Címoldal   /   Femina Közösség   /   Femina Fórum   /  

Fórum: Így igényelhetsz önkormányzati lakást topic

Fórum / Recept & otthon
2015-06-08 14:46       19.

Kedves biankavanessza!

 

Ne is törődj azzal a sok bunkó dumával amit itt írtak neked. Szerintem rossz helyen érdeklődtél. Van sok más fórum ahol talán normálisabb és segítőkészebb emberek is vannak. Ahol én élek szintén vidéken vidám - bár nem szabolcsban, de gondolkodtam hogy lehet arra költözöm, mert erre is sok a bunkó nevetés -  van akinek 3 gyereke is van. Igenis felháborító hogy 50 ezreket van pofájuk elkérrni bérleti díjként.  És bár laknak rokonaim Budapesten nem is egy, sosem jártam ott, és valószínűleg nem is fogok. 

A másik ami feldühített az az, hogy kedves fórumozótársunk nem kioktatást kért, hogy mennyire volt felelőtlen.

Ja és ez a mondat hogy: "És a saját otthon mellett ne akard el venni jogtalanul pénz nélkül a lehetőséget mástól, aki szeretne tisztességes, teljes életet élni. Hidd el, vagyunk egy páran!" 

 

Mi az hogy jogtalanul meg pénz nélkül????

Azt sem értem hogy mért kell egyből ítélkezni, mások felett pláne úgy hogy nem is ismeri sem őt, sem pedig a részleteket?

.....és hogy "ne sírjon a szád" Nem hiszem hogy erről van szó, hanem csak a tényeket próbálta vázolni.

Úgyhogy gondolkozz miket beszélsz

válasz a 10. kommentre (biankavanessza - 04-14)
2013-09-22 08:47       18.

"2. § (1) A lakás a költségvetési szervvel köztisztviselői vagy közalkalmazotti (a továbbiakban: szolgálati) jogviszonyban álló személynek adható bérbe.

(2) Ha a szolgálati jogviszonyban álló személynek vagy a vele közös háztartásban élő házastársának, élettársának (a továbbiakban: házastárs) vérszerinti, örökbefogadott, mostoha és nevelt kiskorú gyermekének (a továbbiakban együtt: kiskorú gyermek) a munkahellyel azonos településen önálló lakása van, részére lakás csak akkor adható bérbe, ha lakását a szolgálati jogviszonyával összefüggő feladat ellátásához a költségvetési szerv vezetője nem megfelelőnek minősíti.

(3) A lakásra a bérleti szerződést a költségvetési szerv munkáltatói jogkört gyakorló vezetője köti meg, illetve gyakorolja a lakásra fennálló bérlőkiválasztási vagy bérlőkijelölési jogot.

(4) A költségvetési szervvel szolgálati jogviszonyban álló házastársak részére csak egy lakás adható bérbe.

3. § (1) A bérleti szerződés csak a szolgálati jogviszony fennállásáig, illetve ennél rövidebb határozott időtartamra köthető meg."

 

Az idézet innen másolt:

42/1996. (XI. 29.) NM rendelet - a lakások és helyiségek bérletére, valamint az elidegenítésükre vonatkozó egyes szabályokról szól

Olvassa el a CompLex Hatályos Jogszabályok Gyűjteményén: 42/1996. (XI. 29.) NM rendelet - a lakások és helyiségek bérletére, valamint az elidegenítésükre vonatkozó egyes szabályokról szól

 

Üdv.

2013-07-27 09:26       17.

kedves vidékiek!

Én a saját lakásomban élek,egyedülálló anyaként,és nem lehet munkát találni itt sem.tehát albérletben bízni reménytelen dolog.Pesten sincs kolbászbó a kerítés!

fixum2012
2013-01-11 07:17       16.

pagyuka ... sokszor, néha "sokáig" éltem  "Bp"-n..  HÁROM FÉLE ember van e sajnos féreg-pajeszosok/seggnyalóik/Döömszkiii patkány által szétlopott, - SOHA NEM VOLT SZÉP városban,

1. a tősgyökeres budapesti, aki nem foglalkozik mással, ha nincs vele gond,

2. a "feljött" ( nem megtiszteltetés !) vidéki, aki azt hiszi ITT JOBB, -munka és család érdekében próbálkozik (legyen mindenkinek szerencséje... !), vagy marad, vagy visszamegy.

 

3. A "feltelepült" VIDÉKI PARASZT, aki a vidékieknek veri a mellét, hogy Ő A pesti... NA, ti sokan vagytok....

 

(mivel "echte" fővárosiaknál NAGYON ritkán tapasztaltam/láttam ilyen felfogást,

valószínűleg a 3. -paraszt kategóriába tartozol...)

válasz a 7. kommentre (pagyuka - 04-11)
2013-01-10 21:56       15.

Kérdés: mennyi esély van a szabolcsi lakást eladnotok, és akkor tudnátok venni a fővárosban helyette lakást, vagy ha jól kerestek esetleg építeni is lehetne az aglomerációban...gyerekeknek jó a kertes ház és onnan be tudnátok járni dolgozni. Más megoldást nem látok, ha nincs valamilyen szülői segítség...Ha viszont van, önk. lakás bérleti jogát magánszemélytől pár millió forintért lehet szerezni....www.ingatlan.com portálon lehet keresni pl

kismukknak!

( azt hiszem, aki 32 évesen még nem vágyott annyira gyemrekre, hogy mindennek előnyébe tette volna, nem kéne tanácsokat osztogatnia olyanoknak kiket szentté tett az anyaság kétszer is  és akik többet tudnak a felelősségről, mint a magyarul helyesen írni  sem tudó,  liba  szinglik valaha is álmodnák azt)

2012-08-09 11:48       14.

Szintén elgondolkodtam az önkormányzati lakás bérlésének, vásárlásának lehetőségén, de nem találtam olyan ingatlant, ami szóba jöhetne. Időnként azért rákeresek a neten, hátha...

A fővárosba költözéssel kapcsolatban annyit tennék hozzá, hogy aki a lakhelyén nem talál munkát, és emiatt másik városba költözik, szerintem sem kell letámadni, mert legalább próbálkozik! Gondolom, nem egyszerű hátrahagyni az addigi életét, barátait, az ott élő rokonokat, a megszokott környezetet. Nekem több ismerősöm ment a fővárosból vidékre, vagy épp külföldre. A mai világban az ember ott és olyan munkát vállal el, amit és ahol megkap.

2012-08-09 01:19       13.

Sziasztok!

 

Háát, én is kénytelen voltam pagyuka miatt beregisztrálni....  Kedves pagyuka! Elgondolkodtál Te azon, hogy miket írkálsz??? Mind a borsodiak, mind a szabolcsiak nevében ki kell kérnem magunknak ezt a 'hangnemet'! Tudtommal még valamennyire szabad országban élünk, dönthesse már el mindenki, hogy hol él, hol dolgozik!!! Kívánom neked, hogy akár Szabolcs, akár Borsod megyében csak rövidebb ideig próbálj meg élni, azt nem is mondom, hogy próbálj meg munkát találni...csak egy picit tájékozódj az ország észak-keleti részének helyzetéről! Talán akkor nem fogsz butaságokat írkálni. Hozzátenném, a budapestiektől nem kell elvenni a munkát, adják ők azt maguktól...(kivételek szabályt erősítve mindig vannak!) Bár én még főiskolára járok, keményen dolgozom mellette nap, mint nap. Az elmúlt 3 évben munkatársaim 90%-a nem budapesti volt (vendéglátásban dolgozom). Vajon miért??? Talán azért, mert ha nem az álommunkát ajánlják, akkor a kényelmes fővárosiak nem, vagy csak nagyon nem szívesen vállalják el?? A takarítás, mosogatás és hasonló munkák mind MUNKÁK. Ha nem lenne az a sok 'vidéki' (nem szeretem ezt a szót, de hát a budapestieknek minden vidék, ami nem a főváros), aki ELVESZIEsetleg azért, mert meg kellene dolgozni a pénzért, nem csak várni a sült galambot? 
Én tényleg senkit nem akarok megbántani, senkiről nem akarok rosszat írni, feltételezni...de nem tudom tolerálni, mikor valaki ilyeneket mond, ír, gondol.

2012-06-16 15:56       12.

Valójában,az háborított fel, hogy meg kérdezted, így segítik a magyart embert?

Csak röviden magamról: 32 éves vagyok, férjezett és ami a legfontosabb gyermektelen. Hogy miért? nem azért mert élveznénk a gyeremktelenséget, de úgy gondolom nem holnap lesz 2 napja, hogy az emberek tudnának az országban lévő problémákról, mint munka nélküliség, árak emelkedése és az, hogy már nem jár alanyi jogon lakás. Én is tudom és azok is akik albérletben élve felelősen gondolkozva NEM VÁLLALNAK gyermeket! Bárki követ vethet rám és mondthatja, ha mindíg a jobbra várok nem is lesz gyerek. De már nem az anyáink korát éljük, ahol ösztönözték a nőket a szülésre, meg felelő körülményeket biztosítva a fel nevelésükhöz. Ráadásul munkahely is nehezebben található még itt Pesten is ha kis gyeremeked van, mert nem igen szeretik alkalmazni a gyermekes anyákat sajnos. Kérdem én mint laikus, ha vidéken nincs munka lehetőség akkor miért kell még egy gyeremeket vállalni, hiszen fel kellett jönöttök Pestre, lakásról lakásra járni, bizonytalanságban. Felelőtlen voltál, mert 2 év alatt is lakásról lakásra jártok és még így is szültél a bizonytalanságba.

Mi 11 éve egy azon helyen lakunk, talán szerencsénk volt? Nem hiszem. Felelősen gondolkodunk,mindíg időben fizetünk, rendben tartjuk a lakást, mintha a saját otthonunk lenne. Sajnos 50 ezer alatt nem igen fogsz lakást találni, főleg nem 2 gyerekkel a főbérlők félnek, hiszen nehezen tudják el küldeni a családot ha arra kerülne sor valamilyen okból kifolyólag.

Van saját otthonod, és mégis azon háborogsz miért nem kapsz Pesten lakást az önkormányzattól. Én 11éve szeretnék önk.lakást, de nincs gyerek ezért nincs is rá esélyem, hiszen a gyeremekeseket veszik előre, de albérletbe nem szülök, egy lakásért meg főleg nem, magyar vagyok nem etnikum akinek csak üzleti érdekei vannak egy szüléssel.

Örülj annak amid van, és kérlek ne sírjon a szád. Egy gyerekkel könnyebb lett volna, de te tudván a munkanélküliséget ami tapasztalható vidéken ahol éltél, mégis vállaltál még egyett és most keseregsz. Így jártál és bocsáss meg ha durvának tűnök, de nem sajnállak és nem értelek meg. Nem állt szándékomban sértő lenni, csak fel dühített a hozzá állásod, hogy még te kéred ki magadnak, milyen szemét mindenki. Az ember azért nem állat, mert tud gondolkozni.Sajnos eljött az idő amikor nekünk is be kell látni, már nem élhetjük úgy az életünket ahogyan nekünk tetszik. Mert a körülöttünk lévö dolgokon nem tudunk változtatni. Ezért a mi gondolkodásunknak, hozzá állásunknak kell változni. És azt mondani, ez bele fér az nem. Nekem nem fér bele egy -két gyerek, neked bele fért, akkor hallgass!! Ne panaszkodj, ne várd mástól a segítséget, hanem vállald a tetteid következményét. És a saját otthon mellett ne akard el venni jogtalanul pénz nélkül a lehetőséget mástól, aki szeretne tisztességes, teljes életet élni. Hidd el, vagyunk egy páran!

 

Üdv: Kismukk 32

válasz az 5. kommentre (biankavanessza - 04-06)
2012-06-09 02:12       11.

Kedves pagyuka! Nem tudom, hogy lehetsz ilyen primitív, direkt a te kedvedért regisztráltam, mert bicskanyitogató a hozzászólásod! Tudod, ha Szabolcsban lenne munkahely, a kutya se jönne fel a ti szaros Budapestetekre, ami ocsmány egy város, még ocsmányabb emberekkel, mint pl te is! Ezek szerint, aki nem volt olyan szerencsés, hogy a fővárosba szülessen, az dögöljön éhen? Az itt lakóktól nem a szabolcsi veszi el a munkahelyet! Tudod a munkáltatók nem az alapján foglalkoztatnak valakit, hogy melyik megyéből származik, hanem az alapján , hogy mennyire okos, intelligens, talpraesett stb. Az, hogy ha neked nincs munkád a naaaaagy fővárosban, az már a te nyomorod, főleg, hogy elméletileg még protekciódnak is kell lennie. 

válasz a 7. kommentre (pagyuka - 04-11)
2012-04-14 14:36       10.

Na ide figyelj milyen beszéd az hogy lenne képem én nem vettem el soha senkitöl semmit én mindig is dolgózó ember voltam és az is maradok és azért vagyok én is és a férjem is Budapesten mert mind a ketten itt dolgozunk.akitöl pedig elveszik a lakást és nem tudgya fizetni a rezsit az is tehetne ellene mongyuk keresen biztos munka helyet még most látom hogy kárvolt ide irnom mert itt még gonosszabbak az emberek most már tudom hogy mért megy tönkre a magyar ember a helyet hogy egymást segítenék a helyet kritizálnak,és az othoni lakást nem akkarom kiadni de azt hiszitek azt ingyen kaptam már 6 éve fízetem és még 9 ig fogom mert hiteles,amim van azért keményen megdolgoztam semmit nem várok hogy csak ugy agyák.

válasz a 9. kommentre (ilab3 - 04-11)
2012-04-11 18:54       9.

Sok embert kilakoltatnak, mert nem tudja fizetni a rezsit. Lenne képed hozzá, hogy vidéken kiadod a lakásod, itt meg puszira kapsz másik lakást?  

válasz az 5. kommentre (biankavanessza - 04-06)
2012-04-11 17:38       8.

sajnálom tényleg, hogy 2 kisgyerekkel ennyit kell fizetni. Na de ha van saját akkor miért kell itt lenni Pesten?

Elég csak annak a jelenléte( sőt sok is) aki dolgozik.... hamár kapott munkát.

Jobb ha inkább szabolcsban maranának és ott teremtenének munkahelyet, vagy keresnének.

válasz az 5. kommentre (biankavanessza - 04-06)
2012-04-11 17:33       7.

Maradj csak Vidéken. Nem kell az itt lakóktól elvenni a munkahelyet! 

válasz a 4. kommentre (vidvad - 03-29)
2012-04-11 17:29       6.

mardj ott ahol  vagy! Itt Pesten is nehéz megélni, nem kell, felgyere még Te is vidékről!!!

válasz a 4. kommentre (vidvad - 03-29)
2012-04-06 22:02       5.

                                     Jó napot mindenkinek.

   Én már vagy két éve albérletröl albérletre járok pedig szabolcsban saját lakásom van,de sajnos ott se én sem a férjem nem jutotunk munkához így felköltöztünk Budapestre és azóta is dolgozunk van két kiss lányunk egy 7 éves és egy 7 hónapos most gyeden vagyok próbáltunk önkormányzati lakást kérni,igényelni,de azt monták mivel saját tulajdonuk van ezért pénzes pályázaton indulhatunk ami félmillió forintunkba kerül és vagy sikerül vagy nem,kérdezem én akkor, Magyarországon segítik a magyar embert? nem is az a fontos nekiek hogy kitudnák fizetni és lenne biztos albérlöjük.(Ez a 22 -dik kerületben volt.).

Aki tud olyan kerületet vagy helyet ahol havi szinten nem 50+ rezsit kell fizetni kérem irjon. Elérhetöségem,(veresszabolcsne@citromail.hu).mert sajnos az albérletért ennyit kell fizetnem.

2012-03-29 11:43       4.

sziasztok én vidéken lakom de itt a meg élhetés lehetettlen egyedül álló nőnek kis gyerekkel mennék Pestre de nem tudom hogy induljak mivel tartalék pénzem nincs tud valaki valami jó ötletett  ja és véletlen segitséget köszi Anita

2011-11-04 09:40       3.

Szia gildia!Hol lehet ilyen lakást találni?Mi is szeretnénk hasonlót.Üdv:gabrika61

válasz a 2. kommentre (gildia - 11-01)
2011-11-01 18:28       2.

Tulajdonostól bérlem, de megbeszéllhető vele, hogy eljárjon az önkormányzatnál a javamra, mint bérlakás,25 évig is simán lehet fizetni olcsobb, mint az albérlet. Nekem megéri aranyos a hölgy aki a tulaj, el is fogja szerintem intézni. gildia

Változások és jogszabályok

Blog.hu ajánló

    hirdetés
    hirdetés
    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.