kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Otthon   /  

Gyönyörű húsvéti dekorációk, 1 óra alatt

Gyönyörű húsvéti dekorációk, 1 óra alatt

Teremts ünnepi hangulatot az otthonodban percek alatt! A mutatós díszek elkészítéséhez nem kell nagy kézügyesség.

Szerző: Mondovics Pálma
Forrás: Femina.hu

Sem jelentősebb anyagi ráfordítást, sem hosszú napokat nem igényel, hogy az otthonodat méltó díszbe öltöztesd húsvétkor.

Csupán néhány tojásra, egy kevés csillámporra, illetve a tavasz kincseire van szükség - na meg természetesen néhány jó ötletre. Előbbieket bármelyik dekorboltban beszerezheted, utóbbiakban pedig mi segítünk.

Varázsolj tavaszt az ablakba!

Ha még nem csomagoltad össze a vastag, téli sötétítőfüggönyöket, akkor most itt az ideje. Válassz helyettük lágy esésű, átlátszó fehér vagy meleg sárga árnyalatú függönyöket, hogy semmi ne akadályozza meg a napfény beáramlását a lakásba.

Ha az ablakod párkányának mérete lehetővé teszi, helyezz el itt néhány kisebb cserepes növényt - a legjobb a tavasz hírnökeként is ismert nárcisz, tulipán és liliom. Ahhoz azonban, hogy a dekorációk összhangban legyenek a függönnyel, érdemes ez utóbbi színével megegyező szalagokkal díszítened a cserepeket: egyszerűen kösd át őket, és formázz masnit a szalagból.
Néhány pasztellszínű tojás is jól mutat a cserepek között, arra azonban ügyelj, hogy ne legyen túl zsúfolt a párkány.

Ne feledd!
Az új függöny és a dekoratív díszek csak tiszta ablakban mutatnak jól. A tavaszi nagytakarítás alkalmával ezért az ablakokról se feledkezz meg!

Húsvéti koszorú ajtóra, asztalra

Koszorút nemcsak karácsonykor készíthetsz: húsvétkor is izgalmas dekorációs elem lehet, de csak abban az esetben, ha megfelelő anyagból készül.
Mivel a tavasz a természet ébredésének évszaka, a koszorú alapanyagának is tanácsos ehhez igazodnia. A száraz, vágott vessző helyett válassz friss barkaágakat, és ezekből formázz köralakot, majd vékony dróttal tekerd át ott, ahol az ágak végei összeérnek. A drótozott részt piros vagy pasztellszínű, fényes szalaggal kösd át.

Ha az ajtót vagy az ablakot tervezed díszíteni vele, akkor a koszorú szalaggal szembeni részére akassz egy szépen festett tojást egy keskenyebb szalag segítségével. Ha asztaldíszre vágysz, egyszerűen fektesd az asztalra, és helyezz a közepébe hímes tojásokat. Egyszerű dekoráció, ám annál látványosabb.

Csak egyszerűen!
A lakás díszítése során is ügyelj a mértékletességre! Az asztalterítő legyen egyszerű hófehér, esetleg fehér cérnával hímzett, ezen ugyanis jobban mutatnak a színes tojásdíszek.

Hímes tojások fényözönben

Ha a lakásodba - stílusánál és berendezésénél fogva - nem illenek a vesszőből, barkából és más természetes anyagokból készült dekorációk, akkor ne ragaszkodj hozzájuk. Egy adag csillámporral is csodákat tehetsz.
Elsőként szerezz be néhány adag ezüst-, arany- és pasztellszínű csillámport, valamint decoupage-ragasztót. A ragasztóval alaposan kend be a tojásokat, majd forgasd őket egyenként a csillámporba, ügyelve arra, hogy a por a tojás minden részét szépen befedje. Ezután egy kanál segítségével emeld ki a csillámporból, és tedd egy papírlapra száradni.
Ha a tojásokat előzetesen kifújod, és keskeny szalagból akasztót is készítesz rájuk, könnyebben kiemelheted, és a száradáshoz fel is akaszthatod őket.
A kész tojásokkal az ablakokat is díszítheted - például a kilincsre helyezve -, de egy fehér pihetollakkal bélelt nagyobb, lapos üvegtálban is jól mutatnak.

Látványos tojáscsomagocskák

Ha nincs kedved a ragasztóval és a csillámporral pepecselni, egyszerűbben is feldíszítheted a tojásokat, mégpedig némi organza segítségével.
A tojásokat előzetesen érdemes pasztellszínűre festeni - tojásfestékben kifőzve -, hiszen akkor mutatnak majd igazán jól az organzában. Ez utóbbiból vágj ki akkora darabokat, amelyekbe könnyen becsomagolhatod a tojásokat, majd a tojások tetején az anyaghoz illő színű szalaggal kösd át az organzát.

A kész csomagokat a húsvéti asztalon is elhelyezheted a terítékek mellett, jól mutatnak a nappaliban egy nagyobb üvegtálban, de akár fel is akaszthatod őket, ha úgy tartja kedved.

Készíts tojásfát!
A csillámporos tojásokat és az organzába csomagolt tojásokat a többi hímes darabbal együtt barkaágakra is akaszthatod. Az ágakat - minél több, annál jobb - állítsd magas falú vázába, majd ízlésesen rendezd el rajta a díszes tojásokat - ez utóbbiakat tanácsos előzetesen kifújnod, hogy ne húzzák le a barkát.

Még nincs hozzászólás

Így újítsd fel az otthonod ingyen! - Mintha tízezreket költöttél volna

Ha nincs pénzed felújításra, egy kis kreativitással is új színt vihetsz a lakásba.
Otthon

5 rafinált fortély, ha kicsi a lakásod

Akárhogy tologatod a bútorokat, a szobák nem tűnnek nagyobbnak? Ideje bevetned néhány hatásos, mégis pofonegyszerű trükköt.
Otthon
Otthon dokumentumtár

Blog.hu ajánló

    hirdetés
    hirdetés
    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.