Fórum: Matolcsy bejelentett: 1,5 millió család jár rosszul jövőre topic | femina.hu
2012. május 27. | Hella
Éden Hotel 2Gyerekszáj
rss
Címoldal   /   Femina Közösség   /   Femina Fórum
Fórum / Csevegő
1 / 2 / 3 / 4 / 5 / 6»
2012-04-07 07:01       103.

Ha csak az 1-2 gyerekes család a normális család, akkor már Orbáné se normális, nem?vidám))

Valaki írta, hogy a gyerekszületésekben vannak, akik behozzák a lemaradást..vidám) Nos, Orbánék majd elmondhatják, hogy sokasodik a magyarnevetésD

Most komolyan: én csak egy dologra lennék kíváncsi, azoktól, akik még mindig elvakultan bíznak a fideszben:

Szerintetek normális, és jó dolog az is, hogy az emberektől elvesznek folyamatosan, maguknak meg odaadják és élnek boldogan, mint hal a vízben? Én komolyan azt látom, hogy amit az átlag emberek zsebéből kivesznek, azt a maguk járandóságainak emelésére, számuknak bővítésére fordítják.

2012-04-06 18:53       102.

örüljünk, hogy még jár. Nekem a fizum nem nőtt vagy 3 éve

2012-02-05 16:47       101.

Ha meg egyetemista gyerekeid vannak, akaszd a szögre! Nem csak addig gyerek, amíg a 20. életévét eléri. Manapság meg lassan addigra sem fejezi be a középfokú tanulmányait. /0. évfolya, +2 év stb/ Nem megyek bele a politikába, mert a másiknak is nyilvánvaló hibái voltak. De itt lasan majd csak az gyerek halad, ahol pénz van. A lányomnak vagyon volt a magántanár a nyelv vizsgához. /Nekem legalább is/ Előbb volt szakmaija, mint középfok. Ott is csak a alenyúlás megy. De akinek olyan nagyon jó ez, javaslom fizessen mégegyszer ennyit.

válasz a 26. kommentre (cs.laura - 10-04)
2011-10-17 10:58       100.

Teljesen egyet értek! De már most megidultak a világot összetrombitálni, igérgetni fűt-fát meg szavazati jogot! Olyannak, aki nem itt él, nem itt dolgozik, nem itt adózik, de szavazni azt fog! Így aztán teljesen mindegy lesz, hogy aki itt nyög és tengődik el fog-e menni szavazni, mert a lényeg, hogy a db. szám meglegyen, mindegy, hogy fogalma sincs arról valójában kire-mire szavaz.

Nálunk már bárki megszerezheti a jogot a voksra. Másutt munkaviszonyban letöltött 5 év, ott lakás és egyebek is kellenek. De hát a betont már bekeverték...

válasz a 95. kommentre (Kloe01 - 10-13)
2011-10-15 16:52       99.

A családi adókedvezmény nem a gyerekek számától függ.A férjem alacsony keresete miatt,mi a 3 gyerekre 10.000(!!!!!!) forint adókedvezményt kapunk!!!!Nyúzzák csak rólunk a bőrt!!!!!!!!!

2011-10-15 16:46       98.

Az adókedvezmény nem gyerek hanem fizetésfüggő!!!!Mi 3 gyereket nevelünk,de mivel a férjemnek alacsony a fizetése,így az adókedvezmény 3 gyerek után 10.000(!!!!!!!!!) forint!!!

2011-10-14 13:32       97.

Ne is haragudj, de nálam kicsit kiverted a biztosítékot!

Mi az, hogy csak az 1-2 gyerekes család a normális család??????

Hogy aki nagycsaládos annyak könnyebb??????

Mivel is könnyebb nekem, hogy 4 gyerekem van?

Gyerekenként a tk. kb. 10000, az enyémek nem menzásak, otthon esznek, mert hogy a menza lassan az ehetetlen kategóriát súrolja, ami nekem napi szinten 2500 ft (ennyiből főzöl meg egészséges és ehető ebédet)

Én 4 gyereket ruházok, szerintem nem kell bemutatni mennyibe kerül. 4 gyerek jár ilyen-olyan szakkörre, edzésre, fejlesztésre, különórára stb. És sehol nem veszik figyelembe, hogy nekem 4 van és nem 2, és dettó ugyanazt az összeget fizetem, mint te 1 gyerek után darabonként. Az adókedvezménnyel a f...kem törölhetném, ha legalább a papírt odaadnák, mert nincs annyi bruttója a páromnak, hogy kihasználjuk. Utánanéztem az előbb, hogy szept.-ben 7385 ft-t tudott igényelni.

Számolj már utána légy szíves, hogy mennyi az az annyi és utána hívd a te családod NORMÁLIS családnak.

Szerintem minden család normális, bármennyi gyerek van, akkor is ha csonkacsalád, itt a lényeg a gyerekek szeretete, mert ha így haladunk lesz olyan nap, hogy csak azt tudjuk este eléjük tenni az asztalra!

Gyere, cseréljünk, ha nekem olyan jó és könnyű! Sztem 1 hét múlva visítva menekülnél!

válasz a 10. kommentre (babuka71 - 10-04)
2011-10-14 05:08       96.

egyetértek

Mindig ,minden évben elmentem szvazni amikor itt volt az ideje-gondoltam hátha..most- nem lett most és nem is lesz soha

sz@raból nem lehet várat építeni illetve lehet ,csak képlékeny és büdös.

a legjobban az teszi aki ha még teheti elmegy innen jó messzire és tényleg azért dolgozik napi 8-10 órát hogy a gyerekeinek legyen több , jobb , -mint az épp aktuális kormány tagjainak

Mi meg maradunk és hagyjuk hogy lehűzzák a századik bőrt is (ki hitte volna hogy ennyire vastag igaz?) és próbálunk minél kevesebből, kihozni ugyan azt

ezek mennek

- meg a bárányfelhők

válasz a 95. kommentre (Kloe01 - 10-13)
Kloe01
2011-10-13 22:51       95.

Annyit azért hozzátennék, hogy a mostani helyzetért nem egyedül a mostani kormány felelős. Az elmúlt húsz év kormányzása vezette ide az országot, ahol most vagyunk, beleértve az összeset. És azok közül, akik valaha hatalmon voltak, ma egyiknek sincs anyagi problémája.

Majd a következő választáskor? Kire szavazzak? Az MSZP-re nem, ők már bizonyítottak. A fideszre nem, ők már akkor is bizonyítottak, mikor nem nyerték meg az előző választásokat, és nemhogy felelős vezetőhöz méltóan nem viselkedtek, hanem inkább úgy, mint a dackorszakban levő háromévesek. A jobbik? Neeem. Akkor?

Én már most sem éltem állampolgári jogaimmal, és legutóbb, életemben először nem mentem el szavazni. Nem azért, mert annyira nem érdekel az ország jövője, de nem volt oilyan párt, akire én nyugodt szívvel azt mondtam volna, hogy vezesse az országot. És nem hiszem, hogy felelőtlenebb voltam, mint aki ikszelt.

2011-10-13 22:19       94.

Kedves  Laura!

Nem  tudom hány  éves  és  mit  adott  Önnek  ez Kormány?

De  tőlünk  nyugdíjasoktól ,MAGYAROKTÓL  csak  elvet!

Az ,hogy,az  országot  ki tette  tönkre  talán  nem magának kellene

eldönteni!  Mert  nézzük  már meg  a  nagy  /RENDSZERVÁLTÁS/ ota

mi is  történt?  1989-ben  elkezdték  tönkre  tenni  Magyarországot  és

azota  folyamatossan  ez  megy!  Akkor  miről  is  beszélünk?

A  FIDESZ  másodszor  kapott  felhatalmazást  erre  igaz  első alkalommal

még  nem  hazudott  ennyít!

Jani

válasz a 67. kommentre (cs.laura - 10-06)
2011-10-13 21:52       93.

egyetlen forintot nem fogadnék el sehonnan ha a bérem nem annyi lenne amennyi-és nem a juttatásokért szültem 3 gyereket.

a háború alatt -után is tömegszám születtek a gyerekek pedig biztos nem a jólétbe szülték őket az asszonyok

de TÉNY hogy az én  3 gyerekem remélhetőleg kitermeli majd az anyja nyugdíját de vajh a Te 1 gyermeked kifogja a két szüleje nyugdíját termelni??

válasz a 31. kommentre (napocska40 - 10-04)
2011-10-13 21:47       92.

a 33 ezer/hó egy gyerekre vonatkozik

3 gyerekre 99 ezer lenne a visszaigényelhető adó

a bruttó bérem alig több ember.--nemhogy az adómvidám)) 

legutolsó béremből levont adó 11878 Ft...(ez ugyi nem  99 ezer)

lol

válasz a 24. kommentre (cs.laura - 10-04)
2011-10-13 21:41       91.

bocsánat kétszer ment el de nem is baj mert a másodiknál úgy is javítanom kellett 10 ezret--utánaszámoltam ugyanis hogy "csak" 60 ezer volt a beiskolázásvidám)))

2011-10-13 21:36       90.

nahát....úgy látom ismét a 3 gyerekesek vannak a porondon...mert nekünk minden olyan jóvidám)))

hát szeretném vázolni hogy mennyire szeretminket állambácsi

1, -iskolakezdés: mivel a lányom 15 éves ikerfiaim meg 11 évesek és mint látható különböző neműek sajna egyetlen ruhát sem tud egyik sem a másiktól örökölni.

Az udvarban nincs sem iskolatáska sem füzetfa, sem semmilyen hasonló. Augusztusban a 3 gyerkőc beiskolázására majd 60 ezer ment el és elhiheted semmiből sem a legdrágábbat vettem

2,- a 3 gyermekem menzája közel  50 %-on!!!14.000.- és az ikrek mivel helyben járnak, (még) hazajövetelkor már nyitják a hűtőt-sőt benne is aludnának csak sajna ott hideg van- tehát én a 3-ra annyit fizetek mint Te a kettőre

3,- koleszos lányom havonta elvisz a bérletekre költőpénzre menzára egyéb költségekre kötelező könyvek fénymásolási díj. egyébb nyalánkságok 20-22 ezret

4,- ikreknek színházbérlet erdei tábor hasonló dolgok amik persze nem kötelezőek, de amikor csak a TE gyereked ne mehetne az vagy túl gázos, vagy túl fájdalmas a gyerekednek tehát valahogy kinyögöd, ez ugyi szintén dupla mert ikrekkel nem csak az öröm dupla....

5, Családi adókedvezmény.- Nosza keressünk 600 ezret bruttóba- mert ugyi annak csak akkor volna értelme másképpen nem használhatod ki. Nekem br 119 ezer a fizum - Neked??? Te lehet hogy több adót igényelsz vissza két gyerekedre mint én a háromra

6,- Mindezt EGYEDÜLÁLLÓ gyermekeit egyedül nevelő édesanyaként + havi 3000 Ft -al több családiból merészelem megtenni

7,- És végül... az vesse a nagycsaládosokr az első követ aki nem fogadná el az inygen tankönyvet adókedvezményt bármit ami egy kicsit is jónak tűnik, habár csak tűnik- mert amit ad az állam az egyik oldalon el is veszi tőlünk ugyan úgy mint Tőled

8,- Ha netán valaki nem így gondolja a lehetőség adott szülj(etek) még egy gyerkőcöt onnantól kezdve csatlakozhattok az " ingyenélők táborába" -mellém

bocsánat ha hosszú voltam de kikívánkozott

2011-10-13 21:25       89.

Nos fogy is meg nem is...

Ha "újmagyar" tesvíreinket nézzük, ők behozzák a nemzeti lemaradást. Sőt, csökken a családi pótlék reálértéke? Nem baj, összekalapálnak még néhány pulyát, oszt lesz pénz...

De nekik nincs is gondjuk devizahitellel, mert nem kaptak a csp-re, azt csak munkabérre adott a bank...

Tisztelet a kivételnek.

2011-10-13 21:21       88.

ahhhh és ismét milyen jó a nagycsaládosnak... imádom ezt a mondatot..

Iskolakezdés : valóban nem  fizetek a könyvekért...ellenben 15 éves lányomra és 11 éves ikreimre(fiúk) sajna nincs nagyobb tesó akitől ruhát cipőt bármit örökölhetnék...tehát mivel mindegyik iskolás a sulikezdést nem takarta be 70 ezer ft.. sajna iskolatáska és füzet termelő fa sem nől az udvarban...

1,-Menza - 50 % valóban,  a 3 lurkóra 14000.- és az enyémek is a hűtőben aludnának ha nem volna benne hideg. (Ha Te 7000 ezret fizetsz a menzáért gyorsan tedd össze a kezed, mert nekem is annyi és 50 %-ot fizetek)

2,-Lányom középiskolás  idegen városban havi bérlet 6400 menza 6000 felett-költőpénz mert egyfolytában éhes a "naaaagy "mennyiségű menzától havi szinten sacc: 20-22 ezer

3,-családi adókedvezmény..nahátvidám)) hihetetlen találmány fantasztikusan jól jár vele a magycsaládos aki  volt elég vakmerő hogy 3 gyereke legyen nosza keressünk hát 600 ezret bruttóba akkor tán ki is használhatjuk...mert most a 119 ezerből elég nehézkes...(nesze semmi fogd meg jól)

és végül.... mindezt egy egyedül álló anya teszi aki 3000 Ft-al több családit kap mint a kétkereső családok, és van átorságom átvenni azt..

Ugyanis ha Te megkapnád ezeket a kedvezményeket egyre sem mondanál nemet , és nem kárognál a többire aki jobban jár

A lehetőség adott szüljetek kismamik, én sem nagycsaládot akartam és főleg nem egyedül nevelni őket

Aki ezeket a juttatásokat irigyeli lehet csinálni utánnam.

bocs ha hosszú voltam

2011-10-13 17:02       87.

Csodálkozunk,hogy kevés gyerek születik és fogy a nemzet !

2011-10-13 16:32       86.

Nem osztom a véleményed!

Én valóban nem vagyok pártfüggetlen!!

A saját és a családom pártján vagyok!

válasz a 85. kommentre (Sellini - 10-13)
2011-10-13 16:30       85.

Mindkét oldalon állandóan csak a demagógia. Jó marakodást!

2011-10-13 16:22       84.

Laura!

Az előbb elfelejtettem, hozzátenni: 4 gyerek mellett állást sem találok, még 3 műszakban sem, mert egy épelméjű munkáltató sem vesz fel olyat, aki lehet, hogy a 365 napból 50-et táppénzen tölt, mert ugye az a "nyavalyás" gyerek olykor megbetegszik (a gyógyszer is egy vagyon) és ki ápolja, ha nem az anyuka!

válasz a 67. kommentre (cs.laura - 10-06)
1 / 2 / 3 / 4 / 5 / 6»

Bejelentkezés

Keress a fórumban

hirdetés

Mostanában olvasott cikkeim

Egy új Facebook-os közösségi alkalmazást ajánlunk neked, a Readert. Tovább az alkalmazás leírásához »

Ha engedélyezed a Facebookos alkalmazást, megnézheted, mit olvasnak a barátaid, és visszakeresheted a legutóbb olvasott cikkeidet.

Olvasott cikkeim
Olvasd el ezt is!

Femina Fórum

Nézd meg, miről csevegnek a többiek!

Top cikkek

Mai névnap Hella

Még több képeslap »

Népszerű videók

A terhesség első jelei
Korai jelek

Elég a gyes?

Partnereink

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.