kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Otthon   /  

A legjobb ingyenes 3D-s lakberendező programok

A legjobb ingyenes 3D-s lakberendező programok
Tervezd meg álmaid otthonát!

Váltsd valóra a legmerészebb ötleteidet - kockázat nélkül.

Szerző: Gricman Kata
Forrás: Femina.hu

A lakberendezésről számos tévéműsort és újságcikket találsz, de mi segíthet abban, hogy három dimenzióban is el tudd képzelni az eredményt? Mostanság, a számítógépes programoknak hála, már te magad lehetsz a saját lakberendeződ.

Egyszerűen csak meg kell keresned a legmegfelelőbb programot, és kezdheted is az álomotthon berendezését. Több olyan oldalt is találsz, ahol ingyen kipróbálhatod, hogy mutatna a kiválasztott szekrény a nappaliban, vagy elférne-e a kanapé előtt a dohányzóasztalka.

Google SketchUp

Ha szeretsz a lakberendezéssel foglalatoskodni, egy kattintással letöltheted a Google ingyenes szofverét, és kezdheted a bútorok rendezgetését. Bár a program angol nyelvű, méterben is megadhatod az adatokat. A program igazán alapos, nemcsak megépítheted és kifestheted a házadat, de be is rendezheted.

Amint elkészül a ház szerkezete, elhelyezheted a válaszfalakat, ajtókat és ablakokat. A bútorokat felülnézetből, körvonalként helyezheted el, majd megjelenítheted a minta mellett színes 3D-ben is. Ha pedig nem tetszik valami, egyszerűen áttervezheted.

A Google SketchUp-ba nemcsak az eredeti weboldalról lehet friss bútorokat letölteni, hanem más programokból is lehet átemelni, így igazán színessé teheted a lakásodat.

Emellett ügyeltek arra is, hogy napszakokat is választhass, vagy épp le- és felkapcsolhasd a lámpákat, hiszen másképp néz ki a szoba a mesterséges fényben.

Így dobd fel a nappalit fillérekből!
Így dobd fel a nappalit fillérekből!
Így újítsd fel a nappalit 10 ezer forintbólA 15 legnagyobb lakberendezési hibaVarázslatos tavaszi dekorációk a lakásbaGyönyörű, romantikus hálószobákA tökéletes hálószoba a 12 csillagjegy szülötteinekLátványos ötletek apró étkezőkbeFilléres trükkök a fürdőszobábaLátványos ötletek apró konyhákbaÍgy újítsd fel a konyhát 10 ezer forintbólÍgy használd a színeket a lakásban!

A bútorok átrendezése mellett még videót és képeket is készíthetsz a házról, csak a QuickTime Player nevű program kell hozzá. Ha komolyan szeretnéd űzni ezt a hobbit, vagy épp a munkádhoz tartozik, akkor érdemes beszerezned a Google program mellé a Live Interior 3D nevű programot, aminek szintén van ingyenes és Pro változata. Előnye, hogy a Google SketchUp-on belül is futtathatod, és átemelheted a dolgokat a két program között.

Sweet Home 3D

Sokan nem mernek belevágni a Google SkecthUp használatába, illetve más bonyolult lakberendezési program megismerésébe. Ha túl bonyolultnak találod a programot, nem elég jó az angolod vagy a térlátásod, próbálkozz egy egyszerűbb szoftverrel.

A Sweet Home 3D-nek már magyarítása is van, amivel sokkal könnyebben megálmodhatod otthonodat. A program az úgynevezett Aerial view megoldásra épít, vagyis miközben rendezed a bútorokat, a képernyő alján láthatod 3D-ben a művedet, ráközelíthetsz, vagy épp körbeforgathatod a szobát, de akár te magad is körbenézhetsz az egér segítségével.

Első lépésként eldöntheted, hogy online szeretnél-e rendezgetni, vagy letöltöd az ingyenes szoftvert. Ha elindítottad, egy képszerkesztőhöz hasonló menüsávot és felületet láthatsz, ahol elkészítheted az alaprajzot, és el is mentheted azt, így nem kell minden alkalommal újrarajzolnod.

A vonalzón méterben adták meg a méreteket, így könnyen rajzolhatsz. Az alaprajz után kezdheted a rendezgetést, és egy színkeverő paletta segítségével átfestheted a padlót, a falakat, sőt, a bútorokat is.

Ha pedig befejezted a munkát, lementheted, és bármikor újra betöltheted a lakást ott, ahol tartottál, illetve elmentheted jpg formátumban, és bármikor megmutathatod a barátoknak.

Tökéletes hálószoba

Ha a hálószoba berendezésén vagy átalakításán gondolkodsz, a nyugodt alvás és a boldog párkapcsolat érdekében nem árt bevetni néhány trükköt. Nézd meg videónkat!

Így rendezd be a hálót a feng shui szerint!

Tökéletes hálószobát szeretnél? Akkor használd a feng shuit! Szakértőnktől megtudhatod, milyen tárgyakat és bútorokat hol és hogyan érdemes elhelyezni a hálóban.

Dátum: 2011. október 6.
Készítette: Femina.hu

IKEA szobatervező

Sokan szeretik az Ikeát - nemcsak azért mert olcsó, hanem mert fiatalos, lendületes bútorokat kínálnak, és termékeik kis lakásban is elférnek.

Ötletek apró lakásokba
Kicsi a lakásod? Akkor sem kell lemondanod a lakberendezés örömeiről. Böngészd kifejezetten garzonlakásokra írt tippjeinket!

Ha te is szeretsz náluk vásárolni, próbáld ki a szobatervezőt. Csak regisztrálnod kell hozzá, és máris kezdheted a tervezést. Az oldalon konyha-, szoba-, gardrób-, fürdőszoba- és még polcrendszertervező is található.

Ezekből félévenként öt különböző tervet készíthetsz ingyen, amelyeket akár az IKEA boltjaiban is megnyithatsz és átalakíthatsz vásárlás közben. A terveket 3D-ben ki is nyomtathatod, így igazi lakberendezőként, felkészülve mehetsz az áruházba.

Első lépésként válassz programot attól függően, mit akarsz berendezni. Ezután kiválaszthatod az első bútordarabot, amivel a szoba stílusát is meghatározod. A különböző bútoroknál beállíthatod, hogy mekkorák legyenek, illetve később variálhatod a színüket és méretüket is.

A polcokat szélesítheted vagy épp keskenyítheted, tárolókat és ruhákat helyezhetsz el bennük. Az ágyneműknél még azt is kiválaszthatod, hogy mennyire legyen meleg a takaró, és milyen anyagból készüljön. A berendezéseket szépen, aprólékosan kialakíthatod az ízlésednek megfelelően, majd lementheted. A programnak két negatívuma van. Az egyik, hogy a minimális mentési lehetőség miatt valóban lakberendezésre szolgál, nem pedig szórakozásra, illetve, hogy csak IKEA-termékeket válogathatsz össze.

Még nincs hozzászólás

3 tértágító trükk sötét garzonba, amit a profik is használnak

Nem kell lakberendezőnek lenned ahhoz, hogy néhány profi fogással tágasabbá varázsold az otthonodat.
Otthon

Így alakítsd át a hálószobát egyetlen délután alatt - Kuckó vagy szerelmi fészek?

A színek nemcsak a térérzetedre, de a hangulatodra is kihatnak.
Otthon
Otthon dokumentumtár

Blog.hu ajánló

    hirdetés
    hirdetés
    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.