonban némi változás is ez ügyben a korábbiakhoz képest: némiképp megváltozott a jelzálogjog-bejegyzések eljárási rendje, előbbihez ugyanis immár jogerős bírósági ítélet, illetve megnyert per szükséges a fizetési meghagyásos eljárás ügyében.

Még nincs hozzászólás

Figyelmeztető táblák a betörőknek

Ha meglátják a következőket, talán kisebb lesz a betörések valószínűsége.
Otthon
Otthon dokumentumtár

Blog.hu ajánló

    hirdetés
    hirdetés
    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.