Bár már kinőttem a mesenézős korból, mostanában megint rákattantam a Disney rajzfilmekre. Nektek melyik volt a kedvencetek? Nekem régen az abszolút favorit az Ariel volt, de mióta láttam az Aranyhaj és a nagygubancot, azóta megváltozott a sorrend. 

Undorító szenny dől a gyerekcsatornákon is. Lassan a boomerángot is kitiltom a tv-ből. A magyar népmeséktől még nem jött a gyerek, hogy rémálma van.
berta feltetted Adam Lambert vidijét,addig kotorásztam a youtub-on,míg kiderült,hogy buzi. Majdnem hanyatt estem.
Már írtam,hogy minden idősebb emberben van ,vagy újra előjön egy kevés a gyerekkorból. Ez nem rossz dolog,de csak egy ideig mert utána jön a szenilitás,az pedig már gáz
Én jól vagyok 
Szia." Barátságos" mese csoda,hogy nem kapnak frászt a gyerekek
Nem kell csodálkozni,hogy az ilyen meséken felnőtt gyerekekből agresszív felnőttek lesznek. Nem volt vészes,még mennem kell hétfőn is.
Igen Tifany ez így is van, az én nagypapám még 65 évesen is nézett mesét. Sőt volt mikor együtt néztük a tom és jerryt és olyan jókat nevetett rajta még szinte ma is hallom a nevetését. Bár ez jó régen volt és még nagyon kicsi voltam azóta sajnos elvesztettem. Jók a mesék felidézik a gyerekkort. 
Nem irigyellek a fogorvos miatt
De azért szorítok Neked
Karácsony előtt meg jóval utána nem voltam én sem. Elég szar időszakom volt
Igen. Ezektől a japán meg kínai "mesétől" rosszul tudok lenni. Ez nem káros?
Képzeljétek, egyszer valamelyik gyerekadón láttam egy olyat, amitől leesett az állam, hogy hogy adhatnak le ilyet: két furán megrajzolt - hogy el tudjátok képzelni, mint aki már egyszer meghalt - gyerekfigura focizott az udvaron. A labda átgurult a kerítésen, és a kiscsaj nem tudott utána menni. Fogta magát, átdobta a fejét a kerítésen, a testével átbujt, majd ugyanígy vissza. Köpni-nyelni nem tudtam!
Csak nekem furcsa ez?
Mi is ezeken a meséken nőttünk fel. A gyereket hagyni kell,hogy tapasztaljon,különbséget tudjon tenni jó és a rossz között. Mi segítséget tudunk adni abban,hogy terelgetjük a lelkivilágát. A mai mesék zöme nem jó irányba tereli a gyerket,sokkal több ma az erőszakos,és agresszív gyerek.
Örülök,hogy látlak,így legalább tudom,hogy még nem jelentkeztél ki
Sokan elhagyták a Feminát. Fogorvoshoz megyek,nem leszek sokáig itt.
Ez de ökörség!
Hát belőlünk mi lett?? Pszichopata skizofrén elmebeteg? Nekem annak idején nem voltak rémálmaim. De persze nem tudom más hogy van ezzel. Egy gyerek tud különbséget tenni a mese és valóság között. Na persze ha elmagyarázzák neki. És mást vonnak le belőle, mint a szülő, aki agyonfélti szerencsétlent.
Ahhoz, hogy valaki meg tudja különböztetni a jót a rossztól, nyilván látnia kell a jót, és a rosszat is. Én nem vettem észre semmilyen károsodást a fiamon, miután látta a Hófehérkét, de lehet, hogy csak mázlim van...
Kényelmetlen kérdés... hát mindent nehéz elmagyarázni, az tény, de nem lehetetlen. Csak egyszerűbb nem foglalkozni vele.
És milyen a jó mese szerintük?
Ó, köszönöm szépen, ez nagyon kedves
Nem tudok olyan gyakran jönni, és nem is tudok mindent elolvasni sem
Tudod, a bizonyos körülmények, meg az időhiány. Ritka, amikor több időt tudok szánni rá.
Itt a liberalizmus mocska, a szenny, ami eláraszt minket is:
Sírás-rívás a Piroska és a farkas láttán?
A régi mesék rémisztőek a britek szerint - ne is lássa a gyerek!
A klasszikus mesék túl rémisztőek a mai gyerekeknek - véli a brit szülők ötöde olyan erős meggyőződéssel, hogy inkább nem is terheli velük gyermekét.
A britek nem szívesen nézetnek gyermekeikkel klasszikus meséket. Kétezer szülő megkérdezése révén kiderült, hogy egyharmaduk gyereke elsírta magát a Piroska és a Farkas hallatán - a nagymamaevéskor.
Minden második szülő helyteleníti a Hamupipőke mondanivalóját, amely szerintük azt sugallja, hogy egy lánynak egész nap robotolnia kell a háztartásban.
Jancsi és Juliska történetét sokan azért vetik el, mert nagyon rémisztő a gyerekeknek és rémálmokat láttathat velük.
Az égig érő paszullyal az a bajuk a szülők egy részének, hogy a valóságtól nagyon elrugaszkodó, a Hófehérke és a hét törpével pedig az, hogy a törpe kifejezés nem megfelelő.
A felmérés alapján a brit szülők negyede öt éven aluli gyermekének nem olvas klasszikus, avagy tündérmesét, mert túl sok kényelmetlen kérdést tehet fel csemetéje - adta hírül a The Daily Telegraph című brit lap.