kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Otthon   /  

Felmosás illóolajjal

Fertőtlenít, és illatos lesz tőle a lakás: ezt tedd a felmosóvízbe, ha elfogyott a bolti

Ha muszáj felmosnod, de nem tudsz mivel, ezt válaszd!

Forrás: Femina.hu

Bizonyos esetekben, különösen, ha olyan gyermek van a családban, aki előszeretettel közlekedik négykézláb a padlón, esetleg háziállatot is tartasz otthonodban, gyakrabban lehet szükség a felmosásra, mint egyébként, sokan ugyanis csupán néhány naponta vagy éppen hetente ejtik szerét.

Számtalan speciális termék létezik a padló megtisztítására, legyen szó a fertőtlenítésről vagy az illatosításról, akkor is megoldhatod azonban a takarítás ezen részét, ha éppen kifogytál előbbiekből.

Mit használhatsz a felmosófolyadék helyett?

Ha nincs otthon felmosófolyadékod vagy fertőtlenítőszered, adhatsz néhány csepp mosogatószert is a langyos vagy meleg felmosóvízhez, ha azonban nem kedveled a vegyszereket, olyan természetes módszereket is kipróbálhatsz, mint amilyen például a mosószóda, a citromlé vagy bizonyos illóolajok alkalmazása.

Mosószódából egy-másfél evőkanálnyi mennyiséget adj a meleg vízhez, majd keverd el benne kissé, citromból pedig akár egy egészet is belefacsarhatsz, gondoskodik majd a kellemes illatról és a fertőtlenítő hatásról is.

Szintén hasznos lehet a teafaolaj alkalmazása, mely kiváló antibakteriális és gombaölő hatásáról is ismert, így például penész ellen is igen hatékony lehet. 20 csepp elegendő belőle a felmosóvízhez adva.

Válassz!
Házi praktikák a nagyitól
A nagymama idejében használt házi praktikák még most is jól bevált módszernek számítanak!

A teafaolaj illata nem túl jellegzetes, ha azonban valami különlegesebbre vágysz, érdemes más illóolajokat is bevetned, például 20 csepp levendula vagy narancsvirágolajat.

Még nincs hozzászólás

Mikrosütő tisztítása ecettel

Nem kell dörzsölni, ez a szer magától dolgozik majd helyetted.
Otthon
Otthon dokumentumtár

Blog.hu ajánló

    hirdetés
    hirdetés
    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.