kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Otthon   /  

Felmosás illóolajjal

Fertőtlenít, és illatos lesz tőle a lakás: ezt tedd a felmosóvízbe, ha elfogyott a bolti

Ha muszáj felmosnod, de nem tudsz mivel, ezt válaszd!

Forrás: Femina.hu

Bizonyos esetekben, különösen, ha olyan gyermek van a családban, aki előszeretettel közlekedik négykézláb a padlón, esetleg háziállatot is tartasz otthonodban, gyakrabban lehet szükség a felmosásra, mint egyébként, sokan ugyanis csupán néhány naponta vagy éppen hetente ejtik szerét.

Számtalan speciális termék létezik a padló megtisztítására, legyen szó a fertőtlenítésről vagy az illatosításról, akkor is megoldhatod azonban a takarítás ezen részét, ha éppen kifogytál előbbiekből.

Mit használhatsz a felmosófolyadék helyett?

Ha nincs otthon felmosófolyadékod vagy fertőtlenítőszered, adhatsz néhány csepp mosogatószert is a langyos vagy meleg felmosóvízhez, ha azonban nem kedveled a vegyszereket, olyan természetes módszereket is kipróbálhatsz, mint amilyen például a mosószóda, a citromlé vagy bizonyos illóolajok alkalmazása.

Mosószódából egy-másfél evőkanálnyi mennyiséget adj a meleg vízhez, majd keverd el benne kissé, citromból pedig akár egy egészet is belefacsarhatsz, gondoskodik majd a kellemes illatról és a fertőtlenítő hatásról is.

Szintén hasznos lehet a teafaolaj alkalmazása, mely kiváló antibakteriális és gombaölő hatásáról is ismert, így például penész ellen is igen hatékony lehet. 20 csepp elegendő belőle a felmosóvízhez adva.

Válassz!
Házi praktikák a nagyitól
A nagymama idejében használt házi praktikák még most is jól bevált módszernek számítanak!

A teafaolaj illata nem túl jellegzetes, ha azonban valami különlegesebbre vágysz, érdemes más illóolajokat is bevetned, például 20 csepp levendula vagy narancsvirágolajat.

Életveszélyesek, és a te lakásodban is ott vannak: ezekre a tisztítószerekre figyelj!

Rengeteg olyan összetevő található a palackokban, flakonokban, melyek allergének vagy egyenesen tűzveszélyesek.

Még nincs hozzászólás

Mikrosütő tisztítása ecettel

Nem kell dörzsölni, ez a szer magától dolgozik majd helyetted.
Otthon
Otthon dokumentumtár
hirdetés
hirdetés
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.