Fórum: Melyik a kedvenc mesétek? topic | femina.hu
2012. május 27. | Hella
Éden Hotel 2Gyerekszáj
rss
Címoldal   /   Femina Közösség   /   Femina Fórum
Fórum / Csevegő

Melyik a kedvenc mesétek?

59 hozzászólás
csokolade
1. Nyitó hozzászólás       2012-02-02 09:22

Bár már kinőttem a mesenézős korból, mostanában megint rákattantam a Disney rajzfilmekre. Nektek melyik volt a kedvencetek? Nekem régen az abszolút favorit az Ariel volt, de mióta láttam az Aranyhaj és a nagygubancot, azóta megváltozott a sorrend. vidám

1 / 2 / 3»
2012-02-16 11:39       60.

A fogam? Hála Istennek nem vagyok törzsvendég a fogdokinálboldog

válasz az 54. kommentre (tifany - 02-15)
2012-02-16 11:36       59.

Üdv. Neked is. Lehet, hogy van benne valaminevetés

válasz a 49. kommentre (ilab3 - 02-15)
2012-02-16 06:16       58.

Undorító szenny dől a gyerekcsatornákon is. Lassan a boomerángot is kitiltom a tv-ből. A magyar népmeséktől még nem jött a gyerek, hogy rémálma van.

válasz a 47. kommentre (szerda - 02-15)
2012-02-15 22:56       57.

Ez egy nagyon drága krém ilab ykomattaboldog Rendelhetsz belőle Te ispimasz

válasz az 56. kommentre (ilab3 - 02-15)
2012-02-15 21:24       56.

jó az arcfiatalító-szörtelenítő krémedkuncogás Mi a márkája? Vagy a mese tette?kacag

válasz az 53. kommentre (tifany - 02-15)
2012-02-15 20:23       55.

berta feltetted Adam Lambert vidijét,addig kotorásztam a youtub-on,míg kiderült,hogy buzi. Majdnem hanyatt estem.

válasz az 50. kommentre (lilla_berta - 02-15)
2012-02-15 20:04       54.

Most mi újság a fogad jól van? nevetésnevetés 

válasz a 48. kommentre (szerda - 02-15)
2012-02-15 19:43       53.

Üdv ilab. Mi történt ,hogy ilyen rég jártál erre? Betemetett a hó?

válasz a 49. kommentre (ilab3 - 02-15)
2012-02-15 19:41       52.

Már írtam,hogy minden  idősebb emberben van ,vagy újra előjön egy kevés a gyerekkorból. Ez nem rossz dolog,de csak egy ideig mert utána jön a szenilitás,az pedig már gáz  szomorú Én jól vagyok nevetés

válasz az 50. kommentre (lilla_berta - 02-15)
2012-02-15 19:34       51.

Szia." Barátságos" mese csoda,hogy nem kapnak frászt a gyerekek zavartNem kell csodálkozni,hogy az ilyen meséken felnőtt gyerekekből agresszív felnőttek lesznek. Nem volt vészes,még mennem kell hétfőn is.

válasz a 47. kommentre (szerda - 02-15)
2012-02-15 19:26       50.

Igen Tifany ez így is van, az én nagypapám még 65 évesen is nézett mesét. Sőt volt mikor együtt néztük a tom és jerryt és olyan jókat nevetett rajta még szinte ma is hallom a nevetését. Bár ez jó régen volt és még nagyon kicsi voltam azóta sajnos elvesztettem. Jók a mesék felidézik a gyerekkort. vidám

válasz a 26. kommentre (tifany - 02-10)
2012-02-15 16:44       49.

Üdv. Lehet, hogy már mi is károsodottak vagyunk, azért nem vettük észre a fiainkon?laza

válasz a 44. kommentre (szerda - 02-15)
2012-02-15 15:12       48.

Nem irigyellek a fogorvos miattvidám De azért szorítok Nekedvidám

Karácsony előtt meg jóval utána nem voltam én sem. Elég szar időszakom voltsírás

válasz a 45. kommentre (tifany - 02-15)
2012-02-15 15:08       47.

Igen. Ezektől a japán meg kínai "mesétől" rosszul tudok lenni. Ez nem káros?

Képzeljétek, egyszer valamelyik gyerekadón láttam egy olyat, amitől leesett az állam, hogy hogy adhatnak le ilyet: két furán megrajzolt - hogy el tudjátok képzelni, mint aki már egyszer meghalt - gyerekfigura focizott az udvaron. A labda átgurult a kerítésen, és a kiscsaj nem tudott utána menni. Fogta magát, átdobta a fejét a kerítésen, a testével átbujt, majd ugyanígy vissza. Köpni-nyelni nem tudtam!feldúlt

Csak nekem furcsa ez?

válasz a 46. kommentre (tifany - 02-15)
2012-02-15 14:48       46.

Mi is ezeken a meséken nőttünk fel. A gyereket hagyni kell,hogy tapasztaljon,különbséget tudjon tenni jó és a rossz között. Mi segítséget tudunk adni abban,hogy terelgetjük a lelkivilágát. A mai mesék zöme nem jó irányba tereli a gyerket,sokkal több ma az erőszakos,és agresszív gyerek.

válasz a 44. kommentre (szerda - 02-15)
2012-02-15 14:38       45.

Örülök,hogy látlak,így legalább tudom,hogy még nem jelentkeztél ki boldog Sokan elhagyták a Feminát. Fogorvoshoz megyek,nem leszek sokáig itt.

válasz a 43. kommentre (szerda - 02-15)
2012-02-15 14:35       44.

Ez de ökörség! feldúlt Hát belőlünk mi lett?? Pszichopata skizofrén elmebeteg? Nekem annak idején nem voltak rémálmaim. De persze nem tudom más hogy van ezzel. Egy gyerek tud különbséget tenni a mese és valóság között. Na persze ha elmagyarázzák neki. És mást vonnak le belőle, mint a szülő, aki agyonfélti szerencsétlent.

Ahhoz, hogy valaki meg tudja különböztetni a jót a rossztól, nyilván látnia kell a jót, és a rosszat is. Én nem vettem észre semmilyen károsodást a fiamon, miután látta a Hófehérkét, de lehet, hogy csak mázlim van...

Kényelmetlen kérdés... hát mindent nehéz elmagyarázni, az tény, de nem lehetetlen. Csak egyszerűbb nem foglalkozni vele.

És milyen a jó mese szerintük?zavart

válasz a 42. kommentre (Stalin - 02-15)
2012-02-15 14:23       43.

Ó, köszönöm szépen, ez nagyon kedvesboldog Nem tudok olyan gyakran jönni, és nem is tudok mindent elolvasni semszomorú Tudod, a bizonyos körülmények, meg az időhiány. Ritka, amikor több időt tudok szánni rá.

válasz a 41. kommentre (tifany - 02-14)
2012-02-15 13:36       42.

Itt a liberalizmus mocska, a szenny, ami eláraszt minket is:

Sírás-rívás a Piroska és a farkas láttán?

A régi mesék rémisztőek a britek szerint - ne is lássa a gyerek!

A klasszikus mesék túl rémisztőek a mai gyerekeknek - véli a brit szülők ötöde olyan erős meggyőződéssel, hogy inkább nem is terheli velük gyermekét.

A britek nem szívesen nézetnek gyermekeikkel klasszikus meséket. Kétezer szülő megkérdezése révén kiderült, hogy egyharmaduk gyereke elsírta magát a Piroska és a Farkas hallatán - a nagymamaevéskor.

Minden második szülő helyteleníti a Hamupipőke mondanivalóját, amely szerintük azt sugallja, hogy egy lánynak egész nap robotolnia kell a háztartásban.

Jancsi és Juliska történetét sokan azért vetik el, mert nagyon rémisztő a gyerekeknek és rémálmokat láttathat velük.

Az égig érő paszullyal az a bajuk a szülők egy részének, hogy a valóságtól nagyon elrugaszkodó, a Hófehérke és a hét törpével pedig az, hogy a törpe kifejezés nem megfelelő.

A felmérés alapján a brit szülők negyede öt éven aluli gyermekének nem olvas klasszikus, avagy tündérmesét, mert túl sok kényelmetlen kérdést tehet fel csemetéje - adta hírül a The Daily Telegraph című brit lap. 

2012-02-14 16:59       41.

Hiába,ha az ember mimóza lélek boldogRitkán vagy itt,már hiányoltalakboldog

válasz a 40. kommentre (szerda - 02-14)
1 / 2 / 3»

Bejelentkezés

Keress a fórumban

hirdetés

Mostanában olvasott cikkeim

Egy új Facebook-os közösségi alkalmazást ajánlunk neked, a Readert. Tovább az alkalmazás leírásához »

Ha engedélyezed a Facebookos alkalmazást, megnézheted, mit olvasnak a barátaid, és visszakeresheted a legutóbb olvasott cikkeidet.

Olvasott cikkeim
Olvasd el ezt is!

Femina Fórum

Nézd meg, miről csevegnek a többiek!

Top cikkek

Mai névnap Hella

Még több képeslap »

Népszerű videók

A terhesség első jelei
Korai jelek
A Világörökség részei
Bizarr helyek

Partnereink

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.