kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Otthon   /  

Makulátlan, tiszta fal 100 forintból

Makulátlan, tiszta fal 100 forintból
Bevált házi szerek foltok ellen

A főzés közben kifröccsenő olaj és zsír nyomait nem könnyű eltüntetni a falról. De nem is lehetetlen.

Szerző: n. a.
Forrás: Femina.hu
2010.10.17.

A legnagyobb elővigyázatosság ellenére is előfordulhat, hogy főzés közben a kifröccsenő zsír vagy olaj éppen a falat találja el. A zsíros foltokat a ruhákból is nehéz kiszedni, a falról eltüntetni pedig már-már lehetetlennek tűnik.

Tény, hogy a legszebb eredményt egy alapos festéssel érheted el, ha azonban az ősz derekán nem állnál neki a munkának, néhány házi praktikával is halványíthatsz a foltokon, ráadásul fillérekért, hiszen az alábbi szerekből alig 100 forintnyi mennyiségekre van csak szükség. Sőt, ha ügyes vagy, szinte teljesen el is tüntetheted őket. Ismerd meg a legjobb segítőtársakat a foltok elleni harcban, illetve használatuk módját!

Dörzsöld át kenyérrel a foltokat!

Bármennyire meglepő, egy szelet friss kenyér csodákra képes a zsíros foltok elleni harcban. Akár a falon éktelenkednek zsírfoltok vagy zsíros kéznyomok, akár a tapétát csúfítják el, mindkettőről eltávolíthatod őket egy kis kenyérrel. A festett falon a foltot levágott kenyérhéj belsejével dörzsöld át, ha pedig a lemoshatatlan tapétán éktelenkednek foltok, akkor héjától megfosztott kenyérszelettel súrold óvatosan át a koszos felületet. Ezzel a módszerrel a gyerekek által a falra került piszkos ujjlenyomatokat is eltávolíthatod.

Kukoricakeményítővel, fogkrémmel

A kukoricakeményítő hasonlóan erős fegyver a zsírfoltok ellen, de elsősorban a viszonylag friss pecsétek eltávolításában hatékony. Használata egyszerű: szórj egy keveset belőle egy puha, száraz rongyra, majd addig dörzsölgesd vele a foltokat, amíg azok teljesen eltűnnek a felületről.

Ha makacsabb vagy régebbi zsírpecséttel van dolgod - legyen szó tapétázott vagy festett falról -, egy kis fogkrém a megoldás. Ne gél állagút válassz, hanem a hagyományos fehéret.

14 filléres csodaszer
14 filléres csodaszer
Természetes tisztítószerek a konyhábólEldugott kórokozótelepek a konyhában13 hatékony folttisztítóA legjobb megoldások a lefolyók dugulása ellenBaktériumok a lakásban10 hely, amit imádnak a lakásban az élősködőkTúl párás a lakásod?A legkülönösebb házi WC-tisztítók14 konyhai praktika, amit ismerned kell!Így újítsd fel a konyhát a legegyszerűbben: 15 látványos ötlet

Tegyél egy nagyon keveset egy régi, már nem használatos fogkefére, majd óvatosan, körkörös mozdulatokkal dörzsöld vele az érintett részt addig, amíg a folt eltűnik. A felesleges fogkrémet puha ruhával töröld le - ha a falon nem látszik meg azonnal egy kis nedvesség, a ruhát nedvesen is használhatod.

Keverj házi tisztítószert!
A falak és más festett felületek lemosásához keverj össze fél pohár ecetet, egy pohár ammóniát, negyed pohár szódabikarbónát három és fél liter vízzel. Tölts meg a folyadékkal egy szórófejes flakont, permetezd finoman a falon lévő szennyeződésre, és tiszta ruhával töröld le.

Hibajavító és kréta a zsíros foltok, repedések ellen

A zsíros foltok és a karcolások eltakarására egyaránt kiváló eszköz a hibajavító, ráadásul ma már több színben is kapható. A falnak megfelelő árnyalatú hibajavítót finom ecsetvonásokkal vidd fel az érintett részre. Ha túlságosan élénk a felület más részeihez képest, papírtörlővel dörzsöld kicsit át.

13 hatékony folttisztító
13 hatékony folttisztító
13 veszélyes és allergiát okozó tárgy a lakásbanLátványos ötletek apró étkezőkbe15 tipp, amivel tízezreket spórolhatsz10 dolog a lakásban, ami tartós allergiát okozhatA legfontosabb szabályok háztartási gépekhez12 munka, amit szerelő nélkül is elvégezhetszÍgy újítsd fel a konyhát 10 ezer forintbólLátványos ötletek apró konyhákbaA 10 legjobb házi fortély izzadás ellenSzívszorító képek: megdöbbentő helyek, ahol emberek élnek

Hasonlóan hatásos az egyszerű, fehér táblakréta is a falra került zsíros foltok eltüntetésében: csak dörzsöld át vele a zsírfoltokat. Ez azonban csak a friss zsírcseppek eltüntetésében segít.

Bár többe kerül, mint száz forint, érdemes otthon tartanod acél súrolópárnát, mert nem csak a mosogatásnál veheted hasznát. Ha a gyerekek zsírkrétával firkálták össze a falat, a párnával óvatosan töröld át az érintett felületet - mindig ugyanabban az irányban végezd a simítást -, így eltüntetheted a nyomokat. Ez az egyéb zsíros foltok eltávolításában is segíthet, de csak festett felületen.

Még nincs hozzászólás

Vízkőgyilkos csodaszerek a konyhából - Felejtsd el a súrolást!

A vízkő súrolás nélkül is egyszerűen eltüntethető. Receptjeink alapján kitűnő szereket keverhetsz!
Otthon

Egyetlen csodaszerrel kiválthatod a tisztítószereket!

Miért költenél feleslegesen tucatnyi tisztítószerre, ha egyetlen eggyel is tisztán tarthatod a lakást?
Otthon
Otthon dokumentumtár
hirdetés
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.