kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Otthon   /  

Lépések a fáraóhangyák ellen

A szezon egyik legveszélyesebb kártevője: 3 dolog, amit megtehetsz ellene!

Apró, de annál veszélyesebb: ezeket kell megtenned ellene.

Forrás: Femina.hu

A fáraóhangyák a fűtésszezon gyakori kártevői, ez azonban nem jelenti azt, hogy csak ilyenkor lehetnek jelen, kétségtelen azonban, hogy a téli időszakban a lakás melege kedvező feltételeket jelent szaporodásukhoz, így tavasszal akár még többen is lehetnek.

Az Afrikából származó, de mára a világ szinte minden részén elterjedt, sárgás-barnás árnyalatú, nagyon apró hangyák első látásra teljesen ártalmatlannak tűnnek, amellett azonban, hogy megrongálhatják a lakás szerkezetét, és különféle kórokozókat is terjesztenek, az sem kellemes élmény, hogy megmásszák az élelmiszereket, amit kis méretüknél fogva gyakran csak akkor lehet észrevenni, ha éppen harapnál egyet valamiből.

Három lépés a fáraóhangyák kiűzésére

Az első és legfontosabb lépés, hogy megtaláld a fáraóhangyák fészkét, és azt eltávolítsd a lakásból, az ilyen fészkekben ugyanis akár több száz királynő is élhet, minek köszönhetően újabb fészkeket is létrehozhatnak, melyek laza kapcsolatban maradhatnak az eredetivel is. Érdemes a falak repedéseire is gondolnod, de például célszerű belenézned rég nem használt fiókokba, dobozokba is.

Ha nem sikerült megtalálni a fészket, legalábbis nem mindegyiket, és még mindig sok a hangya a lakásban, speciális, fáraóhangya elleni szerre lesz szükség, rájuk ugyanis nem hatnak a hagyományos irtószerek. A fáraóhangyák elleni szer hosszabb távon hoz eredményt, de legalább humánusabb, nem öli ugyanis meg a hangyákat, csak terméketlenné teszi a királynőket, így egy idő után - a hangyák élettartama általában 90 nap - kihalnak a fészkek.

Válassz!
Így tartsd távol a rovarokat!
Legyek, pókok a lakásban, szú a bútorokban? Hatékony praktikákat mutatunk!

Addig is azonban ahhoz, hogy távol tartsd őket az élelmiszerektől, harmadik lépésként jellemző vonulási útvonalukon használj illóolajokat, például levendulát, eukaliptuszt, ezeket ugyanis ki nem állhatják.

Kép: www.beaumontpc.net/tips.

Még nincs hozzászólás

Házi praktikák almaecettel

Az almaecet nemcsak az alakodat és egészségedet védheti meg. Nézd meg, még mire használhatod!
Otthon

Vágódeszka tisztítása házi szerekkel

A vágódeszka tisztítása több szempontból is problémás lehet.
Otthon
Otthon dokumentumtár

Blog.hu ajánló

    hirdetés
    hirdetés
    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.