Fórum: Így csökkentheted legegyszerűbben a villanyszámlát: ezt kell felszerelned hozzá topic | femina.hu
2012. május 27. | Hella
GyerekszájÉden Hotel 2
rss
Címoldal   /   Femina Közösség   /   Femina Fórum
Fórum / Recept & otthon
2012-02-15 06:44       18.

Mivel feltaláltad a perpeetum mobilét,  nem vitatkozom. A többi csodálatos dolgot nem említem. Mint az időben eloszló terhelés és társai. Gondolom a vasalót percenként kikapcsolod.

Különbség van, nyilván a tvszerelő javára, de a TV-t ugyan úgy az elektronok vándorlása működteti, mint a villanykörtét.

A számok makacs dolgok, a matematika még makacsabb. 2 X 2 angliában 5? 

válasz a 17. kommentre (Andre06114 - 02-15)
2012-02-15 00:37       17.

Kedves Stalin,

A cikk iroja egy watt figyelot ajanlott az olvasok figyelmebe, - en erre reagaltam, kiegeszitve sajat tapasztalataimmal es az altalam hasznalt solar energia-rendszerrel.

Az elektronika es az elektromossag kozott azert van egy kis kulonbseg, eppugy mint egy villanyszerelo vagy egy teveszerelo kozott...

Akinek van wattfigyeloje, az figyelemmel kiserheti, keszulekeinek, izzoinak valos fogyasztasat. En otthon is ismert uzeltelanc 11 Wattos - olcso, energiatakarekos  izzojanal csodalkoztam el a 90 Wattos fogyasztasnal. Ha te is beszerzel egy wattfigyelot, te is elcsodalkoznal egy-ket dolgon.

Az akkumulator terhelese eloszlik az idoben is...  Nem azonnal jelenik meg a teljes fogyasztas...

Ha egy inverter 1500 Wattos, - siman elbir egy tapegysegrol mukodo notebookot, enregitakarekos monitorral, egy 25 wattos tevet, sot meg a valoban 11 wattos izzot is... Amugy lehet kapni 12 es 22 Voltos izzokat, amelyek 40-60 Wattosak, - helyi vilagitashoz tokeletes...

A napelem valoban csak nappal tolti az akkumulatort, de tartalekkent ott a halozati akkutolto is, amely, az inverterr egyik kimenetere van csatlakoztatva. Ordogi kor, de mukodik...

Mellekelek egy wattfigyelot, hogy is nez ki valojaban.... okos kis szerkezet, elobb a kutyut kell csatlakoztani, majd a figyelni kivant fogyaztot... A digitalis kijelzon pedig latni mennyit is is fogyaszt "valojaban" a fogyaszto...

válasz a 16. kommentre (Stalin - 02-13)
2012-02-13 09:27       16.

Hát kedves André nagyon érdekes dolgokat írsz! Nem tudom eldönteni, hogy vitázzak veled, vagy tépjem szét az elektronikai végzettségeimet igazoló dokumentumokat. A 11wattos izzó 90-et fogyaszt, ez a legjobb.

Osztán: 88 Ah aksi az annyi mint 8,8 A terhelés, ehhez még hozzájöhet a napelem 5-6 ampere. 13-14 A x 12V az nagyjából 168 W.  Erről egy számítógép sem megy el, nemhogy vasaló. 1500 W-os inverter. Akkor abba 120 ampert kell nyomni. Az aksi kb 20 percig bírja, majd megtér teremtőjéhez.

Az aksit ugyebár 8-9 A-rel kell 10 órán át tölteni. Éjszaka nem töltődik. A napelem 5,6 A-t bír. A töltésidő így 14-15 óra. Ha más terhelés nincs.

válasz a 3. kommentre (Andre06114 - 02-03)
2012-02-11 13:04       15.

R=U/I

válasz a 14. kommentre (Stalin - 02-11)
2012-02-11 12:50       14.

Geog Ohm forog a sírjában. Ki tudja mi az az Ohm-törvény?

2012-02-11 10:16       13.

Tisztelt habiferi! Azáramszolgáltató nem szólhat semmit hozzá, mert a fogyasztásmérő konnektorba dugva mint fogyasztó szerepel. Evvel nem lopod az áramot!

2012-02-10 15:33       12.

na ez az  !!!!!!!!!!!

2012-02-10 13:30       11.

És az áramszolgáltató,hogy viszonyul ehhez?

2012-02-04 22:42       10.

A termek elerheto az Amazon angol oldalan...

New 80 Watt Watts Solar Panel Mono Crystalline 12v X uk

Dimensions: 1196 x 554 x 35mmm... Weight: 7.5kg Open circuit voltage(Voc): 21.92v Optiumum operating voltage(Vmp): 17.53v Short circuit current(Isc): 5.25A Optiumu operating current(Imp): 4.78A Maximum power at STC(Pm): 80Wp Built in Blocking Diode, come with standard Mc4 connector Industry leading power output warranty (10 years/90%, 25 years/80%) ISO9001:2000 (Quality system management) certified factory

Letezik egy nagyobb solar panel 100 W toltessel, !0 Amper, ami komolyabb...

100W AKT Solar Panel Kit with 10A charge controller and solar cables - Complete kit for a 12V system e.g. in a Caravan, Boat or Outhouse

Bovebb informaciok a termekrol:

AKT-100-M Panel:

- Peak power: 100W
- Maximum power voltage: 17.5V
- Maximum power current: 5.70A
- Open circuit voltage: 20.6V
- Short circuit current: 6.20A
- Power allowance range: +/- 5%
- Dimensions: 940x808x35 mm
- Weight: 10.5kg
- Multiple mounting holes
- 5m of solar cable

10A Charge controller:
- Can handle single or multiple solar panels of up to 120W total input (e.g. 1x100W or 1x100W + 1x60W panels...)
- PWM (Pulse Width Modulated) algorithm ensures most efficient charging and maximum battery life
- Temperature sensor ensures optimum charging at all temperatures
- Protection from over-charging and over-discharging
- Cut outs prevent damage if battery or panel is incorrectly connected
- Protection for the entire system against an output short circuit; excess output current; input short circuit; or incorrect wiring
- LED indication of battery capacity and when battery is charging

Ez nagyon modern, 2012 Februar hatodikan jelent meg a termek...

Erdemes meg a (modern)  futotesteket attekinteni... oh nagyon jok, kis fogyasztasuak, hotarolos, keramia... programozhato, a hokisugarzas iranyithato... szoval ez mar a kovetkezo generacio...

válasz a 9. kommentre (Juliusz48 - 02-04)
2012-02-04 18:02       9.

Kedves Andrea 06114!

Én is építettem egy 450W-os rendszert, de én ilyen kis méretben nem találtam nagyteljesítményű napelemet. Örülnék ha leirnád hogy találom meg a gyártót a neten mert akkor a mostani kb 10m2-en el tudnám helyezni az egész háztartásunk szükségletét. Az inverterem akkumulátorom már megvan, csak a nagyteljesítményű napelem hiányzi. Cimem szoltsanyi.gyula@freemail.hu Válaszát előre is köszönöm.

Üdvözlettel Szoltsányi Gyula

2012-02-04 00:31       8.

Az a baj, hogy Magyarorszagon irrealisan magasak a zold energiat "termelo" rendszerek. Az UK-ban is, - ha cegtol szerzi be a fogyaszto. A legujabb termek, ami valoban forradalmasithatja majd a penzehes energiaszektorrol levalni akarok tizezreit az egy magneses motor-generator  A szerkezet kb. ket nap alatt osszeszerelheto, es 3000 Watt-ig lehet uzemeltetni a haztartasi berendezeseket. Amugy nalam a futes is a solar rendszerrol uzemel, igaz ezek nagyon modern futotestek, nagyon keveset fogyasztanak, es igen nagy a holeadasuk, melyet termeszetesen lehet iranyitani is, de hat ez egy masik fejezet lenne... Tovabbi szep napot...

válasz a 7. kommentre (janbor - 02-03)
2012-02-03 20:14       7.

Köszönöm a válaszodat. Elsőre nem tudtam, hogy honnét írod a hozzászólásodat. Itt (Mo-n) másak az árak és a hozzáférhetőség is.

válasz a 6. kommentre (Andre06114 - 02-03)
2012-02-03 19:30       6.

Hozzaszolasom nem zavaros, - a napelemes rendszerhez nem csak napelem kell, nagyon fontos az inverter, az enyem 1500 Wattos, tehat eleg sok mindent elbir - kulonsebb melegedes nelkul.... Es hat ossze is kell szerelni rendszert... magam vegeztem, -   nalam a kabelek esztetikus elhelyezese jelentettek a legnagyobb gondot. Az alap solar rendszer 203 font, kabelcsatonaval, kabelekkel tavaly oktoberben osszesen 250 fontba kerult a solar rendszer. Regebben heti husz fontot fizettem a villamos energiaert, manapsag heti harom fontot....Tehat hamar megterul a kb 95 ezer forintnyi beruhazas. Magyarorszagon sokkal magasabb osszeget kell(ene) fizetni egy ilyen, nalam hasznalt rendszerert, felteve ha lehetne is kapni az uzletekben...

válasz a 4. kommentre (janbor - 02-03)
2012-02-03 18:07       5.

Janbor,

A kis project 250 fontba kerult. Nos, vasalok es mosok is vele, viszont a szaritogepet mar nem "viszi el" az inverter. Persze lehet nagyobb invertert, 2000 Wattost vasarolni, de ez mar dragabb....

válasz a 4. kommentre (janbor - 02-03)
2012-02-03 16:05       4.

Andre06114 Kissé zavaros a hozzászólásod, mert,ha így lenne már ki is fosztottuk volna a napelem boltokat. Durrván saccolva is az általad leírt technika félmillió Ft. Meg hogy ezzel te nem vasalsz, mosol: az is biztos.        A cikk szerzőjének: 0,05 wattos az az 50 miliwattos dugaszolható mérőt nem fogsz kapni.Ha netán találsz örömmel várom az értesítésedet.

2012-02-03 15:35       3.

En egy kis egyszobas lakasban lakom, - en igy oldottam meg sajat energia ellatasom...

Egy napelem - 90 cm x 40 cm szurkuletben is 80 Wattos toltessel...ez a deli oldalon van elhelyezve...

Egy hajo akkumulator, 88AH, - "kis" 19 kilos baby...

Egy inverter,

es kisebb teljesitmenyu solar panelek.

ez hordozhato:

Ez meg meg hordozhatobb...

Epp akkora mint egy 7-es tablagep

A beruhazas 203 fontba kerult. Mivel az idei telet is hidegebbnek mondjak a szakemberek, mar a harmadik-negyedik honapban megterulhet kis projektem, de ha nem, akkor is megeri.... mert hordozhato, barhol uzembe tudom helyezni...

A nagy napelemet a haz deli oldalara nezo ablakara helyezem el, amely mukodesehez nem kell napfeny csak vilagossag, ez tolti fel a hajokhoz hasznalt hatalmas akkumulatort, erre van rakotve az inverter, amely 12 Volt egyenarambol 220 Volt valtakozo feszultseget keszit, erre csatlakoznak az elosztok, a hosszabitok, melyen minden ugyanugy mukodik, mint korabban, annyi kulonbseggel, hogy az energiat nem a halozatbol, hanem a termesztbol allitom elo. (A beruhazas utan gyakorlatilag ingyen) A ket kisebb solar panel a nagytol fuggetlenul mukodteti, tolti a notebookot, a tablagepet, a mobilt, a rootert, a radiot, az erositot, a vasalot, a masikrol uzemel a tv, es a notebookhoz kotott nagy monitor, a CD/DVD driver, es a nyomtato.

Nem art egy wattfigyelo sem, mert a fogyasztok tobbsege kozel sem annyit fogyaszt mint amennyi a keszuleken, berendezeseken olvashato, foleg az izzokon... Egy 11 Wattos "energiatakarekos" izzo 90 Wattot fogyaszt...

Fontos: a standby (keszenleti allapotot) mindig ki kell kapcsolni a teveken, videolejtaszon stb... nagyon sokat fogyaszt!

2012-02-03 13:59       2.

A sallangokból eredő költségek többet tesznek ki, mint a fogyasztás díja!!!!!!!!!!!!!! Azt hogyan lehet törölni????????????

Bejelentkezés

Keress a fórumban

hirdetés

Mostanában olvasott cikkeim

Egy új Facebook-os közösségi alkalmazást ajánlunk neked, a Readert. Tovább az alkalmazás leírásához »

Ha engedélyezed a Facebookos alkalmazást, megnézheted, mit olvasnak a barátaid, és visszakeresheted a legutóbb olvasott cikkeidet.

Olvasott cikkeim
Olvasd el ezt is!

Femina Fórum

Nézd meg, miről csevegnek a többiek!

Top cikkek

Mai névnap Hella

Még több képeslap »

Népszerű videók

A terhesség első jelei
Korai jelek

Elég a gyes?

Partnereink

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.