Kiszáradt a kenyér, de nem akarod eldobni? Ezt próbáld ki, és friss, ropogós lesz újra

Mintha most hoztad volna haza a pékségből melegen!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Szinte minden háztartásban előfordul, hogy megmarad egy kis darab kenyér, ami még nem romlott, de már senkinek sincs kedve megenni, hiszen megszáradt. Ezt nem csak úgy védheted ki, hogy alaposan bezacskózod a kenyeret, hiszen így könnyen megpenészesedik. Szerencsére létezik olyan módszer, amivel a száraz kenyeret újra ropogóssá, frissé teheted.

A beszáradt kenyér nem csak tejbe aprítva, levesbetétként vagy pirítósnak jó. Mutatunk egy olyan módszert, amivel akár szendvicsként is felhasználható, még akkor is, ha előtte kőkemény volt, hiszen olyan friss lesz, mintha most hoztad volna a pékségből.

Így frissítsd fel a kenyeret!

Noha furcsán hangzik - talán egyenesen undorítónak tűnik -, mégis, első lépésként tartsd a csap alá a kenyeret, és engedj rá hideg vagy langyos vizet. Ugyan az ázott kenyér ebben a pillanatban még nem a leggusztusosabb, mégis várd meg, hogy a nedvesség egészen átitassa a héjat. A kenyér megvágott felületét ne vizezd össze!

A második lépéshez kapcsold be a sütőt, és állítsd alacsony fokozatra vagy 150-160 fokra. Tedd egy lapos tepsibe a nedves kenyeret, és süsd 6-12 percen keresztül, míg nem lesz a héja újra ropogós. Ha 12 perc után még mindig vizes kívülről a kenyér, hagyd még egy kicsit a melegben, és legközelebb kevésbé vizezd meg a héját!

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ez tényleg működik?

Igen! A kenyér héjából a víz befelé szivárog, majd elpárolog, így a kenyér kiszáradt belseje ismét nedvességhez jut, amitől megpuhul. Eközben a sütő forrósága arról is gondoskodik, hogy a héj ropogóssá váljon.

A lejárati dátum nem tréfa

A kenyeret sohase próbáld felfrissíteni, ha már penészesnek látod, vagy lejárt a szavatossága. Ugyanígy ezt a hét ételt sem szabad már megenned a csomagoláson megadott dátumot követően!

7 étel, aminél nem játék a lejárati dátum

Nézegess képeket!

Elolvasom

Fotó: Prevention.com/Kasandra Brabaw.

Ezt is szeretjük