kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Otthon   /  

Makulátlan, tiszta fal 100 forintból

Makulátlan, tiszta fal 100 forintból
Bevált házi szerek foltok ellen

A főzés közben kifröccsenő olaj és zsír nyomait nem könnyű eltüntetni a falról. De nem is lehetetlen.

Szerző: n. a.
Forrás: Femina.hu

A legnagyobb elővigyázatosság ellenére is előfordulhat, hogy főzés közben a kifröccsenő zsír vagy olaj éppen a falat találja el. A zsíros foltokat a ruhákból is nehéz kiszedni, a falról eltüntetni pedig már-már lehetetlennek tűnik.

Tény, hogy a legszebb eredményt egy alapos festéssel érheted el, ha azonban az ősz derekán nem állnál neki a munkának, néhány házi praktikával is halványíthatsz a foltokon, ráadásul fillérekért, hiszen az alábbi szerekből alig 100 forintnyi mennyiségekre van csak szükség. Sőt, ha ügyes vagy, szinte teljesen el is tüntetheted őket. Ismerd meg a legjobb segítőtársakat a foltok elleni harcban, illetve használatuk módját!

Dörzsöld át kenyérrel a foltokat!

Bármennyire meglepő, egy szelet friss kenyér csodákra képes a zsíros foltok elleni harcban. Akár a falon éktelenkednek zsírfoltok vagy zsíros kéznyomok, akár a tapétát csúfítják el, mindkettőről eltávolíthatod őket egy kis kenyérrel. A festett falon a foltot levágott kenyérhéj belsejével dörzsöld át, ha pedig a lemoshatatlan tapétán éktelenkednek foltok, akkor héjától megfosztott kenyérszelettel súrold óvatosan át a koszos felületet. Ezzel a módszerrel a gyerekek által a falra került piszkos ujjlenyomatokat is eltávolíthatod.

Kukoricakeményítővel, fogkrémmel

A kukoricakeményítő hasonlóan erős fegyver a zsírfoltok ellen, de elsősorban a viszonylag friss pecsétek eltávolításában hatékony. Használata egyszerű: szórj egy keveset belőle egy puha, száraz rongyra, majd addig dörzsölgesd vele a foltokat, amíg azok teljesen eltűnnek a felületről.

Ha makacsabb vagy régebbi zsírpecséttel van dolgod - legyen szó tapétázott vagy festett falról -, egy kis fogkrém a megoldás. Ne gél állagút válassz, hanem a hagyományos fehéret.

14 filléres csodaszer
14 filléres csodaszer
Természetes tisztítószerek a konyhából13 hatékony folttisztítóEldugott kórokozótelepek a konyhábanBaktériumok a lakásbanA legjobb megoldások a lefolyók dugulása ellenTúl párás a lakásod?10 hely, amit imádnak a lakásban az élősködőkA legkülönösebb házi WC-tisztítók14 konyhai praktika, amit ismerned kell!13 veszélyes és allergiát okozó tárgy a lakásban

Tegyél egy nagyon keveset egy régi, már nem használatos fogkefére, majd óvatosan, körkörös mozdulatokkal dörzsöld vele az érintett részt addig, amíg a folt eltűnik. A felesleges fogkrémet puha ruhával töröld le - ha a falon nem látszik meg azonnal egy kis nedvesség, a ruhát nedvesen is használhatod.

Keverj házi tisztítószert!
A falak és más festett felületek lemosásához keverj össze fél pohár ecetet, egy pohár ammóniát, negyed pohár szódabikarbónát három és fél liter vízzel. Tölts meg a folyadékkal egy szórófejes flakont, permetezd finoman a falon lévő szennyeződésre, és tiszta ruhával töröld le.

Hibajavító és kréta a zsíros foltok, repedések ellen

A zsíros foltok és a karcolások eltakarására egyaránt kiváló eszköz a hibajavító, ráadásul ma már több színben is kapható. A falnak megfelelő árnyalatú hibajavítót finom ecsetvonásokkal vidd fel az érintett részre. Ha túlságosan élénk a felület más részeihez képest, papírtörlővel dörzsöld kicsit át.

13 hatékony folttisztító
13 hatékony folttisztító
Látványos ötletek apró étkezőkbe15 tipp, amivel tízezreket spórolhatszA legfontosabb szabályok háztartási gépekhez12 munka, amit szerelő nélkül is elvégezhetszLátványos ötletek apró konyhákba10 dolog a lakásban, ami tartós allergiát okozhatÍgy újítsd fel a konyhát 10 ezer forintbólÍgy újítsd fel a konyhát a legegyszerűbben: 15 látványos ötletA 10 legjobb házi fortély izzadás ellenSzívszorító képek: megdöbbentő helyek, ahol emberek élnek

Hasonlóan hatásos az egyszerű, fehér táblakréta is a falra került zsíros foltok eltüntetésében: csak dörzsöld át vele a zsírfoltokat. Ez azonban csak a friss zsírcseppek eltüntetésében segít.

Bár többe kerül, mint száz forint, érdemes otthon tartanod acél súrolópárnát, mert nem csak a mosogatásnál veheted hasznát. Ha a gyerekek zsírkrétával firkálták össze a falat, a párnával óvatosan töröld át az érintett felületet - mindig ugyanabban az irányban végezd a simítást -, így eltüntetheted a nyomokat. Ez az egyéb zsíros foltok eltávolításában is segíthet, de csak festett felületen.

Még nincs hozzászólás

Vízkő elleni házi szerek

A vízkő súrolás nélkül is egyszerűen eltüntethető. Receptjeink alapján kitűnő szereket keverhetsz!
Otthon

A leghatékonyabb foltgyilkos szerek - Vörösborfolt ellen

Ne hagyd, hogy a terítőn vagy az új bútoron landoló vörösbor elrontsa az estét! Praktikáink segítenek.
Otthon
Otthon dokumentumtár

Blog.hu ajánló

hirdetés
hirdetés
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.