Címoldal   /   Femina Közösség   /   Femina Fórum   /  

Fórum: szolizók ide! topic

Fórum / Szépség & divat

szolizók ide!

77 hozzászólás
anonymous
1. Nyitó hozzászólás       2009-07-09 12:31
Sziasztok!

Azért indítottam ezt a topikot, mert érdekelne, hogy aki jár szolizni, az mennyit tud arról, hogy a szoli amibe jár milyen csövekkel van felszerelve és mennyire gyakran cserélik azokat. Milyenek a szolizási szokások, van-e ma Magyarországon szoláriumozási kultúra, illetve ki mennyire elégedett a stúdióval ahova jár. Hányszor jártok szoliba egy héten/ hónapban? Mennyi időre mentek, állóba vagy fekvőbe?

Nem célom vitát indítani, hogy szolizzunk-e vagy ne, káros-e vagy nem, és kérek mindenkit, hogy TI se tegyétek. Én egyszerűen csak informálódni szeretnék a szolizási szokásokkal kapcsolatban

Így gondolom:

Én hetente 1-2x járok szoliba Kispestre egy 9 gépes stúdióba. Csokicső van a gépben és ezért csak 6 percet szoktam benn lenni. Én csak az álló gépeket szeretem. Az esetek felében használok szolikrémet is, azt mindig ott a stúdióban veszem meg. A pultosok ott nagyon jófejek, segítőkészek. Szép tiszta a hely és a szolicsöveket is 3-4 havonta cserélik. 

További szép napot mindenkinek!

1 / 2 / 3 / 4»
2013-04-29 08:07       78.

Nem éri meg szolizni, nagyon káros. Már lehet egy csomó alternatív megoldást választani, például önbarnító, "fújós" szoli, és itt van végre a nap is, délután simán lehet napfürdőzni. Én régebben hónapokat töltöttem reggeltől estig a vízparton, de sajnos nagyon szeplős lettem, a foltok évről évre nagyobbacskák. Még nem csúnya, de, ha még párszor leégnék vagy szoliznék, biztosan nem tenne jót neki...

válasz a 77. kommentre (frakk - 04-22)
2013-04-22 09:35       77.

van egy ismerősöm, hetente többször is megy szolizni, 6-7 percekre. 40 éves, de a bőre már rásült a testére, semmi vonzó nincs benne. sztem nem éri meg.

2013-03-05 16:26       76.

Szerintem jobban tennéd, ha nem mennél. Azok az anyajegyek nem véletlenül jelentek meg a testeden, ez tulajdonképpen nem más, mint a szervezeted figyelmeztetése, hogy elég. Ha jót akarsz magadnak, inkább vállalod a fehér bőrt, mielőtt még késő lenne...

válasz a 75. kommentre (JuhaszRenata - 03-05)
2013-03-05 15:17       75.

Sziasztok! A pár évig rendszeres szoláriumozó voltam, Bp-en a Rákóczi úton találtam egy nagyon barátságos szoláriumot, és ott voltam vendég. Hetente 1szer 2szer jártam, gyönyörű lett tőle a bőröm, valóban csökkenti a farkaséhséget, és a fénynek is köztudottan hatása van a boldogság hormonokra. Ráadásul jól esik az embernek vidám Ez is csokicső volt, 6percre jártam, amikor már tavasz végén barnább volt a bőröm 9re is beálltam. Viszont nekem nagyon érzékeny a bőröm, és azt vettem észre, hogy keletkezett a testem több pontján is anyajegy a szoláriumozástól, megfogadtam, hogy ebben az évben nem megyek. Pihentetem a bőröm vidám De nyár előtt mindenképpen visszalátogatok, mert a napsugár sokkal erősebb, és nem szeretném, ha megégetné a bőröm. Pattanásra, bőrhibára tökéletes! Bátran ajánlom, viszont nem érdemes túlzásba vinni! vidám

2013-03-05 08:36       74.

ketlem, hogy orvos ajanlotta volna. a borgyogyaszok egyertelmuen a szoli ellen vannak.

válasz a 73. kommentre (hokuszpok - 03-04)
2013-03-04 08:52       73.

Kúraszerű szolizás??? Ez komoly? Orvos ajánlotta? Nem ártana szerintem egy másik orvossal is konzultálnod. (Olyannal, aki nem a piacon vette a diplomáját.)

válasz a 71. kommentre (giovannalina - 01-16)
2013-02-13 18:18       72.

nem veletlen, hogy nem ajanljak az orvosok. en sosem voltam meg szoliban es nem is vagyom. olyan, mint egy koporso. mondhatjatok, hogy a mertek a kulcsszo, de ez akkor is csak egy mesterseges valami, koze nincs a napfenyhez es a d-vitaminhoz.

2013-01-16 20:54       71.

azoknak, akik a tudománnyal dobálóznak üzenem, hogy sokáig azt is állították, hogy a Föld lapos, meg hogy a Nap körülöttünk kering, a többi égitesttel együtt. erről ennyit.

képzeljétek kóros D-vitamin hiányom van anyagcsere gondok miatt, és elküldtek kúraszerűen szolizni. és persze szedem bogyóban is. de igenis van jó hatása.

nem kell paranoiásnak lenni, egy pár alkalomtól senki nem fog meghalni, itt is a MÉRTÉK a kulcsszó.

az aszpartamról is olvassuk, hogy milyen iszonyúan hú de nagyon rákkeltő. de azt már nem olvassuk hozzá, hogy nem tudsz annyit megenni egész életedben, hogy tényleg attól legyél rákos. a cigi is ilyen. nézd meg egy Bp. belvásrosi nem dohányzó tüdejét. korom fekete. lényeg: nem szabad túlzásba vinni.

és ne harapjátok át egymás torkát, úgysem tudjátok meggyőzni egymást. hülyeség az ész nélküli szolizás is, meg a teljes napkerülés is.

szerintem vidám

2012-12-18 08:29       70.

Sziasztok!
Nekem van egy szoli ami bevált, én évek óta oda járok. A stúdió nagyon tiszta, a csőcsere rendszeres, és a pultos lányok is kedvesen fogadnak. Nekem a csokicsöves szolitól lett a legjobb színem, ezért is járok ide mert itt csak az van. Egyszer voltam egy szoliban ahol csokicsöves plakát lógott, de a gépben nem csokicső volt. Ezt szóvá is tettem a pultos lánynak, de nem tudott semmit mondani.... Én heti 1szer járok szolizni 6 vagy 9 percre, a gépeket váltogatom. Egyszer állóba egyszer fekvőbe megyek. Általában krémmel szolizom. Tartós szép természetes színem van vidám

2012-12-16 08:48       69.

Sziasztok!Én is évek óta járok szolizni,mégsem vagyok sem ilyen sárgás szörnyedelem,nincs sem bőrrákom,és nincsenek újabb anyajegyek sem rajtam.Hogy miért?: bárhova mentem is szolizni soha nem feküdtem be anélkül,hogy nem bizonyosodtam volna meg arról milyen csővel felszerelt gépbe fekszem.Szerintem fontos hogy oda figyeljünk arra,hogy valóban azt a szolgáltatást kapjuk ami nem csak az egészségünknek,de a bőrünknek is a legjobb.Sok helyen tapasztaltam én is,hogy nem pont azok a csövek vannak a gépekben ami ki van plakátozva!Felháborítónak tartom,hogy át verik az embereket,hiszen ha már ki van írva,hogy Csoki cső,meg EU-0,3-as szabvány,mert Én csak ilyen csövet használok el várnám,hogy tényleg ezt is kapjam!!Heti max 1-szer,vagy 2 hetente járok 12 percre,és rendszeresen járok anyajegy szűrésre is!Volt ilyen vagy hasonló tapasztalata valakinek?

válasz a 65. kommentre (juli - 07-23)
anonymous
2010-08-15 20:15       68.

Ahol én élek /Ausztria/ most hoztak egy új törvényt, 18 év alattiak nem használhatják a szoláriumokat!

Hatalmas bűntetést szabnak ki, sőt, még a vállakozása is rámehet, ha rajtakapják az üzemeltetőt!

anonymous
2010-07-23 12:04       67.

Tudom, nem számítok nagy szolisnak, mert kb 2-3 havonta megyek 7 percre. A Kiwit szeretem, mert tartósan barnít és soha nem éget.

A frontképemmen ellentétben alapvetően hófehér bőröm van...volt valamikor..de ennyi szoli nekem épp elég ahhoz, hogy gyakran kapjak dícséretet, hogy milyen szép a bőröm...hozzáteszem nem fehér...

Bár lehet csak a vonó jött elő.. vidám))

anonymous
2010-07-23 12:00       66.

Fergeteges!! vidám)

Ez egyenesen agyhalál!!

Kölcsön veszem ezt a videót, ha nem bánod...

válasz a 65. kommentre (juli - 07-23)
2010-07-23 11:52       65.

Rég volt itt pezsgés, de talán ez majd meghozza jókedvet: 

anonymous
2010-05-13 20:46       64.

Ha mégis bizonyítottan rákkeltő, akkor eddig miért nem tiltották még be?

anonymous
2010-05-13 20:36       63.

Tekintettel a káros hatásokra, kérdem én: akkor miért van az, hogy a bőrgyógyászok véleménye is megoszlik ezzel kapcsolatban (káros nem káros) ez azért elég érdekes... Most akkor ők is hülyék? Ugyan már.

anonymous
2010-03-28 20:47       62.
akkor csak annyi a kérdésem: te próbáltad már? nevetés nevetés nevetés vagy csak ismeretlennel vagdalkozol? szerintem egy szar napodon menj be egy 10 percre, és meglátod, sokkal üdébben fogsz kijönni. amíg nem próbáltad, addig ne cáfold azoknak az állítását, akik járnak szoliba... a mellékhatások között biztos van ami tényleg igaz, ezt senki sem vonja kétségbe, csak ne rágd az emberek szájába, hogy mit tegyenek, és mit ne...
válasz a 26. kommentre (anonymous - 07-19)
anonymous
2010-03-28 20:38       61.
azért bunkónak se kéne lenni. eleinte én is ellene voltam a szolinak, de kipróbáltam és nagyon jó kedvvel jöttem ki a kabinból. télen meg pláne jó, ha kicsit ér több fény is a fakó környezetedben. lehet szolizni, ésszel, 1-2x, csak rendszert nem szabad csinálni belőle. ismerek olyan nőt aki sokat szolizott, és pl a mellei között ráncos a bőre...
válasz a 39. kommentre (anonymous - 11-22)
anonymous
2010-03-28 20:35       60.
szia! hát ez az, amit én sem értek... zavart persze most az alapszínem sötétebb, már nem voltam kb. 1 hónapja szoliban. ha legközelebb megyek akkor fekvőbe kérek 10 percet és meglátjuk. egy ismerősöm mondta, hogy ő először leégett a fekvőben zavart ez lehetséges?
válasz a 49. kommentre (anonymous - 02-26)
anonymous
2010-03-28 16:28       59.
A barnaság mindenképpen a bőr károsodásának a jele, mindegy, hogy hogyan szerzed (kivéve a barnítókrémeket, de az meg nevetséges, pláne mikor sárgul és foltokban kopik, ráadásul nem esküdnék meg, hogy azok a kemikáliák nem károsabbak a bőrnek, mint az UV). Ezt kalkuláljátok bele, mielőtt napoztok vagy szoliztok!
válasz az 58. kommentre (anonymous - 03-24)
1 / 2 / 3 / 4»
hirdetés
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.