Fórum: Gyereket 300 ezerért, szemműtétet 70 ezerért topic | femina.hu
2012. május 27. | Hella
GyerekszájÉden Hotel 2
rss
Címoldal   /   Femina Közösség   /   Femina Fórum
Fórum / Csevegő
2009-08-19 19:50       7.
Én még soha nem adtam hálapénzt orvosnak! Elveimmel /is/ ellenkezik, no meg a pénztárcámmal...szomorú(( Abszolut etikátlannak tartom az orvosok általi elfogadását! És ezt még akkor is zsebre teszik, ha tudják, hogy a beteg menthetetlen. Ezen nem változtatna semmit az orvosok fizetés emelése! Annyit az állam nem tudna emelni, amennyit ma egy nőgyógyász vagy fogorvos keres, illetve harácsol. (Mert épp ma olvastam egy cikket, amelyben a MOK azt javasolja, hogy emeljék fel az orvosok fizetését, így nem lesz szükségük a paraszolvenciára. Dehogynem!! Minél több van, annál több kell!)
anonymous
2009-08-19 18:55       6.
Sziasztok! A magyar egészségügy időnként rémálomnak tűnik. Főleg, ha betegek vagyunk és azt látod, hogy nem csinál senki semmit. Na erre azt is mondhatjuk, hogy mi nem láthatunk mindent, de néha olyan, mintha mesterségesen bonyolitanák  a betegek ügyét, Főleg mikor az időpontot sem képesek betartani,pedig azt azért találták ki, hogy a sorbanállást elkerüljük. Nem volna igazságos, hogy megvásároljuk azt, amit már kifizettünk, és aki nem tud fizetni az dögöljön meg!? Igy is van sok magánklinika a gazdagoknak, akik jobb ellátást akar megfizeti. Szemléletváltás kellene, amihez idő kell. Az orvos attól, hogy pénzt kap nem műt, vagy gyógyit jobban, csak ahogy tud.
2009-08-19 08:38       5.
Én azok közé tartozom, akik ellenzik a hálapénzt. Egyszer adtam életemben, és az orvos annyira "pofátlanul természetesen" vette át a borítékot, hogy rögtön meg is bántam... Az anyagi helyzetem sem engedi meg, hogy tízezreket "átcsoportosítsak"... "Kiutat talán az jelenthetne, ha bizonyos szolgáltatásokat megvásárolhatóvá tennének..." ?! Na, akkor a magamfajták kihalnának...
jazmin
2009-02-25 19:53       4.
Mindkettőtök hozzászólásában van igazság!!! de egyik se megoldás! ami amerikában van az egy nagy szar, de ami itt van arra nincsenek szavak szerintem. Vannak nagyon jó kórházak, ahol lelkisimeretesek az orvosok, és elmhetsz úúgy wcre, hogy nem kapsz el heptatitst, de vannak olyanok ahol előtted mondják, hogy nincs fájdalomcsillapító több, és kötszer!  De szerintem ez nem itt fog megoldódni! majd talán egyszer még mielőtt nekünk kellene a kórház folyoósján meghalni, és utána elcserélnek minket valaki mással..
válasz a 3. kommentre (era71 - 02-25)
era71
2009-02-25 08:01       3.
Szia Alex! Most néztem Michael Moore dokumentumfilmjét az amerikai egészségügy helyzetéről. Amit ott láttam, azok után én úgy érzem, hogy Magyarországon az egészségügyi ellátás maga a paradicsom. Itt legalább ellátnak, ha nagyon beteg vagy, max. 3-4 órát kell várakoznod, és az ellátás ingyenes - vagyis akkor is levezetik a szülést, ha egy fillért nem adsz - max. bunkók lesznek veled, de ez se biztos. A hálapénz csupán töredéke annak az összegnek, amit Amerikában fizetnél, ráadásul végül kihoznák, hogy nem jár neked semmi, hiába fizettél évtizedekig...
válasz a 2. kommentre (alex53 - 02-23)
alex53
2009-02-23 16:56       2.
Azt hiszem ez is az egyik  neuralgikus pont gazdaságunkon, ami közvetlen -negatív- hatást vált ki bennünk több féle módon. Akiknek kellene, nem igazán akarják megváltoztatni a "rendszert", hisz így jól fejhető.... Ami az egészségügyben elfolyik, az rettenetesen sok pénz...! És mire? Sokszor gondolni sem mernénk rá! Több milliós utazások -egzotikus utak!- Láma látogatásoktól kezdve a kaszinókig, családostól, barát(nős)től stb..., Csak kellene egy átfogó vizsgálat független emberekből álló normális, megvesztegethetetlen bizottság és... Nem változna semmi továbbra sem, mert felvennék Őket egy jó állásba, vagy valakijüket....

Bejelentkezés

Keress a fórumban

hirdetés

Mostanában olvasott cikkeim

Egy új Facebook-os közösségi alkalmazást ajánlunk neked, a Readert. Tovább az alkalmazás leírásához »

Ha engedélyezed a Facebookos alkalmazást, megnézheted, mit olvasnak a barátaid, és visszakeresheted a legutóbb olvasott cikkeidet.

Olvasott cikkeim
Olvasd el ezt is!

Partnereink

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.