kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Otthon   /  

Mintha a vécéből ennél! 8 rejtett baktériumtelep a konyhában, amit muszáj felszámolnod

Mintha a vécéből ennél! 8 rejtett baktériumtelep a konyhában, amit muszáj felszámolnod

Penész, spórák, szalmonella. A te konyhád biztosan tiszta?

Forrás: Femina.hu

A konyha az élelmiszerek tárolásának és az ételek elkészítésének a helye, így annak is itt a legnagyobb a valószínűsége, hogy az ételbe valamilyen kórokozó kerül.

A konyha higiénikus tisztasága ezért különösen fontos, de a rutintakarítás mellett néhány kevésbé szembetűnő helyre is ki kell térned, ha minden baktériumot fel szeretnél számolni.

Penész, spórák, szalmonella

Egy angliai felmérés szerint a lakás bizonyos pontjain akár a vécékagylóban található baktériumok többszöröse is kimutatható, a konyha egyes részei pedig kifejezetten fertőzött területnek számítanak.

Ez valószínűleg azzal magyarázható, hogy míg a vécé tisztítására különösen nagy gondot fordítunk, addig a konyha bizonyos, kevésbé szembetűnő baktériumtanyái felett sokak figyelme elsiklik.

Pedig az állandó nedvességnek, a melegnek és a zsírnak, cukornak, maradékoknak köszönhetően szívesen telepszik meg itt a penész, a szalmonella és más kórokozók, amelyek aztán az ételeken köthetnek ki.

Ha meg akarod óvni magad egy kellemetlen ételmérgezéstől, vagy téged is kiráz a hideg attól a gondolattól, hogy több szennyeződés található a vacsorád közelében, mint a mellékhelyiségben, akkor nem árt nagyobb figyelmet fordítanod a rejtett baktériumtelepek felszámolására.

Mindennapi mocsok

Nem kell egészen lehetetlen helyekre gondolnod, a baktériumok többnyire olyan felületeken tapadnak meg, amelyekkel nap mint nap érintkezel, esetleg rendszeresen takarítasz is mellettük, a jól elrejtett baktériumtanya mégis elkerüli a figyelmedet.

Kattintsd végig képgalériánkat, hogy megismerd a veszélyt rejtő helyeket. Neked tiszta a konyhád?

Eldugott kórokozótelepek a konyhában
Eldugott kórokozótelepek a konyhában
Baktériumok a lakásbanTúl párás a lakásod?Természetes tisztítószerek a konyhából10 hely, amit imádnak a lakásban az élősködők14 filléres csodaszerA legkülönösebb házi WC-tisztítók13 veszélyes és allergiát okozó tárgy a lakásbanLátványos ötletek apró étkezőkbe13 hatékony folttisztítóA legfontosabb szabályok háztartási gépekhez

8 hozzászólás
Rixy1       2011-09-18 16:38
9.
Szia, én nem újságcikkekből informálódom, ez a szakmám de a discovery csatorna is csinált egy kisérletsorozatot annak az eredményét írtam le :). Szóval tájékozodj, mert annyit írni "köztudott" (hol??) édeskevés. 
válasz a 8. kommentre (Ugatokutya - 09-17)
Ugatokutya       2011-09-17 22:47
8.
Ezt a butaságot! Milyen vizsgálatok? Hol olvastad? A fa a legveszélyesebb, ez köztudott.
válasz a 6. kommentre (Rixy1 - 09-17)
Demeter222       2011-09-17 22:35
7.
Nem arra gondoltam, hogy az újságíró vizsgálja meg az anyagokat, hanem arra, hogy a kutatóknak vagy tudósoknak nevezett emberek, akik kísérletek elvégzése nélkül hírdetik az elméleteiket. Mi meg elhisszük, hiszen ők a "tudósok". Ha kísérleteket végez... tovább »
válasz a 4. kommentre (baranyfelho - 09-16)

Hány fokon mosod a törülközőket? - Az ideális hőmérséklet hüvelygomba és baktériumok ellen

Az alacsonyabb hőfok nem minden textilhez ideális, hiába spórolsz vele.
Otthon

Így űzheted el végleg az orrfacsaró szagot a szemetesből - Bevált szagsemlegesítő praktikák

Ha nem figyelsz, a konyhai szemetes hamar a lakás bűzforrásává válik.
Otthon
Otthon dokumentumtár

Blog.hu ajánló

    hirdetés
    hirdetés
    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.