kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Otthon   /  

Újítsd fel a kádat 4000 forintból - Így fesd át saját kezűleg

Újítsd fel a kádat 4000 forintból - Így fesd át saját kezűleg

Elégedetlen vagy a fürdőkáddal, de nincs pénzed kicserélni? Újítsd fel fillérekből egy hétvége alatt!

Szerző: Szabó Eszter Judit
Forrás: Femina.hu
2010.01.21.

Egy kádat kicserélni nagyon körülményes, és egyáltalán nem olcsó mulatság. Ha nem szeretnél több tíz- vagy százezer forintot költeni, viszont elégedetlen vagy a fürdőszoba jelenlegi állapotával, akkor vágj bele önállóan a kádfelújításba! Ha úgy döntesz, hogy minimális anyagi befektetéssel, egyedül pofozod ki a kádat, akkor az első bizonytalan lépéseket egy barkács- vagy festékbolt felé érdemes megtenned. A hozzáértő eladók könnyebben tudnak válaszolni arra a kérdésre, hogy a kádadhoz pontosan milyen típusú festékre van szükség. Mi két terméket találtunk: a Deco Color New Bath és a Renova kádfelújító zománc egyaránt alkalmas a fürdőkád mázolására.A Deco Color New Bath-t régi öntöttvas, valamint a modernebb akril és acélkádak festéséhez ajánlják, míg a Renova kádfelújító zománc sérült tűzzománc-bevonatú fürdőkádak, zuhanytálcák, mosogatók és falikutak felújítására alkalmas. Bármelyiket is választod, a legfontosabb lépések mindkét esetben megegyeznek.

Szükséges anyagok és eszközök

  • Renova kádfelújító zománc vagy Deco Color New Bath kádfesték.
  • Csiszolópapír.
  • Fólia vagy újság a többi felület megóvásához.
  • Rongy, amivel szárazra törlöd a kádat.
  • Hígító az eszközök tisztításához.
  • Ecet és egy szivacs a zsírtalanításhoz.

Óvintézkedések

Mielőtt belevágsz a nagy kádalakításba, azokat a területeket, amelyeket inkább megkímélnél a festéktől, mindenképpen takard le egy védőréteggel. Ügyelj arra, hogy a zománcspray, a festék, valamint a művelet során a különböző eszközök tisztításához használatos hígító- és oldószerek a kis légterű, rosszul szellőztethető fürdőszobákban akár robbanásveszélyesek is lehetnek. Semmi esetre se használj nyílt lángot, és fokozottan ügyelj a rendszeres, folyamatos szellőztetésre.

Festés előtt

A festéket vagy a zománcsprayt csak lecsiszolt, kiszárított és zsírtalanított felületre szabad felvinni. A csiszoláshoz egy közepesen szemcsés, barkácsboltban is beszerezhető csiszolópapírra lesz szükséged.

13 veszélyes és allergiát okozó tárgy a lakásban
13 veszélyes és allergiát okozó tárgy a lakásban
Filléres trükkök a fürdőszobába10 dolog a lakásban, ami tartós allergiát okozhat12 munka, amit szerelő nélkül is elvégezhetszKépeken 8 látványos ötlet a tökéletes fürdőszobáértTúl párás a lakásod?Így újítsd fel a nappalit 10 ezer forintbólErre figyelj, mielőtt új lakásba költözöl!Így újítsd fel a konyhát 10 ezer forintbólLátványos ötletek apró konyhákba10 hely, amit imádnak a lakásban az élősködők

Miután alaposan átdörzsölted a kádat, portalanítsd le, és egy szivacs segítségével töröld át háztartási ecettel vagy egyéb zsírtalanításra alkalmas vegyszerrel. Ha ezzel végeztél, akkor egy száraz ronggyal is szaladj át a felületen, majd várj addig, amíg a kád teljesen kiszárad.

Így fesd le!

A dolog legizgalmasabb része, azaz a festés csak ezután következik. Itt attól függően, hogy milyen terméket választottál, több mindenre oda kell figyelni. A New Bath kétkomponensű zománcfestéket pisztollyal, ecsettel és hengerrel is felviheted a nyers, lecsiszolt és zsírtalanított felületre. A Renova kádfelújító zománchoz hasonlóan csak közvetlenül a felhasználás előtt, az összes előkészítő munka elvégzése után kell összekeverni a használati utasításban előírt arányban. Fontos, hogy a csomagolásban még különálló komponenseket alaposan - legalább három percen keresztül folyamatosan - összekeverd. Erre azért van szükség, hogy a színezés száradás után is tartós, egyenletes maradjon.

Amire nagyon ügyelj!

Egyszerre csak annyi festéket keverj össze, amennyit a feldolgozási időn, azaz 30 percen belül fel tudsz hordani. Ennyi idő után az összekevert festék gélesedni kezd, majd megszilárdul és használhatatlan lesz. Az, hogy ez mennyi idő alatt történik meg, függ a hőmérséklettől is: a munkálatok elvégzéséhez a 20-25°C-os hőmérséklet az ideális. A Renova kádfelújító zománcot ecsettel és szórásos technikával is használhatod.

Ecsettel elég egyszer áthaladnod a kád felületén, ha szórásos technikát alkalmazol, akkor a második réteget 24 óra elteltével kell felvinni. Ezután nincs más dolgod, mint a hígító segítségével megtisztítani a szerszámokat. Alig 48 óra elteltével már birtokba is veheted a színes és egyéniségedhez passzoló kádat.

Még nincs hozzászólás

Kicsi és sötét a fürdőszobád? - Így teheted tágassá és világossá!

Ne a költözésen és a falak kiverésén gondolkodj, ha eleged van abból, hogy kicsi és sötét a fürdőd! Segítünk.
Otthon

Így javítsd ki a fal repedéseit és a lyukakat!

Ha repedések vagy kisebb-nagyobb lyukak tarkítják a falat, nem kell azonnal kőművest hívnod. Eláruljuk, hogyan javíthatod ki magad!
Otthon
Otthon dokumentumtár
hirdetés
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.