kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Otthon   /  

4 kipróbált házi csodaszer hangyák ellen

4 kipróbált házi csodaszer hangyák ellen
Azonnal hatnak

A te életed is megkeserítik a hívatlan ízeltlábú lakótársak? Akkor tüntesd el őket!

Forrás: Femina.hu

Amikor azt látod, hogy a konyhaszekrényben vagy tálalópulton szép sorban vonulnak végig a kis fáraóhangyák, valószínűleg téged is a frász kerülget. Hiszen az apró hívatlan vendégek előbb-utóbb megtalálják a konyhai éléskamrát, ahol szép lassan ellepik az összes hozzáférhető eleséget.

Ezért, ha szeretnél hatásosan megszabadulni a konyhádat svédasztalnak tekintő bosszantó ízeltlábúaktól, akkor vesd be természetes módszereinket. Hidd el, ezek segítségével könnyedén elpusztíthatod az apró kártevőket.

Cukorral a vesztükért

A hangyák legalább annyira édesszájúak, mint az ember. Valószínűleg te is összefutottál már nyitva felejtett süteményes zacskóval a konyhaszekrényben, amelyen hemzsegtek az ízeltlábúak. Nos, pontosan ezért érdemes olyan csapdát felállítani számukra, amelyben a cukoré a főszerep. Vízből és jó sok cukorból készíts cukoroldatot, és kis tálkában helyezd el a hangyák vonulási útvonalára. Így könnyen belesétálnak a kelepcébe, és belefulladnak az édes szirupba.

Ez azonban csak fél siker, hiszen a boly többi tagja szabadon garázdálkodhat továbbra is a lakásban. Ezért, hogy az egész kolóniát kiirtsd, keverd össze a cukrot bóraxszal. Így a kis nemkívánatos személyek behordják otthonuk központjába a finomnak tűnő falatokat, de pechjükre a bórax mindegyiküket elpusztítja.

A trójai faló effektus

Előfordulhat, hogy bár tisztaság uralkodik a lakásod minden részén, a kis kellemetlenkedők mégis feltűnnek. Ilyenkor a legegyszerűbb módszer, amihez folyamodhatsz, a sütőporos lépre csalás.

Természetes tisztítószerek a konyhából
Természetes tisztítószerek a konyhából
13 hatékony folttisztító14 filléres csodaszerTúl párás a lakásod?10 hely, amit imádnak a lakásban az élősködőkA legkülönösebb házi WC-tisztítókEldugott kórokozótelepek a konyhábanBaktériumok a lakásbanA legjobb megoldások a lefolyók dugulása ellen13 veszélyes és allergiát okozó tárgy a lakásbanLátványos ötletek apró étkezőkbe

Nincs más dolgod, mint a sütőport egy kis cukorral összekeverni, majd rászórni a hangyák kedvelt útvonalaira. A hangya nem egy okos állat, azt fogja hinni, hogy valami ajándékot talált - mint a trójai faló esetében -, amelyet aztán behord a bolyba. Majd amikor a közös étkezésnél gyanútlanul megeszik az édességnek tűnő zsákmányt, a sütőportól egyszerűen felfújódnak - mint a sütemény a sütőben - és elpusztulnak a királynőjükkel együtt.

Vámpírok és hangyák ellen

Ahogyan a klasszikus vámpírok nem kedvelik a fokhagymát, úgy a kedvelt fűszernövény a hangyák vesztét is okozza, ugyanis nem bírják elviselni a szagát. Ezért, ha összefutsz az ízeltlábúakkal a lakásban, pucolj meg néhány gerezdet, és tedd olyan helyekre, ahol bejöhetnek a bosszantó kis rovarok, illetve ahol közlekednek, sőt, a konyha környékére is.

Habár így a lakásodnak egészen egyedi, átható bukéja lesz, abban biztos lehetsz, hogy a hívatlan ízeltlábú vendégek nem merészkednek jó darabig otthonod környékére sem.

A természet erejével

A legjobb védekezés a támadás, ezért érdemes már a hangyák felbukkanása előtt résen lenned, és megelőznöd az inváziót. Segítségképpen több olyan növényt is bevethetsz, amely keresztülhúzza az ízeltlábúak számítását.

Például, ha őrölt vagy összemorzsolt szárított szegfűszeget szórsz a bejárati ajtó köré, valamint a küszöbök környékére és az ablakpárkányokra, azzal modern várárkot készítesz, amelyen nem tudnak áthatolni a betolakodók. Hasonlóan jó megoldás a levendula is, akár szárítva, akár illóolajként, ráadásul mindkét növény hatásos riasztószer a zümmögő, vérszívó szúnyogok ellen is.

Nálad milyen kártevők okoznak bajt?

2 hozzászólás
samu49       2011-09-29 13:29
3.
És a parlamenti tetvek és csótányok ellen is van valami hatásos csodaszer ??Meg kellene osztani azt is eme oldalon.
Esztianyu       2011-09-29 10:16
2.
nálunk szárnyas hangyák voltak ezrével, de egy egyszerű rovarirtóval mind kipusztult és nem jöttek vissza többet szerencsére!

Vigyázz! Idegrendszeri károsodást okozhat a rovarriasztó! - Így használd biztonságosan

A DEET nevű szer valóban távol tartja a szúnyogokat, de légy vele óvatos.
Otthon

Fej nélkül is elélnek, de az uborkát nem bírják - Bevált módszerek csótányok ellen

Hogyan pusztíts el egy állatot, amely túlélne egy atomkatasztrófát is?
Otthon
Otthon dokumentumtár

Blog.hu ajánló

hirdetés
hirdetés
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.