kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Otthon   /  

Ablak beállítása télre

Spórolsz, és nem megy ki a meleg: így állítsd át télire az ablakodat!

Bár már javában tart a tél, nem késő megtenni a következőket, ha melegebbet szeretnél.

Forrás: Femina.hu

A meleg jelentős része távozik a lakásból a nyílászárókon át, még akkor is, ha modern, jól záródó változattal rendelkezel. Mind ilyen esetben, mind pedig régebbi ablaknál bevethetsz azonban praktikákat, amelyekkel csökkentheted az energiaveszteség mértékét. Nézd meg a képeket, ilyeneket mutatunk!

Sokan nem tudják, de az új, modern, műanyag nyílászárókkal kapcsolatban létezik olyan beállítás, illetve finomhangolás, amelynek segítségével át lehet állítani az ablakot télre, hogy még jobban szigeteljen. Ahogy arról a Brightside.me részletesebben is ír, erre szolgálnak az ablakszárny oldalán található imbuszfejű csavarok - alul, középen és fent is van ilyen -, melyek azért felelnek, hogy az ablakszárny szorosabban vagy épp lazábban feszüljön rá a tokra. Téli beállítás esetén szorosabban feszül, így jobban szigetel: ha egy papírlapra rácsukod az ablakot, és azt nem tudod kihúzni, valószínűleg téli beállítással van dolgod, fontos azonban tudni, hogy az ablak nem maradhat egész évben így, ez ugyanis csökkenti a tömítés élettartamát. Ha szeretnéd átállítani az ablakot, kattints ide, és képen is megnézheted, mi a különbség a kettő között, a legjobb azonban, ha szakemberhez fordulsz, aki további tanácsokkal is elláthat.

Forrás: Brightside.me
Kattints a képre a nagyításhoz!
Kattints a képre a nagyításhoz!
Kattints a képre a nagyításhoz!
Kattints a képre a nagyításhoz!
Kattints a képre a nagyításhoz!
Kattints a képre a nagyításhoz!
1 / 5

Melegebb lesz a lakás, ha ezt csinálod

Íme, hét trükk, amit még nem biztos, hogy ismersz. Nemcsak külső szigeteléssel teheted melegebbé a lakást, nézd meg a képeket!

Még nincs hozzászólás

Szellőztetés télen

Megmutatjuk az egyetlen biztos módszert, ami a fűtésszámlát sem emeli az egekbe.
Otthon
Otthon dokumentumtár

Blog.hu ajánló

    hirdetés
    hirdetés
    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.