A fiú gyerekek sokkal szélgörcsösebbek mint a lányok
Arról már nem is beszélve,hogy felnőtt korban ez náluk hatványozódik,és sokkal erősebb....

Ráadásul, természetesen csak a saját véleményem szerint, az ilyen balesetből bekövetkező halálnak sokkal nagyobb az esélye. És az előfordulása is.
A kisfiam " bukós" baba.Kb.1 hónapos volt,amikor éjszaka a buki felszaladt az orrába és annyira megíjedt,hogy nem vett levegőt.Úgy kellett a szájacskáját szétfeszítenem.Mondanom sem kell,hogy halálra rémülve rohantunk a kórházba, ahol megállapították,hogy glottigörcse volt.Azóta hason altatom a most 3 hónapos kicsikémet.

Ebben a korban még a lányok sem vacakolnak!!

Nem írtam büfiztetés nélküliségről, de sokszor tapasztaltam, hogy később még ennek ellenére tud bukni.
A fiú gyermekek hason történő altatása a legjobb módszer. Ugyanis a "puki" könnyebben kijön mert a lábait has alá húzza a pici amikor szélgörcse van. A többit leírtátok
Parás szülők neis fektessék hasra a gyermeküket. Nekem mindegyik gyerekem hason fekvős volt soha semmi bajuk nemvolt. A másik alapszabály büfiztetés nélkül neis tedd le sehogy a gyermeked, gondold át ha te nem böfögsz mennyire nemjól van a gyomrod bizonyos ételek után, a kicsiknél ugyanez a probléma csak ők maguk nemtudnak tenni ellene mert kicsik.