kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Otthon   /  

Lebegő önfenntartó ház

Nézd meg a lebegő házat! Furcsa, de szépséges helyen él ez a pár

Igazán különleges az, amit létrehozott ez a család. Nézd meg!

Forrás: Femina.hu

Wayne Adams és felesége, Catherine King 1992 óta él teljes mértékben off grid, vagyis rendszerfüggetlen életet, ami annyit jelent, hogy amit csak tudnak, maguknak állítanak elő, legyen szó élelmiszerekről, energiáról vagy épp ivóvízről.

A kanadai pár két gyermekével együtt egy 12 egységből álló, vízen lebegő, szigetet alkotó házban lakik az ország legnyugatibb tartományában, a Csendes-óceán kapujának is nevezett Brit Columbiában.

Freedom Cove-nak, vagyis Szabadság-öbölnek hívott otthonukban önfenntartó életmódot folytatnak, azt eszik, amit megtermelnek maguknak, vagy épp az óceántól kapnak, vizet az eső, illetve egy közeli vízesés révén nyernek, energiát pedig többek között a nap szolgáltat számukra.

A lebegő szigeten a lakóegységen kívül még tánctér, művészeti galéria, vendégházként funkcionáló világítótorony is található, nem utolsósorban pedig öt üvegház. A férj és a feleség is művész, így alkotásaikat is értékesíteni tudják, júniustól szeptemberig továbbá olyan turistákat is fogadnak, akik szeretnék megtapasztalni, milyen így élni. Bővebb információt és további képeket ide kattintva találsz.

Még nincs hozzászólás

Vízköves bojler

Ha nem figyelsz oda rá eléggé, hihetetlen magas villanyszámlát kaphatsz.
Otthon

Szilikon sütőforma veszélyei

Egyre többen használják, nagyon nem mindegy azonban, hogyan. Ezekre nagyon figyelj!
Otthon
Otthon dokumentumtár

Blog.hu ajánló

    hirdetés
    hirdetés
    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.