Fórum: Mit tehetsz, ha a férjed nem fizeti a tartásdíjat?

topic | femina.hu
2012. május 27. | Hella
GyerekszájÉden Hotel 2
rss
Címoldal   /   Femina Közösség   /   Femina Fórum
Fórum / Anya & gyerek
1 / 2»
2012-02-27 07:56       25.

Tudom, hogy most majd mindenki nekem esik, de szerintem oka van annak, hogy helyetted a boriskát ölelgette. Mivel nagyon sok minden lehet, nem kezdem felsorolni. Felteszem, te esetleg tudod.

Tif: Mi az, hogy melletted nem ihatott?

Vett neked egy könyvet: Hogyan spóroljunk? Aztán sepia, secigi. hehe

válasz a 22. kommentre (kacat - 02-25)
2012-02-25 12:45       24.

Te is hasonló cipőben jártál mint én,csak mellettem nem ihatott.gyerektartást pedig azért nem pereltem,mert a mostani férjem azt modta,annélkül is felneveljük,nem ér annyit a pereskedés. 1 éves volt a fiam amikor minden jel nélkül elbútorozott,mert a barátnője már terhes volt. Én tartottam el,mert ő a hunértnél dolgozott,hun dolgozott hun nem,de inkább az utóbbi.

válasz a 22. kommentre (kacat - 02-25)
2012-02-25 10:36       23.

Nem találgattam ez tényleg igyvan,állam nem ajándékba adja a z előleget gy.tartás címén.A jővöbeni örökségből vissza kéri.Ha nem lesz akkor nem tudom miből.Nekem nem célom börtönbe juttatni..Gondolod komolyan veszi a bíróságot?Hiába van egy végzés, azt mondta én intéztem úgy tiltsák,(mert tudtam magától nem fog)szerinte ha nem tiltanak ő ugyan nem fog nekem fizetni.Most ilyen gondolkodással szerinted??Még azt a végzést sem veszi komolyan ami van...

válasz a 10. kommentre (lotus76 - 02-23)
2012-02-25 10:25       22.

Akor meg súgom,tervezett gyerek volt.Egy hosszú kapcsolatból.Akkor még nem itta el az eszét..

válasz a 11. kommentre (Stalin - 02-23)
2012-02-24 21:09       21.

A rendőrök mondták meg, hogy mivel jelentett fel. Nekik szólt nem nekem. Befizettem a hátralékot. Ezután mentünk a bíróságra.

válasz a 20. kommentre (tifany - 02-24)
2012-02-24 21:02       20.

Gondolom Neked is megvolt a csekked,így nem replikázhatott sokat. A fiam hallani sem akar róla.

válasz a 19. kommentre (Stalin - 02-24)
2012-02-24 20:56       19.

Engem viszont feljelentett, majd a bíróságon ő maga mutatta be az összes csekket. A többit hagyjuk.

válasz a 18. kommentre (tifany - 02-24)
2012-02-24 20:09       18.

Nekem sem fizetett egy petákot sem!

válasz a 17. kommentre (Stalin - 02-24)
2012-02-24 19:15       17.

Nem cinizmus.

"Mégsem a gyereke/ke/t kéne hátrányos helyzetbe hozni." Mindig csak az apuka hozza hátrányos helyzetbe a gyereket?

A többi leírtakkal egyetértek.

válasz a 14. kommentre (Rozita - 02-24)
2012-02-24 19:11       16.

"ezt az embert sosem érdekelte a gyereke"  Akkor ezt megmagyaráznád? Ki tervezte? Anyuka?

Aláírom, hogy van ilyen pasi.  De mi a helyzet azokkal az anyukákkal, akik a gyereket használják fel apuci bántására? A gyerektartást akkor is fizetni kell!!

válasz a 12. kommentre (tifany - 02-23)
2012-02-24 06:13       15.

A televízióhoz kéne fordulni, általános tapasztalat, hogy az ott felvetett problémákkal komolyabban foglalkoznak, mert nyilvánosságra került, nem csak szűk körben beszédtéma.

A TV2-ben az  Aktiv foglalkozna vele, de kell hozzá az témát felvető arca is,

2012-02-24 06:01       14.

Ne legyél cinikus. Egy jól induló kapcsolat is zátonyra futhat bármelyik fél hibájából. Mégsem a gyereke/ke/t kéne hátrányos helyzetbe hozni. Amelyik apuka nem akar fizetni többnyira ő az oka a válásnak. Itt most az a BAJ, hogy a kormány egy bírósági végzést semmisnek nyilvánított. Addig egyetértek, hogy rengeteg az álrokkant - jó pénzért korábban bárki megkapta ezt a kedvezményt -, de kérdem én, egy féllábú, vagy félkarú embernek kinő a végtagja? Az nem elég rokkant?! Ezzel azt akarom csak mondani, hogy rendben van, a csalókat szűrjék ki, ne fizessenek életerős embereknek feleslegesen, de aki valóban munkaképtelen, attól miért nem lehet levonatni a megítélt tartozást.

2012-02-23 20:16       13.

Igy van. Csak van olyan férfi aki utólag azt mondja, hogy csináltatott gyereket a nő. Aztán feketén dolgozik inkább. Arra nem gondol, hogy nem a nővel tól ki, mert az inkább nem fog enni, hanem a gyerekkel. 

válasz a 12. kommentre (tifany - 02-23)
2012-02-23 18:09       12.

Gondolom tervezték vidám

2012-02-23 16:43       11.

Azt csak halkan kérdezem, hogy akkor minek csináltattál vele??

válasz a 6. kommentre (kacat - 02-03)
2012-02-23 10:47       10.

Szerintem jobban jársz ha előbb utána jársz hivatalos helyen és nem találgatsz. Én még olyanról nem hallottam, hogy a gyerektől hajtották be a gyerekrtartást. Börtönbe pedig megnyugtatlak nem zárják. Az államnak sem az az érdeke, hogy eltartsa, nézz utána mennyibe van egy elítélt egy nap. De talán visszatartó az apának egy kicsit, hisz bíróságra kell járnia, perköltséget fizetnie, büntetést stb..

Soha ne hagyatkozz arra amit más mond, csak azt hidd el amit te biztosan tudsz!

2012-02-05 11:09       9.

Igen ez egy jó ötlett,nem hagyhatjuk a gyerekeinknek akár egypár cipővel is kevesebb jusson az ilyen apákgyöngye miatt.Akik röhögnek a markukba,mert az kattog a fejükbe na most jól kiszúrnak velünk.Pedig ezt a gyerekkel teszik..

válasz a 7. kommentre (marcell - 02-03)
2012-02-03 22:34       8.

Sziasztok! Én is úgy jártam,hogy rokkantnyugdíjból vonták a gyerektartást,de januártól rokkantellátás lett a neve,amiből már nem szabad levonni!Így az állam tőlünk elvette, az apukának odaadta!Felháborító,hogy bíróság által megítélt és letiltott gyerektartást elvesznek a gyerekektől!Elmentem a bíróságra,onnan elküldtek a gyámhatóságra,onnan elküldtek a végrahajtóhoz.Nevetséges,ahogy kezelik! Szerintem nincsenek tisztába,hogy mi is történt velünk.Össze kellene fogni és fordulni valahova,ahol komolyan is vesznek bennünket!Ma már mindent meg lehet tenni!?

2012-02-03 22:10       7.

Sziasztok! Én is így jártam,mint ti. Rokkantnyugdíjból vonhatták a gyerektartást,de rokkantellátásból már nem! Felháborító!!!!Hol van a gyerekek joga!Össze kellene fogni és panaszt tenni valahol,ahol meghallják a hangunkat!Bíróság által megítélt és letiltott gyerektartást vett el tőlünk az állam és odaadta az apukáknak!!!Elképesztő!!!! A bíróság elküldött a gyámhatósághoz, a gyámhatóság a végrehajtóhoz. Össze-vissza küldözgetnek,de szerintem ők sincsenek tisztába,hogy mi is történt itt!A gyerekeinknek akkor nem jár gyerektartás,ha az apuka rokkantellátott?Milyen világ ez? Erika

2012-02-03 15:41       6.

Nos eddig rokkant nyugdijból vontak gy.tartást.Ez most megszünt.Apuka eddig sem azért fizetett mert akart.Most,hogy nem vonják,szóba sem áll velem.Néhol azt írják kérni kell a végre hajtást,ha nincs mit akkor feljelenteni a rendőrségen.Én nem akaron börtönbe juttatni,ezt az embert sosem érdekelte  a gyereke, kitellik tőle ami vagyona van hamar gyorsan valakire rá íratja.Csak a mi gyerekünknek véletlen se jusson semmi.Az államtól sem akarom meg előlegezze,azt valahogy a fórumokon sem írják ha fogja magát püff meghal akkor majd  a gyerektől fogják felnőttként  behajtani.Tiszta röhej,majd a gyerek fizesse azt vissza ,amit apukának kellett volna fizetnie  a saját gyereke érdekébe.

1 / 2»

Bejelentkezés

Keress a fórumban

hirdetés

Mostanában olvasott cikkeim

Egy új Facebook-os közösségi alkalmazást ajánlunk neked, a Readert. Tovább az alkalmazás leírásához »

Ha engedélyezed a Facebookos alkalmazást, megnézheted, mit olvasnak a barátaid, és visszakeresheted a legutóbb olvasott cikkeidet.

Olvasott cikkeim
Olvasd el ezt is!

Femina Fórum

Nézd meg, miről csevegnek a többiek!

Top cikkek

Mai névnap Hella

Még több képeslap »

Népszerű videók

A terhesség első jelei
Korai jelek

Partnereink

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.