kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Otthon   /  

Geotermikus energia Magyarországon

Kinek lesz jóval olcsóbb itthon a fűtés és az energia?
Nagyszabású terv Magyarországon

Miskolc környékén sokaknak lesz alacsonyabb a rezsiköltségük.

Szerző: MTI
Forrás: MTI

Befejezte a PannErgy vállalatcsoport Magyarország és a térség legnagyobb geotermikus beruházásához, a Miskolci geotermikus projekthez kapcsolódó öt geotermikus kút fúrási munkálatait - hívja fel a figyelmet az MTI a társaságnak közleményére.

Ilyen egy geotermikus erőmű Izlandon, ahol mindez nagy múltra tekint vissza

A Miskolcot és a város agglomerációs körzetét geotermikus hővel ellátó Miskolci geotermikus projekt beruházásának egyik leglényegesebb szakaszát zárta le a PannErgy azzal, hogy a megfelelő hőellátást szolgáló, öt kút fúrási munkálatait sikeresen befejezte - áll a közleményben, mely arra is kitér, hogy a sikeres fúrási munkálatokkal párhuzamosan a kutak tesztjei is befejeződtek.

Olcsóbb energia

A 2010-ben elindított, csaknem 22-24 millió eurós beruházás eredményeként Miskolc mellett 2013-tól Mályi és Kistokaj is bekapcsolódhat a geotermikus hő hasznosításába. A Miskolchoz közeli két község térségében feltárt geotermikus forrásnak köszönhetően a borsodi megyeszékhely Magyarországon az elsők között juthat olcsó, környezetkímélő energiához.

A korábbi közlés szerint első körben az avasi lakótelepen mintegy tíz és fél ezer panellakás és kétszáz kereskedelmi létesítmény, illetve egyéb intézmény csatlakozhat a geotermikus hővel felfűtött távfűtési rendszerhez, így a korábbiakhoz képest olcsóbb lesz számukra a meleg víz és a távhő. A másodlagos fűtőenergiát Mályi és Kistokaj, illetve térsége ingatlanjainak, létesítményeinek fűtéséhez használhatják, illetve ipari és mezőgazdasági célokra is.

10 dolog, amivel ezreket spórolhatsz meg a háztartásban
10 dolog, amivel ezreket spórolhatsz meg a háztartásban
7 dolog, amire szükséged van a fűtésszezonban!7 bevált módszer a kiadások csökkentéséreA 10 legveszélyesebb pénzfaló a lakásbanEzért fogy el a fizetésed!15 tipp, amivel tízezreket spórolhatszSzívszorító képek: megdöbbentő helyek, ahol emberek élnekIlyen házakban élnek a leggazdagabbak7 dolog, ami segít lakáshoz jutni: állami támogatások körképe7 ok, ami miatt elveszítheted a lakásodat: legyél óvatos!Erre figyelj, mielőtt új lakásba költözöl!

A környezetet is óvja

A kutak fúrása, illetve a hővezeték és az ahhoz kapcsolódó műszaki egységek kiépítése mellett a PannErgy tovább keresi a lehetőségét az olcsó és környezetbarát geotermikus hő másodlagos felhasználására, így már meg is kezdődött a rendszer bővítésének tervezése.

A geotermikus energiatermelés 150-ed részére csökkenti majd a földgázalapú termelés üvegházhatást okozó gázainak kibocsátását.

Kép: hu.wikipedia.org.

Mit szólsz a projekthez?

Több ezer forintot spórolhatsz a fűtésszámlán: ötletek a szakértőtől

Hogyan lehet felismerni, ha hibás a rendszer, levegős a radiátor, mire figyelj a beüzemelés előtt, és mégis milyen eszközök segítenek a spórolásban? Videónkból megtudhatod!

3 hozzászólás
laposvas       2012-09-16 15:55
4.
Attól függ, hogy mekkora az a panel. Az enyém veri a havi huszat, igaz, nincs becsomagolva, csak nyílászárócserés.
válasz a 3. kommentre (TothJani - 09-16)
TothJani       2012-09-16 11:46
3.
Nálunk ezt Lázár is szorgalmazta, és van is minden hőközpont melett termálkút furva, de nem lett olcsobb  esteleg nem emeltek akkorát. Most egy átlag panel fütése 12-14 ezer forint havi átalányban.
obsitos       2012-09-15 19:50
2.
Jézusmária, csak a kutak fúrása fejeződött be, máris olcsóbb bármi ???   Mire az egész hóbelevanc kiépül, kiderül, hogy minimum a duplája a réginek a költség; de annyira ZÖLD, hogy ezzel lehet a falakat is kifesteni !!!

Instant ház 3D nyomtatással

Családi ház nyomtatással? Még a Holdon is megállná a helyét.
Otthon

Mentesülés az adósság alól

Egy új kezdeményezés célja, hogy öt év után elengedjék az adósok maradék tartozását.
Otthon
Otthon dokumentumtár
    hirdetés
    hirdetés
    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.