Szerintem kifejezetten jó ez a cikk. Az interjúztató oldalról tudom, hogy ugyanazokat a kliséket lehet a jelöltektől meghallgatni az alapkérdésekre, pld. "szeretek emberekkel dolgozni". Az is vicces, mikor a CV-ben felsorolnak 10-20 pozitív jellemvonást (néha azt gondolom, valami szójegyzékből veszik), aztán példával alátámasztani egyiket sem tudják.
Egyik jelöltet megkérdeztem, mi motiválja a munkában. Elkezdte sorolni, hogy a jó fizetés, ha maximum 30 percre van a munkahely (amúgy sem vállal 1 óránál több utazást), ha vannak egyéb juttatások...
A fejlesztendő területre 10 emberből 9 nem mer igazi gyengeséget kiadni, pedig nyilvánvalóan senki sem tökéletes, és még ha majdnem mindenben 100%-os is, biztosan van pár dolog, amiben mondjuk 90%-os...
Tehát tényleg okosnak kell ahhoz lenni, hogy igazi gyenge pontokat áruljunk el, de mégis meggyőzően mutassuk az erősségeket és az összkép pozitív legyen.
Nagyon sokan keserűek, interneten mindig olvasom a sok panaszt, de sem a kezdő állásokra, sem a tapasztaltabb szakembert igénylő pozíciókra nem könnyű igazán rátermett, szorgalmas embereket találni, akik nem csak a fizetést nézik és a megélhetésüket akarják bebiztosítan, hanem dolgozni is hajlandóak.
Aki pedig _szorgalmasan_ dolgozna, színvonalasan teljesítene, nem csak a munkaköre fő feladatait látná el és felvenné a fizetését, na az szinte alig van.
Néha tényleg azt gondolom, túl sok a nyavalygás és kevés a teljesítmény ebben az országban. Kinek nem inge, ne vegye magára, ez az én tapasztalatom.

A rovat támogatója: Telenor
A rovat támogatója: TURBÓ DIÉTA®