kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Otthon   /  

Kíméletlen szerek makacs dugulás ellen

Kíméletlen szerek makacs dugulás ellen
Azonnal hatnak

Ha áll a víz a lefolyóban, csak fogj egyet a következő szerek közül, öntsd a csőbe, és a dugulásnak annyi.

Szerző: n. a.
Forrás: Femina.hu

Az első intő jel, hogy valami nincs rendben a lefolyóval, az, amikor a víz a szokásosnál lassabban folyik le. Ne vedd félvállról a dolgot, hiszen az elhanyagolt lefolyók egy idő után teljesen eldugulnak, az pedig nem olcsó dolog, ha szakembernek kell rendbe tennie.

Néhány, a legtöbb háztartásban megtalálható szerrel biztosíthatod a lefolyók átjárhatóságát, sőt, van közöttük olyan is, mellyel a már eldugult csöveket is megmentheted. A következők már többször bizonyították hatékonyságukat, ha azonban mégsem sikerül orvosolnod velük a bajt, barkácsolás helyett hívj szerelőt.

Megelőzésként is: bórax

A bórax, mely közeli rokona a bórsavnak, sokoldalú vegyület: a tisztítószerek nagy részét kiválthatod vele, többek között a dugulás elhárítására gyártottakat is. Ha még nem ismerted, és nincs otthon, háztartási üzletekben vagy ökoboltokban keresd, ezekben néhány száz forintért vásárolhatod meg.
Az eldugult lefolyókon a következőképpen segíthetsz vele: tölcsérrel juttass a lefolyóba fél pohár bóraxot, és lassan önts utána két pohár forrásban lévő vizet. 15 percig hagyd dolgozni a keveréket, majd öblítsd le forró vízzel. Ha kell, ismételd meg a műveletet. Ez hatékony, mégis kíméletesebb megoldás, mint a maró tisztítószerek használata.

Vízkő ellen

A vízköves, el-elduguló WC tisztításában is segít a bórax. Keverj össze egy keveset citromlével, és ezzel a keverékkel mosd át a WC-csésze belsejét. Egy jó adagot a lefolyóba is önts.

Hagyd így a WC-t egy-két órán át: a keverék ezalatt fellazítja a vízkőlerakódásokat, melyek egyszerűen távoznak a lefolyón, és ezzel megakadályozható a dugulás is.

A legjobb megoldások a lefolyók dugulása ellen
A legjobb megoldások a lefolyók dugulása ellen
13 hatékony folttisztító14 filléres csodaszerTúl párás a lakásod?Természetes tisztítószerek a konyhából13 veszélyes és allergiát okozó tárgy a lakásban15 tipp, amivel tízezreket spórolhatszA legfontosabb szabályok háztartási gépekhez12 munka, amit szerelő nélkül is elvégezhetsz10 dolog a lakásban, ami tartós allergiát okozhat10 hely, amit imádnak a lakásban az élősködők

Filléres csodaszer: ecet

Az ecet hasonlóan sokoldalú, mint a bórax, érdemes hát otthon tartanod egy-két palackkal. A dugulásra hajlamos lefolyón is segít. Ha a víz lassan ugyan, de még lefolyik, önts a lefolyóba két deciliter tömény, 20%-os ecetet, majd hagyd úgy egy éjszakán át. Másnap töltsd meg forró vízzel a kagylót. Az ecet által fellazult szennyeződést és vízkövet a forró víz leoldja, és a lefolyó ismét átjárható lesz.

Szódabikarbónával, sóval keverve

Az ecetes-szódabikarbónás keverék talán a leghatékonyabb a dugulás elhárítására és egyben a lefolyó kellemetlen szagának eltüntetésére. Ráadásul sokkal jobban kíméli a csővezetéket - nem is beszélve a pénztárcádról -, mint a bolti tisztítószerek. A mosdókagyló és a kád dugulásának megszüntetése érdekében egy tölcsér segítségével önts a lefolyóba fél pohár szódabikarbónát, majd egy pohár ecetet. Amikor a habzás alábbhagy, öblítsd le forró csapvízzel. Várj néhány percet, majd folyass rá hideg vizet is. Az ecet sóval kombinálva is hatékony. Önts a lefolyóba először fél pohár sót, majd két pohár forrásban lévő ecetet. Ezután öblítsd le forró, majd hideg vízzel.

13 hatékony folttisztító
13 hatékony folttisztító
A legkülönösebb házi WC-tisztítókEldugott kórokozótelepek a konyhábanBaktériumok a lakásbanA 10 legjobb házi fortély izzadás ellenSzívszorító képek: megdöbbentő helyek, ahol emberek élnek7 dolog, amire szükséged van a fűtésszezonban!7 tárgy, amit tilos a hálószobában tartani: igazi kapcsolatrombolókIlyen házakban élnek a leggazdagabbakA 15 legnagyobb lakberendezési hibaA 15 legveszélyesebb szobanövény

Meglepő segítség: pezsgőtabletta

A pezsgőtabletta, de a protézistisztító tabletta is kitűnően használható a folyton eltömődő lefolyók kitisztításánál és a dugulás elhárításánál. Előbbi pezsgő hatásának köszönhetően hatékonyan tisztítja a WC-csészét. Tegyél néhány darabot a csészébe, majd hagyd 20-30 percig hatni. Ha az idő lejárt, a WC-kefével lazán dörzsöld át a felületet, majd öblítsd le. Ezzel a dugulást is megszüntetheted, és a csészét is megtisztíthatod a vízkőtől és a szennyeződésektől.

A protézistisztító tabletta fehérítő hatóanyagot tartalmaz, ez váltja ki azt a kémiai reakciót, melynek segítségével a tabletta eltávolítja a lepedéket, és fehéríti az elszíneződéseket. Ezzel magyarázható az is, hogy a tablettával nagyszerűen ki lehet tisztítani többek között a WC-t is. Alkalmazása ugyanúgy történik, mint azt a pezsgőtablettánál részleteztük.

Ezzel a lefolyókat is tisztán tarthatod. Ha viszont dugulást szeretnél megszüntetni vele, dobj néhány szemet a lefolyóba, és addig folyass bele forró vizet, amíg a cső ki nem tisztul. Ha a dugulás makacs, dobj a lefolyóba három tablettát, önts utána egy pohár ecetet, és néhány percig hagyd hatni. Ezután folyass forró vizet a lefolyóba egészen addig, amíg a dugulás megszűnik.

2 hozzászólás
MiltzDugulaselharitas       2017-01-29 15:15
3.
Duguláselhárító szakember vagyok 18 éves gyakorlattal és én az alábbi házi praktitákkat szoktam javasolni: Ha ez sem hoz megoldást, akkor kérem hívjon és csőspirálos duguláselhárítással megoldom a problémáját (wc, mosogató, mosdó és padlóösszefolyó ... tovább »
tundy01       2011-07-02 07:44
2.
A lefolyódugulás elhárítását segítő összes praktikát kipróbáltam sorban....( igaz már súlyos volt a probléma )...mindenkinek tudom javasolni!! :) valóban hat!! :)

A makacs konyhai szagok hatékony ellenszerei - Nem kell a szagelszívó!

Ha eleged van abból, hogy főzés után a szagok veszik át az irányítást a konyha felett, íme, néhány csodaszer!
Otthon

Ezekkel a praktikákkal lesz pillanatok alatt ragyogó a kád!

A szappanmaradék és a kosz okozta makacs szennyeződéseket nem csak drága tisztítószerekkel tüntetheted el.
Otthon
Otthon dokumentumtár

Blog.hu ajánló

    hirdetés
    hirdetés
    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.