kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Otthon   /  

Az 5 leghatékonyabb és legegyedibb ébresztőóra

Az 5 leghatékonyabb és legegyedibb ébresztőóra

Ha már úgyis muszáj mindennap kikelned az ágyból, legalább az ébredést könnyítsd meg egy okos és ötletes ébresztőórával!

Forrás: Femina.hu

Az ébredés a nap legnehezebb része, főleg, ha még az ébresztőórád is cserben hagy. A régi csörgőóráknál azonban ma már jobbat is találhatsz!

Biztos vannak olyanok, akik a csörgőóra első berregésére frissen és fiatalosan kipattannak az ágyból, de a többség inkább azok közé tartozik, akiknek a korai kelés maga a gyötrelem.

Ráadásul a szundigomb is csak tovább ront a helyzeten, mivel az újabb és újabb haladékkal nem a felébredéshez, hanem csak az elkéséshez kerülsz közelebb.

Hogyan tudod magad mégis a leggyorsabban és legkíméletesebben rávenni, hogy kikászálódj az ágyból? Például a most következő öt hatékony és hihetetlenül ötletes ébresztőóra valamelyikével!

Kerekeken guruló ébresztőóra: Clocky Almond

A Clocky Almond fantázianévre keresztelt készülék tervezői szándéka szerint ideális ébresztőóra, ugyanis egyéb órákkal ellentétben nem késlelteti a felkelést, hanem sietteti. Az ébresztőórák szundi funkciója azzal, hogy újabb türelmi időt ad neked a felébredéshez, tulajdonképpen a visszaalvást erősíti.

A kerekekre szerelt ébresztőtől ezt a luxust hiába is várod! A szemtelen kis szerkezet ugyanis az adott időpontban azonnal mozgásba lendül, hogy még véletlenül se legyen esélyed elkapni és leállítani. A guruló ébresztőóra sípolással kísért reggeli ricsaja garantáltan kiveri az álmot a szemedből. Sőt, mivel kénytelen leszel kikászálódni a paplan alól, hogy megállítsd, ténylegesen talpra is állít. A krémszínű, pink és kék színben kapható, egyedi ébresztőóra méretét tekintve 13,5x9 centi, elemmel működik, és félelmetesen hatékony.

Ára: 13 990 forint.*

Mennyezetről lógó csörgőóra: Hanging Alarm Clock

Ugyanezen, vagyis az azonnali mozgósítás elvén működik a Hanging Alarm Clock, vagyis a függő ébresztőóra. Hiába csörög ugyanis az óra, ha egy jól irányzott csapással elhallgattathatod, és aludhatsz tovább. Ezt a berregés közben egyre feljebb kúszó kütyüt azonban, ha akarod, sem tudod lecsapni! Mondhatnád, hogy az angol tervezőket inkább a kegyetlenség, mint a hatékonyság vezérelte, de, ha indult már napod félkómás készülődéssel vagy eszeveszett rohanással, akkor be fogod látni, hogy a mennyezetről lógó készülék nem is akkora őrültség.

A formatervezett kis gömb saját kábelén lógva kezd el kúszni az ébresztés időpontjában, gyakorlatilag felfelé menekülve a támadásod elől. Amíg meg nem nyomod az állj-gombot, ötpercenként újrakezdi a műveletet, szóval kénytelen leszel kimászni az ágyadból, hogy hatástalanítsd.

Ára: 5612 forint.*

15 tipp a pihentető alvásért
15 tipp a pihentető alvásért
7 pont a testeden, amit nyomj erősen, ha rád tör a szorongásFejfájás-csillapítás gyógyszer nélkül: Képeken 8 könnyű jógagyakorlat8 természetes megoldás gyötrő fogfájásraKépeken 8 házi gyógymód felfázás ellenEzek a leggyakoribb irodai ártalmak10 akupresszúrás pont, ami meggyógyítMásnaposság ellen: a 10 legerősebb gyógymód15 természetes gombaölőA fejfájás legjobb természetes ellenszereiÍme, a tavaszi fáradtság 8 legbiztosabb ellenszere

Helikopteres ébresztő: Flying Alarm Clock

A Bigyóshop kínálatának gyöngyszeme, a Flying Alarm Clock valószínűleg a legőrültebb és egyben leghatékonyabb ébresztő mind közül. Nem tudjuk, hogyan pattant ki a tervezők fejéből épp a propelleres óra ötlete, de, hogy egyedire sikerült, az biztos! A 14x14x9 centis, digitális készülék hagyományos csörgőóraként is tud viselkedni, de akik már megvették, nem ezért szeretik. A kétrészes óra helikopterszerű propellere, ha működésbe lép, addig repül veszettül szirénázva a szobádban, míg véglegesen ki nem veri az álmot a szemedből.

A hangzavar csak akkor marad abba, ha elkapod a kis rendbontót, és helyére illeszted a propellert. Az biztos, hogy a rendhagyó, elemes ébresztőóra mellett képtelen leszel visszaaludni!

Ára: 7500 forint.*

Egyszerű és nagyszerű: Akai ARP-100

A szép kivitelű, csajos, piros Akai ARP-100 ébresztőóra nem annyira cseles, mint előző társai, de tripla ébresztőrendszerével azért kitesz magáért. A hagyományos csörgőóra, a rádiós és az MP3-as zenés ébresztő kombinációját nyújtó készülék többféle ébresztésre is képes. Extra funkcióként a digitális óra a pontos időn kívül még a hőmérsékletet is megmutatja, ráadásul elég okos ahhoz, hogy felismerje, mikor nincs rá szükséged: ha beállítod, hétvégenként csendben marad, és nem ver ki az ágyból idő előtt.

A legnőiesebb ébresztőóra: TOKAI LRE-154

A reggeli ébredést persze nem feltétlenül kell óriási ricsajjal intézni, a kifinomult, emberségesebb módszerek is lehetnek ugyanolyan hatékonyak. A Pixmániánál kapható TOKAI LRE-154 rádiós ébresztőóra a legjobb bizonyíték erre. A multifunkcionális, nőiesen szép, lámpás ébresztőóra csörgéskor bekapcsol, és a fényét fokozatosan felerősíti, hogy ezzel is jelezze, reggel van, és ideje felkelned. Hangjelzésnek beállíthatsz hagyományos csörgést, rádiós ébresztést vagy - az iPod- és MP3-csatlakozónak köszönhetően - egyedi zenés ébresztést.

Ez azonban még nem minden! A gyárilag beépített effekteket bekapcsolva akár az erdő, az óceán vagy a patak hangjára is ébredhetsz, kérdés persze, hogy nem zsongít-e újra álomba a természet andalító hangja.

A színes és modern, többfunkciós készülék kis lakásba remek helytakarékos megoldás, ugyanakkor a designra sem lehet panaszunk, igazi csinos és csajos darab!

Ára: 9728 forint.*

*Interneten fellelt, tájékoztató jellegű árak.

2 hozzászólás
kinimod       2015-10-07 16:32
3.
Nincs hozzá gumifal! Így sokba kerül a napi renoválás. Nem gazdaságos, de "praktikus"!
válasz a 2. kommentre (Bogikah - 10-06)
Bogikah       2015-10-06 20:07
2.
Akik reggel nehezen kelnek, azoknak találtam egy vicces ébresztőórát: http://www.ajandekuzlet.hu/falhoz-csapos-ora-baseball-praktikus-ajandekok-p180641 

Stressz, alvászavarok, idegesség ellen - Színezd ki az otthonod!

A színek nemcsak dekoratívvá teszik a lakást, hanem a közérzetedre és az egészségedre is hatással vannak.
Otthon

Nyugtalan és kimerült vagy? - A hálószoba 4 legnagyobb hibája

A hálószoba berendezésénél az esztétikumnál sokkal fontosabb szempontokat kell figyelembe venned.
Otthon
Otthon dokumentumtár

Blog.hu ajánló

    hirdetés
    hirdetés
    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.