Nem rég olvastam olyant hogy valami jegyellenőr felett álló ellenőr elkérheti a személyazonositó ig.Ez igaz vagy csak igy próbálnak a törvény elől kibújni.Állitólag ő hatósági ember.Ez volt kiragasztva egy buszon.Tudtok ebben segíteni?

Nem rég olvastam olyant hogy valami jegyellenőr felett álló ellenőr elkérheti a személyazonositó ig.Ez igaz vagy csak igy próbálnak a törvény elől kibújni.Állitólag ő hatósági ember.Ez volt kiragasztva egy buszon.Tudtok ebben segíteni?

Rám csukta egyszer az 1-es villamoson a vezető az ajtót. Még bőven szálltunk fel, és fogra és rám zárta. A kabátom fele a következő megállóig kint lógott - a kabát fehér volt, és gusztustalanul koszos lett. A tisztítóban sem tudták kiszedni a barnás-fekete csíkokat, így dobhattam ki. Az Akácfa utcában elhajtottak a problémámmal. Annyira felhúztam magam, hogy nem vettem utána 1 hónapig bérletet, hogy a "káromat" behajtsam a bkv-n. 1 hétig bírtam: 2szer annyira durván elhajtottak és megaláztak az ellenőrök, hogy inkább vettem bérletet. De ettől függetlenül rohadt drága, ehhez képest rohadt bunkók az ellenőrök, vezetők és rohadt koszosak a járatok.

Rendőrrel se tehet semmit. Ugyanis az egy dolog, hogy a rendőrnek köteles vagy odaadni az igazolványaidat, de a rendőrnek nincs joga kiadni az adataidat másik személynek, tehát az ellenőrnek sem. Ha ezt mégis megteszi, azzal törvényt sért, de még ekkor sincs semmi baj, mivel a kiállított csekket alá kell írnod, de erre megint nem kötelezhet senki.
u.i.: van bérletem