A sok hasznos ötlet mind jól hangzik, de mintha nem akarna beválni.

Sajnos nálunk Édesapám nemrégiben pálinkát főzött a kertes házunk körül (garázsban és udvaron, a teraszunk alatti helységben erjesztve a gyümölcsöket). Ennek hatására eddig 14 éve soha nem látott mennyiségű muslica van a házban.

Először a nappaliban jelentek meg az ablaknál (nincs rajta szúnyogháló) és tobzódtak a párkányon, tele van tetemekkel még most is.
Pár órája szinte már invázió szerűen tele van velük az egész ház. Az alsó szinten egy légtérben van a nappali-étkező-előszoba-konyha. Így ők szabadon szaporodhatnak, lephetik el a plafont, párkányt, falakat. Vacsorázni próbáltunk a teraszunkon, étkezőben, de a muslincák folyamatosan ránk szálltak beleragadtak az ételbe stb. Nincs elől ételmaradék. Az emeleti szobákban is vannak, a folyosó lámpája körül annyira sokan vannak, hogy szabályos motoszkálást lehet hallani..

Így több helyre tettem ki 10- 15 befőttes üveget alufóliával, kis lyukakkal, benne különböző oldatokkal: cukros-mézes-olajos, ecetes-mézes-olajos turmixokkal. Egy darab muslinca sincs bennük. A következő a mosogatószer lesz.. Tettünk ki csokorban levendulát, de mintha az se működne..

Egyetlen helységbe nem jutottak be, a saját alsó szinten elhelyezkedő szobámba. Mivel egy hónapja használok konnektorba tehető vape készüléket. Nem tudom mással magyarázni. Reggelre eltűnnek, este újra megjelennek, a családtagokat szétveti az ideg, a szülők pedig elutaztak külföldre.. Emlegetjük is őket gyakran.

Valakinek van valami használható ötlete?
Előre is köszönöm!