100 ezernek a törlesztés, 1 milliónak a vég
Miért kellett Kósa Lajost 16,5 millióval kisegíteni?

Így segít a kormány a pórul járt lakáshiteleseken
Az áprilisban induló új rendszer kedvezőbb lesz a végtörlesztésnél.
100 ezernek a törlesztés, 1 milliónak a vég
Miért kellett Kósa Lajost 16,5 millióval kisegíteni?
Nekem nincs hitelem szerencsére, de nem igazán értek valamit. Az ismerőseim közül többeknek forinthitele van. Az emelkedő árak mellett már azt se nagyon lehet bírni, sőt..sokan nem is bírják. Anno mikor felvették a hitelt, mindenki eldönthette, hogy miben veszi fel. A deviza alapú hiteleknél is eldöntötték az emberek, hogy vállalják a kockázatot.
Félre értés ne essék, nem azt mondom, hogy ne legyen ilyen lehetőség....csak nem értem, hogy a bedőlt, vagy nehezen fizető forinthiteleseket miért hagyják a sz.rban. Ha a devizásoknak van lehetőség, nekik miért nincs?
A végtörlesztés kapcsán mindenki arról beszél, hogy milyen veszteséget "szenvedtek " a bankok. Az én ill. a mi veszteségemrő/ünkről/l ki beszél? Egy példa: én 5 év után is havi 40 CHF-ot törlesztettem. Ebből 17.5 CHF ment tőketörlesztésre 22,5 CHF pedig a banké /ebből 3,5 CHF a kamat/.Hátra lett volna még 10 évem. Erről a rablásról még egyetlen fórumon sem hallottam. Mennyit fizettem eddig?? Mennyit is kellett volna még fizetnem ?? A hivatalos rablás az NEM BŰN !!! Biztosan sokan egyetértenek velem !
Fura elgondolás.Devizahiteles vagyok, nyögöm is rendesen, de valahogy ez az állami hozzáállás nekem nem tetszik.Nem várom/várhatom el senkitől, hogy az adóként befizetett pénzéből az állam nagylelkűsködjön a számomra.Különösen fura a bankkímélő kitétel, ami mondjuk 270 feletti franknál jelentkezne.2006-ban vettem fel a hitelt, 178-as CHF mellett.(Sokan utánam lényegesen alacsonyabb, akár 150 CHF mellett jutottak hitelhez).Ebben az esetben a folyósító bank frankonként 90-120 HUF-t profitál az árfolyamdifiből adódóan.Miért kell akkor az államnak mártírkodnia, és a magukat szarrá kereső bankok válláról levenni egy olyan terhet, ami nincs is, hisze ezeket a kamatokat maguknak fizetnék be, és a haszon kategóriába tartozna.
Mi történik a gyűjtőszámlával a kedvezményes időszak végén?Aktuálissá válik, vagy beépül a fennmaradó tőkerészbe?Utóbbi esetben talán valóban segítség, azonban ha rögtön perkálni kell újabb pofon a kakinak, csak épp később csattan.
A 25%-os adősságelengedés meg elgondolkoztat.Eddig a lakáshitelt példásan fizettük -sajnos minden más, elsősorban a közüzemi szolgáltatók- rovására.Lehet hiba volt???
Sajnos ezt senki nem veszi észre,de inkább ugy irom hogy nem is akarják észrevenni,ugyanis ez állami,ill.banki uzsora.Hármunk közül csak én járok rosszúl.2,3.milió Ft.-ból kb 5.miliót visszafizettem,még van kb 1,2 milió
Nagyon át kell gondolni, hogy az ember mibe ugrik bele! Az eddigi "segitséget" is úgy állitották be,hogy ez TÚTI! Aztán kiderült, hogy van ennél jobb ötlet. Most jön egy következő. Sajnos be kell látni, hogy itt a bankok diktálnak! Ha valaki ezt lopja (lásd zsarolók) keményen megbüntetik! Most volt az eset: Valaki 200.000Ft kért kölcsön, a zsaroló 1 milliót kért vissza. Azonnal jött a kommandó, bilincs, börtön! Ha nagyon jó pofi szeretnék lenni azt kérdezném, hogy tessék mondani én hova küldjem a kommandosokat?
5 éve felvettem 10 milliót (rendesen fizettem) - most 17 millióval tartozóm!
Akkor, hogy is van ez?
Ez igy rendbe van? Nem szúr szemet senkinek?