kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Otthon   /  

Geotermikus energia Magyarországon

Kinek lesz jóval olcsóbb itthon a fűtés és az energia?
Nagyszabású terv Magyarországon

Miskolc környékén sokaknak lesz alacsonyabb a rezsiköltségük.

Szerző: MTI
Forrás: MTI

Befejezte a PannErgy vállalatcsoport Magyarország és a térség legnagyobb geotermikus beruházásához, a Miskolci geotermikus projekthez kapcsolódó öt geotermikus kút fúrási munkálatait - hívja fel a figyelmet az MTI a társaságnak közleményére.

Ilyen egy geotermikus erőmű Izlandon, ahol mindez nagy múltra tekint vissza

A Miskolcot és a város agglomerációs körzetét geotermikus hővel ellátó Miskolci geotermikus projekt beruházásának egyik leglényegesebb szakaszát zárta le a PannErgy azzal, hogy a megfelelő hőellátást szolgáló, öt kút fúrási munkálatait sikeresen befejezte - áll a közleményben, mely arra is kitér, hogy a sikeres fúrási munkálatokkal párhuzamosan a kutak tesztjei is befejeződtek.

Olcsóbb energia

A 2010-ben elindított, csaknem 22-24 millió eurós beruházás eredményeként Miskolc mellett 2013-tól Mályi és Kistokaj is bekapcsolódhat a geotermikus hő hasznosításába. A Miskolchoz közeli két község térségében feltárt geotermikus forrásnak köszönhetően a borsodi megyeszékhely Magyarországon az elsők között juthat olcsó, környezetkímélő energiához.

A korábbi közlés szerint első körben az avasi lakótelepen mintegy tíz és fél ezer panellakás és kétszáz kereskedelmi létesítmény, illetve egyéb intézmény csatlakozhat a geotermikus hővel felfűtött távfűtési rendszerhez, így a korábbiakhoz képest olcsóbb lesz számukra a meleg víz és a távhő. A másodlagos fűtőenergiát Mályi és Kistokaj, illetve térsége ingatlanjainak, létesítményeinek fűtéséhez használhatják, illetve ipari és mezőgazdasági célokra is.

10 dolog, amivel ezreket spórolhatsz meg a háztartásban
10 dolog, amivel ezreket spórolhatsz meg a háztartásban
7 dolog, amire szükséged van a fűtésszezonban!7 bevált módszer a kiadások csökkentéséreA 10 legveszélyesebb pénzfaló a lakásbanEzért fogy el a fizetésed!15 tipp, amivel tízezreket spórolhatszSzívszorító képek: megdöbbentő helyek, ahol emberek élnekIlyen házakban élnek a leggazdagabbak7 dolog, ami segít lakáshoz jutni: állami támogatások körképe7 ok, ami miatt elveszítheted a lakásodat: legyél óvatos!Erre figyelj, mielőtt új lakásba költözöl!

A környezetet is óvja

A kutak fúrása, illetve a hővezeték és az ahhoz kapcsolódó műszaki egységek kiépítése mellett a PannErgy tovább keresi a lehetőségét az olcsó és környezetbarát geotermikus hő másodlagos felhasználására, így már meg is kezdődött a rendszer bővítésének tervezése.

A geotermikus energiatermelés 150-ed részére csökkenti majd a földgázalapú termelés üvegházhatást okozó gázainak kibocsátását.

Kép: hu.wikipedia.org.

Mit szólsz a projekthez?

3 hozzászólás
laposvas       2012-09-16 15:55
4.
Attól függ, hogy mekkora az a panel. Az enyém veri a havi huszat, igaz, nincs becsomagolva, csak nyílászárócserés.
válasz a 3. kommentre (TothJani - 09-16)
TothJani       2012-09-16 11:46
3.
Nálunk ezt Lázár is szorgalmazta, és van is minden hőközpont melett termálkút furva, de nem lett olcsobb  esteleg nem emeltek akkorát. Most egy átlag panel fütése 12-14 ezer forint havi átalányban.
obsitos       2012-09-15 19:50
2.
Jézusmária, csak a kutak fúrása fejeződött be, máris olcsóbb bármi ???   Mire az egész hóbelevanc kiépül, kiderül, hogy minimum a duplája a réginek a költség; de annyira ZÖLD, hogy ezzel lehet a falakat is kifesteni !!!

Mentesülés az adósság alól

Egy új kezdeményezés célja, hogy öt év után elengedjék az adósok maradék tartozását.
Otthon

Instant ház 3D nyomtatással

Családi ház nyomtatással? Még a Holdon is megállná a helyét.
Otthon
Otthon dokumentumtár
    hirdetés
    hirdetés
    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.