Ezt most találtam. Gondoltam megosztom veletek és felelevenítem a témát:

Jó kérdés... igazából működőképes lett volna a kacsolat, ha átmegyek papucsba, de valahogy ez a verzió nekem nem felelt meg. Neki jó volt minden tökéletes meg anyámkinnya, csak épp az az önzőség ami benne van, az nekem nem megfelelő. Igen láttam már a problémákat előre, csak sajnos megoldani nem akarta/tuk/ így semmi értelme nem volt folyatni. Ami nekem fúrcsa, hogy egyértelműen elmondtam, hogy nekem mint kapcsolat nem megy vele, de barátság szintjén mivel jó volt maradjunk meg inkább, de ezt teljesen elvetette, amit én nem értek, lehet hogy túl naív lennék?
Azért Te tudtad mire számíthatsz,mert nem egy hetes volt a barátság,tehát beleláthattál a mindennapjaiba is.
Hát nem tudom ez egy igen nehéz kérdés, mert nekem volt szerencsém a férfi-nő barátság minden vállfaját kipróbálnom. Van egy nagyon régi barátom, akivel egyidőben születtünk, a szülők jóban voltak és mi is nagyon-nagyon mély barátságot táplálunk azóta is egymás iránt, amiben sosem volt más, semmi szex, de még a gondolata sem. És mielőtt a rosszmájúak megkérdeznék, egyikünk sem ronda ember, sőt a srác igazán jó pasi
Aztán van olyan is akivel volt szex, de tudtuk, hogy kapcsolat nem lehet. Előtte is, utána is nagyon jóban voltunk/vagyunk és sok olyan dolgot megosztunk egymással, amit mással nem. Van olyan is, aki havernál több, barát, de a stílusunk alapján párnak gondolnak, pedig ezt egyikünk sem akarja
És van egy srác akivel nagyon jól tudunk lelkizni, barátnőm exbarátja, meg más okok miatt nem is passzolnánk össze, de ő olyan lelkitárs féle, pedig kapcsolatot és szexet sem tudnék vele elképzelni. Szóval szerintem ennek a férfi-nő barátáságnak nagyon sok aspektusa van.
Azért van én szertek beszélgetni lányokkal hátsószándék nélkül is.
De az tuti hogy férfi-női barátságból többet nem szabad csinálni ... rosszul sült el .
Létezik férfi és nő között barátság, ha nem éreznek egymás iránt szexuális vonzalmat, akkor előfordul, bár ritka mint a fehér holló
Szerintem nincs az a férfi, aki hátsó szándék nélkül cseverészne egy nővel tipikus női témákról, és így van ez fordítva is. Vagy pl. egy női problémát, érzést nem él át ugyanúgy egy férfi, sok esetben nem is érezheti. Persze érdekelhet egy férfit "nőies" téma vagy egy nőt "férfias" téma, de azért napi szinten ez kizárt. Egy párkapcsolatban azért más, mert ott legalább ha nem is érzik át pontosan egymás dolgait, de megpróbálják átérezni és segíteni a másiknak. Nem tudom ki hogy van vele, de számomra nincs az a férfi (a páromon kívül persze), akinek őszintén elmondanám akármilyen dolgomat is. Beszélgetni lehet, de nem őszintén beszélni. Nem tudom hogy éreznék magukat azok a férfiak, akik párkapcsolatban élnek, és kiderülne, hogy a párjuk egy másik férfival beszéli meg a kettejük dolgát, mert ugye elméletileg "barátok".
Egy nővel más, de azért ott is vannak határok. Első és legfontosabb barát a párunk, vele beszélünk meg mindent. Nálunk nincs olyan, hogy a barátnőmmel kéne megbeszélnem, mert a férjem nem értené meg. Hát őszinte kommunikáció nélkül nem is fog menni...
Ja!
Ha már az elején férfiként/nőként néznek egymásra a felek, akkor ott soha nem is volt szó barátságról!
Ha a pasi többet akar, akkor lép. Ha viszont olyan mulya, hogy nem mer, akkor kár vele nyüglődni. Kivéve, ha tudsz vízcsapot javítani és szöget beverni. Amúgy meg szerintem, már nem tudsz simán kilépni a dologból. A barátságot meg fogja rontani nálad egy pici tüske. mert minden alkalommal, ha találkoztok, felrémlik benned a lehetőség.
Épp az, hogy nem. Legalábbis nem érzi úgy, hogy hazudik, mert olyan a kapcsolat., olyan mint amiből lehet valami. Bizonyos jelekből arra lehet következtetni, mintha a férfi is többet akarna, viszont ha mégsem, akkor a nő még túl tudna lépni az érzésein, könnyebben, mintha a továbblépés helyett odaveszne a barátság.
Az már tönkre ment...
Annak mindenképpen, aki többet érez. Hiszen visszafogja magát, tulajdonképpen minden percben hazudik.
Persze ettől még maradhat minden a régiben, ha megéri a szenvedést! Mérlegelni kell, hogy a KAPCSOLAT mennyire fontos! Nincsen sablon, csak egyedi esetek.
És szerintetek ha az egyik fél többet akar mit tegyen? Lehetséges, hogy a másik is de nem biztos. Hogyan lehetne úgy kideriteni, hogyha esetleg nem, akkor ne menjen tönkre a barátság?
Az az egy dolog bíztos, hogy nehéz egy érzelmek nélkül barátságokat létrehozni. 
Híszen a barátság maga is egy szeretett érzést kreál. Jópár olyan kapcsolatott láttam már, ahol a házastárs-hoz a másik fél nem állt olyan közel mint a barátjához (akár nő-akár férfi). Ráadásul ha barátságról beszélünk, akkor őszínteségről is beszélnünk kell, híszen pont attól vagyunk barátok, hogy őszinték vagyunk egymáshóz. És ha a másik fél tud mindent rólunk, akkor a látás modunk vele kapcsolatban egyből megváltozik, sokkal raciónálisabban látjuk a kapcsolatunkat vele.
Én olyan esetekre céloztam amikor nagyon szélsőséges helyzet alakul ki, amit a két fél csak így tud megoldani. És igen a kapcsolat megváltozik, a legtöbb esetben lerombolja a barátságot, és ennek az oka az érzelmi túltengés. Amikor többet akkarunk benne látni mint ami valójában történt.