kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Lélekprojekt   /  

Nátha reklám

Mi a fene az a férfinátha? Van, aki szerint létezik
Fehér Ági írása

A reklámokból sok érdekesség kiderül a mindennapi életről.

Szerző: Fehér Ági
Forrás: Femina.hu

Eredetileg egészen másról akartam írni, de a TV előtt ülve feltűnt két reklám, ami mellett nem igazán tudok elmenni szó nélkül. Azt persze már megszokhattuk, hogy a hirdetések nagy része gyógyszerreklám, hogy karácsony előtt jönnek az emésztést segítő gyöngyöcskék, szilveszter előtt megszaporodnak a fejfájás elleni pirulák a tévében, hiszen január 1-jén sokaknak van rá szüksége. És természetesen itt vannak a megfázás elleni gyógyszerek, forró italok, orrdugulás elleni cuccok. És itt van néhány érdekesség is.

Van, aki nem lehet beteg

Még tavaly láttam egy citylighton a kiírást, hogy az anyák nem lehetnek betegek, és kicsit elcsodálkoztam, és idén megint felbukkant ez a koncepció, én meg elgondolkodtam, hogy miért is ne lehetnének betegek bizonyos emberek. Attól, mert valakinek gyereke van, még lehet beteg, sőt, mondhatni, joga van betegnek lenni, nyomorultul éreznie magát, pihenni és így tovább. Nyilván értem a gyártó üzenetét, de nem biztos, hogy az ilyen sztereotípiát kellene erősíteni.

Főleg, hogy a következő reklámblokkban ott van egy szer, ami két nappal korábban szünteti meg a férfináthát. Férfinátha mint olyan nem létezik, de érdemes összevetni a két reklám üzenetét, a gyártó nem ugyanaz egyébként. Van, aki felé nem vagyunk megértőek, nem lehetnek betegek, mert dolguk van, és kész, más felé viszont empátiával fordulunk, mert szegények, még külön nátha is van nekik.

Az utóbbi reklám ráadásul komplett idiótáknak állítja be a férfiakat, akik nem képesek elmenni a gyógyszertárba, és saját maguk megoldást találni a megfázásra.

Persze egy harmadik reklámból, szintén megfázós, kiderül, hogy miért nem jó, ha anya betegszabadságra megy. Mert kiscsaládja rögtön atomrobbanást idéz elő, a férje meg tök béna, mert képtelen megrendszabályozni a gyerekeket, meg kicsit takarítani. Ami szintén sértő, hiszen a férfiak képesek ellátni a háztartást.

A legdurvább évtizedes tévhitek a nátháról

A meghűléses megbetegedéshez számos tévhit kapcsolódik. Ismerd meg a leggyakoribbakat!

Még nincs hozzászólás

Még több Lélek projekt

korábbi cikkek a rovatban »

Tisztítókúra
hirdetés
hirdetés
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.