kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Otthon   /  

Az 5 leghatékonyabb és legegyedibb ébresztőóra

Az 5 leghatékonyabb és legegyedibb ébresztőóra

Ha már úgyis muszáj mindennap kikelned az ágyból, legalább az ébredést könnyítsd meg egy okos és ötletes ébresztőórával!

Forrás: Femina.hu

Az ébredés a nap legnehezebb része, főleg, ha még az ébresztőórád is cserben hagy. A régi csörgőóráknál azonban ma már jobbat is találhatsz!

Biztos vannak olyanok, akik a csörgőóra első berregésére frissen és fiatalosan kipattannak az ágyból, de a többség inkább azok közé tartozik, akiknek a korai kelés maga a gyötrelem.

Ráadásul a szundigomb is csak tovább ront a helyzeten, mivel az újabb és újabb haladékkal nem a felébredéshez, hanem csak az elkéséshez kerülsz közelebb.

Hogyan tudod magad mégis a leggyorsabban és legkíméletesebben rávenni, hogy kikászálódj az ágyból? Például a most következő öt hatékony és hihetetlenül ötletes ébresztőóra valamelyikével!

Kerekeken guruló ébresztőóra: Clocky Almond

A Clocky Almond fantázianévre keresztelt készülék tervezői szándéka szerint ideális ébresztőóra, ugyanis egyéb órákkal ellentétben nem késlelteti a felkelést, hanem sietteti. Az ébresztőórák szundi funkciója azzal, hogy újabb türelmi időt ad neked a felébredéshez, tulajdonképpen a visszaalvást erősíti.

A kerekekre szerelt ébresztőtől ezt a luxust hiába is várod! A szemtelen kis szerkezet ugyanis az adott időpontban azonnal mozgásba lendül, hogy még véletlenül se legyen esélyed elkapni és leállítani. A guruló ébresztőóra sípolással kísért reggeli ricsaja garantáltan kiveri az álmot a szemedből. Sőt, mivel kénytelen leszel kikászálódni a paplan alól, hogy megállítsd, ténylegesen talpra is állít. A krémszínű, pink és kék színben kapható, egyedi ébresztőóra méretét tekintve 13,5x9 centi, elemmel működik, és félelmetesen hatékony.

Ára: 13 990 forint.*

Mennyezetről lógó csörgőóra: Hanging Alarm Clock

Ugyanezen, vagyis az azonnali mozgósítás elvén működik a Hanging Alarm Clock, vagyis a függő ébresztőóra. Hiába csörög ugyanis az óra, ha egy jól irányzott csapással elhallgattathatod, és aludhatsz tovább. Ezt a berregés közben egyre feljebb kúszó kütyüt azonban, ha akarod, sem tudod lecsapni! Mondhatnád, hogy az angol tervezőket inkább a kegyetlenség, mint a hatékonyság vezérelte, de, ha indult már napod félkómás készülődéssel vagy eszeveszett rohanással, akkor be fogod látni, hogy a mennyezetről lógó készülék nem is akkora őrültség.

A formatervezett kis gömb saját kábelén lógva kezd el kúszni az ébresztés időpontjában, gyakorlatilag felfelé menekülve a támadásod elől. Amíg meg nem nyomod az állj-gombot, ötpercenként újrakezdi a műveletet, szóval kénytelen leszel kimászni az ágyadból, hogy hatástalanítsd.

Ára: 5612 forint.*

15 tipp a pihentető alvásért
15 tipp a pihentető alvásért
7 pont a testeden, amit nyomj erősen, ha rád tör a szorongásFejfájás-csillapítás gyógyszer nélkül: Képeken 8 könnyű jógagyakorlat8 természetes megoldás gyötrő fogfájásraKépeken 8 házi gyógymód felfázás ellenEzek a leggyakoribb irodai ártalmak10 akupresszúrás pont, ami meggyógyítMásnaposság ellen: a 10 legerősebb gyógymód15 természetes gombaölőA fejfájás legjobb természetes ellenszereiÍme, a tavaszi fáradtság 8 legbiztosabb ellenszere

Helikopteres ébresztő: Flying Alarm Clock

A Bigyóshop kínálatának gyöngyszeme, a Flying Alarm Clock valószínűleg a legőrültebb és egyben leghatékonyabb ébresztő mind közül. Nem tudjuk, hogyan pattant ki a tervezők fejéből épp a propelleres óra ötlete, de, hogy egyedire sikerült, az biztos! A 14x14x9 centis, digitális készülék hagyományos csörgőóraként is tud viselkedni, de akik már megvették, nem ezért szeretik. A kétrészes óra helikopterszerű propellere, ha működésbe lép, addig repül veszettül szirénázva a szobádban, míg véglegesen ki nem veri az álmot a szemedből.

A hangzavar csak akkor marad abba, ha elkapod a kis rendbontót, és helyére illeszted a propellert. Az biztos, hogy a rendhagyó, elemes ébresztőóra mellett képtelen leszel visszaaludni!

Ára: 7500 forint.*

Egyszerű és nagyszerű: Akai ARP-100

A szép kivitelű, csajos, piros Akai ARP-100 ébresztőóra nem annyira cseles, mint előző társai, de tripla ébresztőrendszerével azért kitesz magáért. A hagyományos csörgőóra, a rádiós és az MP3-as zenés ébresztő kombinációját nyújtó készülék többféle ébresztésre is képes. Extra funkcióként a digitális óra a pontos időn kívül még a hőmérsékletet is megmutatja, ráadásul elég okos ahhoz, hogy felismerje, mikor nincs rá szükséged: ha beállítod, hétvégenként csendben marad, és nem ver ki az ágyból idő előtt.

A legnőiesebb ébresztőóra: TOKAI LRE-154

A reggeli ébredést persze nem feltétlenül kell óriási ricsajjal intézni, a kifinomult, emberségesebb módszerek is lehetnek ugyanolyan hatékonyak. A Pixmániánál kapható TOKAI LRE-154 rádiós ébresztőóra a legjobb bizonyíték erre. A multifunkcionális, nőiesen szép, lámpás ébresztőóra csörgéskor bekapcsol, és a fényét fokozatosan felerősíti, hogy ezzel is jelezze, reggel van, és ideje felkelned. Hangjelzésnek beállíthatsz hagyományos csörgést, rádiós ébresztést vagy - az iPod- és MP3-csatlakozónak köszönhetően - egyedi zenés ébresztést.

Ez azonban még nem minden! A gyárilag beépített effekteket bekapcsolva akár az erdő, az óceán vagy a patak hangjára is ébredhetsz, kérdés persze, hogy nem zsongít-e újra álomba a természet andalító hangja.

A színes és modern, többfunkciós készülék kis lakásba remek helytakarékos megoldás, ugyanakkor a designra sem lehet panaszunk, igazi csinos és csajos darab!

Ára: 9728 forint.*

*Interneten fellelt, tájékoztató jellegű árak.

2 hozzászólás
kinimod       2015-10-07 16:32
3.
Nincs hozzá gumifal! Így sokba kerül a napi renoválás. Nem gazdaságos, de "praktikus"!
válasz a 2. kommentre (Bogikah - 10-06)
Bogikah       2015-10-06 20:07
2.
Akik reggel nehezen kelnek, azoknak találtam egy vicces ébresztőórát: http://www.ajandekuzlet.hu/falhoz-csapos-ora-baseball-praktikus-ajandekok-p180641 

Hogyan kell beágyazni?

Pár másodperc, de ha mindennap megteszed, sokkal jobb érzéssel fekszel be az ágyba esténként.
Otthon
Otthon dokumentumtár
    hirdetés
    hirdetés
    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.