kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Otthon   /  

Hűtőszekrény jegesedése - jég lekaparása

Így teheted tönkre a hűtőd egy pillanat alatt: így soha ne próbálj spórolni a rezsin!

Sokat spórolhatsz a módszerrel, de csak akkor, ha jól csinálod!

Forrás: Femina.hu

A hűtőszekrény kétségkívül a lakás egyik legnagyobb fogyasztója lehet, különösen, ha régebbi típusú, a hűtés ugyanis több energiát igényel, mint a fűtés - bár ebben az esetben nyilván kisebb területről van szó -, emellett ahhoz, hogy betöltse feladatát, megszakítás nélkül áram alatt kell lennie.

Bár az új típusú hűtőszekrények esetében ez ritkábban jelenthet problémát, különösen sokat fogyaszthat a készülék, ha jegesedni kezd, olyannyira, hogy akár már egy néhány milliméteres réteg is jelentős mértékben emelheti meg a hó végi számlát.

A jegesedés megszüntetése elsődleges feladat!

A hűtőszekrény egyes részeinek jegesedése azáltal okozhat problémát, hogy a jégréteg igen jó szigetelőként hat, ami lényegesen ronthatja a berendezés teljesítményét, ami pedig látványosan megemelheti az energiafogyasztást.

Amellett, hogy minél előbb megpróbálod megszüntetni a már kialakult problémát, a jegesedés megelőzéséért is sokat tehetsz, például azzal, ha igyekszel biztosítani a készülék belsejének páramentességét, például nem teszel be langyos vagy meleg ételt, csak zárt edényben vagy becsomagolva pakolsz be élelmiszereket, gondoskodsz a tömítés sértetlenségéről, nem nyitogatod feleslegesen az ajtót, és nem is tartod úgy túl hosszú ideig.

Semmiképpen se így ess neki!

A korszerű hűtőberendezéseket nem bonyolult jégmentesíteni, fontos azonban, hogy mindig kövesd a készülék használati útmutatójában leírtakat, és semmiképpen se próbáld a jeget levésni, vagy feszegetni a vastagabb réteget - különösen ne éles eszközökkel -, ezzel ugyanis olyan sérüléseket okozhatsz a felületen, melyek akár tönkre is tehetik a hűtőszekrényt. Ha kíváncsi vagy a jégtelenítés pontos menetére, kattints ide!

Így spórolj a vízdíjon: bevált módszerek a szakértőtől

Számos apró trükk áll rendelkezésedre, mellyel akár saját kezűleg is átállíthatod háztartásodat víztakarékossá. Szakértőnk segít a részletekben.

Még nincs hozzászólás

Hűtő dekorálása matricával

Szeretnéd néhány mozdulattal felújítani a hűtőt? Így is csinálhatod.
Otthon

WC-illatosító házilag

Nemcsak illatosít, de előtte a kellemetlen szagokat is eltünteti.
Otthon
Otthon dokumentumtár
hirdetés
hirdetés
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.