Fórum: El se hinnéd! Kutya énekel altatót a kisgyereknek topic | femina.hu
2012. május 27. | Hella
Éden Hotel 2Gyerekszáj
rss
Címoldal   /   Femina Közösség   /   Femina Fórum
Fórum / Anya & gyerek
2012-02-13 11:27       5.

Néhány kutya okosabb és jobb, mint ega ember. Persze gyerek közelében szerintem a mérték a lényeg.

2012-02-10 10:28       4.

Én csak egy dolgot tartottam butaságnak, hogy a két vizsla "játszik" a babával. Nem játszanak, hanem úgy csinálnak vele, mintha a saját kölykük lenne, a hasát pl. azért nyalogatták, hogy segítsék az emésztését.

válasz a 2. kommentre (boromeo - 02-09)
2012-02-09 15:07       3.

Boromeo!!

Aki úgy nevelkedik fel, hogy tiszteli, szereti az állatokat, az embertársait is

tisztelni fogja. A hozzászólásod minősit téged minden szempontból!!!!

A kutyák fontos szerepet tölthetnek be egy gyermek életében. Nemcsak óvják gazdájukat az idegenektől, de a velük folytatott játék jótékony hatással van a gyermek fejlődésére is. Emellett számtalan olyan dolgot is megtanulhatnak, ami később előnyükre válik; gondoskodást, felelősségtudatot és toleranciát.
Ha a szülő megérteti gyermekével, hogy az állatokról gondoskodni kell, a gyermek elsajátít egy olyan képességet, mely néha még a felnőttekből is hiányzik; a felelősségtudatot. Ha a gyermek gondoskodhat a kutyáról, az számára egyfajta játék, hiszen eljátszhatja a felnőtt szerepét, aki gyermekéről gondoskodik. Ebből a játékból azonban megtanulja mit jelent a gondoskodás.
A kutyával való játék szintén egyfajta lecke a gyermek számára. Miközben felhőtlen örömmel játszik négylábú barátjával, megtanulja, hogyan tartsa őt tiszteletben. Előbb vagy utóbb rájön, hogy kutyája nem tűri el a durva viselkedést (fülcibálás, dobálás), hiszen számára ez kellemetlen érzés. Ebből a gyermek megtanulja mit jelent a tolerancia, mások tiszteletben tartása.

A kutya hatása a gyermekre, és a gazdájára - Életforma

A kutyák rengeteg pozitív hatást gyakorolnak a velük együtt nevelkedő gyermekekre.

2012-02-09 13:36       2.

MICSODA HÜLYESÉGEKEL TARTJÁTOK FENT A NÉPET, MEG AKI ILYESMINEK UTÁNA IS NÉZZETT, ÉRTELMESEBB DOLDOT IS TEHETETT VOLNA MINT EZT......

Bejelentkezés

Keress a fórumban

hirdetés
Bizarr helyek

Partnereink

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.