kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Otthon   /  

Szellőztetés télen

Nem hűl ki a lakás, de penészes sem lesz: így kell szellőztetni télen

Megmutatjuk az egyetlen biztos módszert, ami a fűtésszámlát sem emeli az egekbe.

Forrás: Femina.hu

Sokan azt gondolják, a takarékosság miatt télen nem szükséges kiszellőztetni a lakásban. Az alapvető higiéniába azonban nemcsak a takarítás, hanem a szellőztetés is beletartozik, a levegőben felgyűlt por és baktériumok ugyanis allergiás tüneteket és más megbetegedéseket okozhatnak, az elhasználódott levegő pedig akár álmossághoz és fejfájáshoz is vezethet, a pára pedig a falakat is penészessé teheti. A téli hűvös, csapadékos hónapokban azonban egészen másként kell szellőztetni, mint a nagy melegben. Összegyűjöttük erre vonatkozó hasznos tanácsokat.

Ha igazán hatékony és költségkímélő megoldást keresel télre, akkor a gyors és intenzív szellőztetést kell választanod. Nyisd ki teljesen az ablakokat, akár kereszthuzatot is csinálhatsz. Az ablakot egy rövid ideig, néhány percig - mondjuk öt - kell csak nyitva tartanod, ennek köszönhetően nem hűlnek majd le a falak és a berendezés, így pedig könnyen visszamelegszik majd a lakás is.

Kattints a képre a nagyításhoz!
Kattints a képre a nagyításhoz!
Kattints a képre a nagyításhoz!
Kattints a képre a nagyításhoz!
Kattints a képre a nagyításhoz!
1 / 4

Hideg van a lakásodban?

Ha azért nem szeretsz szellőztetni, mert egyébként is nagyon hűvös a lakásod, ezeket a tippeket feltétlenül érdemes kipróbálnod!

Még nincs hozzászólás
Otthon dokumentumtár

Blog.hu ajánló

    hirdetés
    hirdetés
    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.