Ez a dolog megváltoztathatja az életedet - Légy bátor, és tedd meg minél előbb!

Vágó Júlia írása

2016 az elengedések éve.

2016 az elengedések és lezárások éve: idén minden rossz gondolatot, kétséget, túlzott elvárást, rossz munkahelyet, döcögő párkapcsolatot, avagy a meglazult baráti kötelékeket magunk mögött kell hagyni. Ha elengedjük ezeket a dolgokat, magasabb szinten élhetjük meg a jelent, és tudatosabban építhetjük jövőnket. Legyen ez az év olyan, mintha új lappal kezdenénk.

Ebben a cikkben nem kívánom a témát spirituális oldaláról megvilágítani. Egyszerűen hétköznapi példákat próbálok hozni arra, mit jelent ez az év az elengedések szempontjából.

Légy bátor, engedd el a múltat!

Pár héttel ezelőttig szinte semmit sem tudtam a témáról, amíg egyik barátnőm hosszú, évekig tartó kapcsolatának lezárásakor meg nem jegyezte: tudod, 2016 az elengedések éve! Azóta itt motoszkál a fejemben ez a gondolat. Biztos vagyok benne, mindenkinél vannak olyan dolgok, amikkel érdemes számot vetni, döntést hozni. Ehhez pedig nagy bátorság kell!

1. Engedd el az elvárásokat!

Minél görcsösebben ragaszkodsz valamihez, minél nagyobb elvárásaid vannak akár másokkal, akár magaddal szemben, annál nagyobb csalódások vagy kudarcok érnek. Nem sikerült például egy szombati nap elvégezni minden teendőt, amiről reggel még listát készítettél? Mosás, vasalás, takarítás, főzés, gyereknevelés, bevásárlás és így tovább. Lehet, hogy a nap végére a feléig sem jutunk el, ettől viszont ne érezzük rosszul magunkat! Önmagában is nagy teljesítményt nyújtottunk aznap, nem kell, hogy emiatt éjszaka nyugtalanul hánykolódjunk az ágyban. Engedjük el a görcsös elvárásokat magunkkal szemben, és próbáljunk meg lazítani. Nem sikerült a munkában úgy teljesíteni, ahogy szerettük volna? Emberek vagyunk, nem robotok, holnap majd jobban fog menni!

2. Se veled, se nélküled kapcsolat

Itt a tavasz, ami szinte minden évben magával hozza a szakítások sorozatát. Vannak, akik pár hónap, és vannak, akik évek múltán intenek búcsút egymásnak. Érdemes számot vetni az elmúlt időszakkal, biztos jó, ha együtt maradunk vagy újra összejövünk? Nem lennék a jövőben boldogabb, még ha most fáj is, ha tudatosan keresném azt, amire-akire vágyom, mint hogy olyan mellett éljek, aki megbántott, vagy aki mellett csak azért vagyok, hogy ne legyek egyedül?

3. Barátok elvesztése

Évente egyszer beszélünk, hívjam meg az esküvőmre? Középiskolában szinte a legjobb barátnők voltunk, most mégis alig találkozunk... Ugye, ismerős helyzetek? Sokszor magunkat okoljuk azért, és lelkiismeret-furdalást érzünk, hogy hónapok óta nem kerestük a másikat. Viszont az sem megoldás, ha egy baráti kapcsolatban mindig te vagy az, aki érdeklődik a másik felől. Sokáig úgy éreztem, velem is ez történt: kerestem, érdeklődtem, mindig én írtam, hívtam. Egy idő után pedig belefáradtam. Azóta átértékeltem, kik azok az emberek, akiket magam mellett szeretnék tudni. Fájdalmas volt az elengedés, de ez kell ahhoz, hogy megkönnyebbülj, és energiáidat olyan emberekre fordítsd, akik valóban megérdemlik!

Ezt is szeretjük