kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Otthon   /  

Mikrosütő tisztítása ecettel

Ezt tedd a mikróba, hogy tiszta és szagtalan legyen: nem a citromos trükkről lesz szó!

Nem kell dörzsölni, ez a szer magától dolgozik majd helyetted.

Forrás: Femina.hu

Korábban írtunk már arról, miként lehet egyszerűen eltávolítani a mikrohullámú sütő belsejében lerakódott szennyeződéseket citrom segítségével, létezik azonban egy jóval egyszerűbb módszer is, méghozzá egy olyan szerrel, melyből vélhetően a többség mindig tart otthon valamennyit.

Ahogy ugyanis a sütő zsíros lerakódásait is képes fellazítani, a mikró tisztítására is tökéletesen alkalmas az egyszerű háztartási ecet, mely amellett, hogy tisztít és fertőtlenít, szagtalanító hatással is rendelkezik.

Ezt kell betenned a mikróba!

A módszer kivitelezéséhez egy olyan tálra lesz szükséged, mely jól bírja a mikrózást, és mélyebb, illetve nagyobb is, hogy minimálisra csökkentsd annak valószínűségét, hogy a forró víz kifusson belőle.

A tálba ugyanis vizet kell tenned, illetve ecetet 2:1 arányban a víz javára, emellett egy fapálcikát, illetve fogpiszkálót is beledobhatsz, ez szintén csökkenti a kockázatát egy, a víz túlforralásával járó balesetnek.

Miután a tálat betetted a mikróba, melegítsd öt percig alacsony fokozaton, majd, miután leállt, hagyd még állni néhány percig, hogy a gőzök kifejthessék hatásukat.

Nem árt, ha az öt perc alatt figyeled a folyadékot, ha pedig már nagyon forr, kiveszed, ezzel azonban nagyon vigyázz, óvatosan csináld, nehogy megégesd magad.

Válassz!
Házi praktikák a nagyitól
A nagymama idejében használt házi praktikák még most is jól bevált módszernek számítanak!

Miután eltávolítottad a tálat, márts egy szivacsot a folyadékba, és töröld át vele a sütő belsejét. Ezután töröld át tiszta vízzel is, majd papírtörlővel vagy konyharuhával töröld is szárazra.

Még nincs hozzászólás

Vágódeszka tisztítása házi szerekkel

A vágódeszka tisztítása több szempontból is problémás lehet.
Otthon

Házi szerek takarításhoz

Nem feltétlenül kell drasztikus erejű tisztítószerekhez folyamodnod.
Otthon
Otthon dokumentumtár
    hirdetés
    hirdetés
    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.