Ilyen még nem fordult elő!!

Szia solymikata!
En egy Kanadai - Magyar vagyok es tobbszor is jartam az USA - ban, tobb allamban is. Eddig egy normalis emberrel se volt alkalmam csevegni.
Kepzeld, ezek halalosan komolyan gondoljak, hogy Europa egy orszag! 
Ezek utan, mar nem csodalkozom semmin, oket illetoen. Kiabranditoak!....
...Ha valakit nem vesznek fel Kanadaban Egyetemre, erdekes modon egytol - egyig az USA - ban keresik es talaljak meg a " megvaltast "! Dolguk vegeztevel visszajonnek, bekepzelt modon libegtetik az uj, - es semmit sem ero diplomajukat. - Ez nyilt titok, de munkahelyen tabu errol beszelni.
Miert jon vissza, ha Amerika az almok foldje? Jo a kerdes, es humoros a valasz!
Azert, mert ez egy mese az Europaiaknak. A Kanada dollar tobbet er, mint az Amerikai ( nagy altalanossagban nezve ), mert jobb a gazdasagunk.
USA tobb trillio dolarral tartozik Kinanak!!!
Kerdesedre felelve, szerintem is - is!...Agymosast is kapnak boven az iskolaban, TV - t nezve - es ne feledjuk, gyerekkent sem foglalkoznak veluk a szuleik.
Egyszer jartam Orlando - ban, a Disney World - ben es csoportokban lattam kulonfele eletkoru gyerekeket. Megkerdeztem iskolai kirandulas van - e?
A no mosolyog, ok csak felugyelok. Hozzatette tobb orszagbol erkeztek, van, aki csak spanyolul beszel. Csodalkoztam, hogy miert nincs szulo is koztuk.
A valasz az volt, hogy " Anyu es Apu " golfoznak. Hatalmas golfpalya van mellette. Iskola - es munka szunet volt, megsem egyutt toltottek az idejuket...pedig ugyanazon a helyen voltak, par meterre egymastol!!!
Irigyelhetnenk is oket, hogy " megtehetnek " dolgokat, de en inkabb sajnalom oket!