kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Otthon   /  

Szemetes szagtalanítása

Ezt tedd a szemetesbe, hogy ne büdösödjön be: biztos, hogy nálad is van belőle felesleg!

Megelőzheted a kellemetlen szagokat ezzel a módszerrel.

Forrás: Femina.hu

Egy nagyobb család esetében ritkábban merül fel, hogy akár napokig is a szemetesben maradjanak a különféle élelmiszer-maradványok, ha azonban valaki egyedül él, és esetleg ritkábban süt-főz, nem valószínű, hogy mindennap eltávolítja otthonából a hulladékot.

A szemetesbe dobott maradványok pedig - legyen szó akár csak egy tejesdobozról - idővel igen kellemetlen szagokat áraszthatnak, ami különösen igaz akkor, ha olyan élelmiszerek maradékait is a szemetesbe dobod, melyek könnyen levet ereszthetnek.

Ezt tedd a szemetes aljára!

Kockázatosak lehetnek például a nyers húsok, ezeket érdemes mindenképpen gyorsan kiürítened a szemetesedből akkor is, ha amúgy nem túl gyakran viszed ki, a gyümölcsmaradványok és más, esetlegesen szivárgó folyadékok esetében azonban már azzal is sokat tehetsz a szagok ellen, ha a szemetes alját, illetve oldalát körkörösen hagyományos újságpapírral béleled ki.

Utóbbi ugyanis igen jó nedvszívó képességgel rendelkezik, magába szívja a szemetes aljára akár a zacskó sérülésein át is leszivárgó leveket, valamint a szagokat is magában tartja.

A szemetes utólagos szagtalanítására továbbá érdemes bevetned a szódabikarbónás áttörlést, de kellemes illatot biztosíthatsz azzal is, ha a szemetes aljára kevés illóolajat csöpögtetsz, vagy egy illóolajjal átitatott vattapamacsot dobsz bele - minderről ide kattintva bővebben is olvashatsz.

2 hozzászólás
agyas       2016-03-11 10:04
3.
De lehet úgy is védekezni,hogy nyers húst,egyáltalán húst nem dobunk ki és a tejes és egyéb dobozokat ki öblítjük,a szegényeket ilyen veszély nem fenyegeti!!
agyas       2016-03-11 10:04
2.
De lehet úgy is védekezni,hogy nyers húst,egyáltalán húst nem dobunk ki és a tejes és egyéb dobozokat ki öblítjük,a szegényeket ilyen veszély nem fenyegeti!!

Penész eltávolítása

A penész a lakás számos pontján megjelenhet, van, hogy különböző módszereket kell bevetned ellene.
Otthon

Módszerek dugulás ellen

Bármikor kialakulhat dugulás, érdemes felkészülni rá.
Otthon
Otthon dokumentumtár
    hirdetés
    hirdetés
    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.