kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Otthon   /  

Hőszigetelő tapéta

Kisebb lesz a gázszámla, ha ezt teszed a falra: így működik a speciális eszköz

Segít bent tartani a meleget.

Forrás: Femina.hu

Számos pénztárcakímélő módszer létezik a lakás hőszigetelésére, ha nincs lehetőséged azt kívülről, komoly beruházás keretében megtenni, vagy épp társasházban laksz, és nem sikerült a témában konszenzusra jutni a többi lakóval.

Önálló egységként is szigetelheted a lakásodat, ha azt belülről teszed meg, tehetsz fel például a radiátor mögé hőtükörfóliát, a nyílászárók cseréje helyett a régieket is elláthatod hőszigetelő ablakfóliával, huzatfogó párnával és szigetelőcsíkkal, de akár csak egy falvédő, egy vastagabb szőnyeg vagy függöny is segíthet abban, hogy minél több meleget tarts a falakon belül.

Érdemes azonban alaposabban ismerni még egy módszert, mely annak ellenére, hogy mennyire hatékony, még kevésbé számít közkeletű megoldásnak. Ez pedig a hőszigetelő tapéta.

A kép illusztráció

Hogy működik a hőszigetelő tapéta?

A hőszigetelő tapéta vagy hőszigetelő alátét tapéta egy, a hagyományos tapétánál vastagabb eszköz, melyet azonban ugyanúgy kell elképzelni: éppúgy méterre kapható a szaküzletekben, és felragasztása is hasonlóan működik - azonban kizárólag a hozzá kapható anyaggal lehetséges -, sőt, akár saját kezűleg is meg lehet oldani.

Léteznek olyan tapéták, amelyek egyfajta alapot szolgáltatnak a hagyományos tapétához, de olyanok is, amelyeket például azonnal lehet is festeni. A hőszigetelő tapéták jellemzően akár 4-5 milliméter vastagok is lehetnek, belül hőszigetelő hatású anyagból állnak, kívül, kétoldalt pedig papírból, kartonból.

A hőszigetelő tapétákat a falakra és a mennyezetre is fel lehet tenni, nem csökken általuk a lakás alapterülete, ugyanakkor képesek csökkenteni a meleg kiáramlását, illetve elősegíteni a helyiségek felmelegedését.

Mindemellett eltüntetik a repedéseket és a falak hibáit, nem utolsó szempont továbbá, hogy csökkenthetik a hőhidak miatt jelentkező fokozott penészképződés mértékét is. A hőszigetelés mellett továbbá némiképp hangszigetelő hatással is rendelkeznek.

A tapétát számtalan helyen beszerezheted - legyen szó barkácsáruházakról, tapétaszaküzletekről -, így az árak változóak lehetnek, jellemzően azonban egy négyzetmétere akár ezer forint alatti áron is mozoghat.

Még nincs hozzászólás

Vízköves bojler

Ha nem figyelsz oda rá eléggé, hihetetlen magas villanyszámlát kaphatsz.
Otthon

Szilikon sütőforma veszélyei

Egyre többen használják, nagyon nem mindegy azonban, hogyan. Ezekre nagyon figyelj!
Otthon
Otthon dokumentumtár

Blog.hu ajánló

    hirdetés
    hirdetés
    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.