kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Otthon   /  

150 ezer forinttal támogathat 2012-ben a kormány: minden ház pályázhat

150 ezer forinttal támogathat 2012-ben a kormány: minden ház pályázhat

A kormány újabb pályázatot írt ki felújításra és korszerűsítésre.

Szerző: Erdős Liza
Forrás: Femina.hu

2011 végén a kormány újabb pályázatot írt ki az Új Széchenyi Terv keretében, azzal a céllal, hogy a társasházak és lakásszövetkezetek, illetve bérházak kéményeit biztonságosabbá tegyék.

Támogatás az életed megmentésére

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium által 700 millió forint keretösszegben meghirdetett pályázaton lakásonként 150 ezer forintot lehet igényelni.

A pályázaton olyan felújítási munkálatokra kérhető támogatás, melyek célja a tüzelőberendezések által előállított, jelenleg a gyűjtőkéményekbe vezetett égéstermékek biztonságos elvezetése, azok lakásokba, illetve egyéb helyiségekbe történő és az életbiztonságot veszélyeztető visszaáramlásának megakadályozása.

A többlakásos lakóépületekben üzemelő, fűtő- vagy vízmelegítő-berendezések égéstermékeit elvezető egycsatornás gyűjtőkémények biztonságtechnikai korszerűsítésére lakásonként 150 ezer forintot lehet igényelni, mely azonban az felújítási összköltségnek csupán 40%-a lehet.

Meddig lehet jelentkezni?

A pályázatra a társasházak és lakásszövetkezetek, valamint a helyi önkormányzatok jelentkezhetnek 2011. december 5. és 2012. június 30. között, illetve a keret kimerüléséig.

Erre figyelj, mielőtt új lakásba költözöl!
Erre figyelj, mielőtt új lakásba költözöl!
7 dolog, ami segít lakáshoz jutni: állami támogatások körképe8 módszer, amivel végre lakást szerezhetszRákkeltő anyagok a lakásbanA 10 legveszélyesebb pénzfaló a lakásban7 ok, ami miatt elveszítheted a lakásodat: legyél óvatos!Ezt tedd, ha eladósodtál a lakás miatt: 7 lehetőség, ami segít7 bevált módszer a kiadások csökkentésére10 dolog a lakásban, ami tartós allergiát okozhatA leggyakoribb mérgező anyagok a lakásbanSzívszorító képek: megdöbbentő helyek, ahol emberek élnek

A támogatás kizárólag a lakáscélú helyiségek égéstermékeinek biztonságos kivezetését célozhatja, illetve a felújítás munkálatainak költségeire igényelhető. A támogatás átadása utófinanszírozás formájában történik, és nem kell visszatéríteni.

A pályázatot nem lehet benyújtani postai úton, kizárólag elektronikusan, a pályázat honlapján keresztül. Ugyanitt emellett minden szükséges információ megtalálható a pályázatról. Ha otthonodban az égéstermékek kivezetése nem megfelelő, akár szénmonoxid-mérgezést is kaphatsz. Kattints ide, és ismerd fel ennek jeleit!

Te jelentkeznél a pályázatra?

3 hozzászólás
valeria53       2012-07-18 16:01
4.
A családi házak minden kedvezményből kimaradnak bár nekem is kellene szigetelni kéményt ujitani stb
perszona       2012-01-09 19:44
3.
A válasz sokakat érdekelne!
válasz a 2. kommentre (Jessyka - 01-09)
Jessyka       2012-01-09 18:48
2.
Sziasztok!   Társasházak, lakásszövetkezetek, illetve bérházak, és mi van a családi házakkal?

Így kapsz jövőre lakásvásárlási támogatást: végleges döntés a szocpolról

Az otthonteremtési program január 1-jén lép hatályba.
Otthon

Ezt tedd, hogy ne legyen magas a vízszámlád! 4 pofonegyszerű praktika

Ha kicsit jobban ügyelsz arra, mikor és mennyi vizet használsz, megkímélheted a pénztárcádat!
Otthon
Otthon dokumentumtár

Blog.hu ajánló

    hirdetés
    hirdetés
    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.