kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Otthon   /  

Szemetes szagtalanítása

Ezt tedd a szemetesbe, hogy ne büdösödjön be: biztos, hogy nálad is van belőle felesleg!

Megelőzheted a kellemetlen szagokat ezzel a módszerrel.

Forrás: Femina.hu

Egy nagyobb család esetében ritkábban merül fel, hogy akár napokig is a szemetesben maradjanak a különféle élelmiszer-maradványok, ha azonban valaki egyedül él, és esetleg ritkábban süt-főz, nem valószínű, hogy mindennap eltávolítja otthonából a hulladékot.

A szemetesbe dobott maradványok pedig - legyen szó akár csak egy tejesdobozról - idővel igen kellemetlen szagokat áraszthatnak, ami különösen igaz akkor, ha olyan élelmiszerek maradékait is a szemetesbe dobod, melyek könnyen levet ereszthetnek.

Ezt tedd a szemetes aljára!

Kockázatosak lehetnek például a nyers húsok, ezeket érdemes mindenképpen gyorsan kiürítened a szemetesedből akkor is, ha amúgy nem túl gyakran viszed ki, a gyümölcsmaradványok és más, esetlegesen szivárgó folyadékok esetében azonban már azzal is sokat tehetsz a szagok ellen, ha a szemetes alját, illetve oldalát körkörösen hagyományos újságpapírral béleled ki.

Utóbbi ugyanis igen jó nedvszívó képességgel rendelkezik, magába szívja a szemetes aljára akár a zacskó sérülésein át is leszivárgó leveket, valamint a szagokat is magában tartja.

A szemetes utólagos szagtalanítására továbbá érdemes bevetned a szódabikarbónás áttörlést, de kellemes illatot biztosíthatsz azzal is, ha a szemetes aljára kevés illóolajat csöpögtetsz, vagy egy illóolajjal átitatott vattapamacsot dobsz bele - minderről ide kattintva bővebben is olvashatsz.

2 hozzászólás
agyas       2016-03-11 10:04
3.
De lehet úgy is védekezni,hogy nyers húst,egyáltalán húst nem dobunk ki és a tejes és egyéb dobozokat ki öblítjük,a szegényeket ilyen veszély nem fenyegeti!!
agyas       2016-03-11 10:04
2.
De lehet úgy is védekezni,hogy nyers húst,egyáltalán húst nem dobunk ki és a tejes és egyéb dobozokat ki öblítjük,a szegényeket ilyen veszély nem fenyegeti!!

Lépések a fáraóhangyák ellen

Apró, de annál veszélyesebb: ezeket kell megtenned ellene.
Otthon

Módszerek dugulás ellen

Bármikor kialakulhat dugulás, érdemes felkészülni rá.
Otthon
Otthon dokumentumtár

Blog.hu ajánló

    hirdetés
    hirdetés
    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.