kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Karácsony   /  

Karácsonyi dekorációk: ablakdíszek

Színpompás karácsonyi ablakdíszek 10 perc alatt
Dobd fel a lakást fillérekből!

A lakás feldíszítésekor ablakaidról se feledkezz meg, néhány egyszerű ötlettel percek alatt csodásak lesznek.

Szerző: Vörös Boglárka
Forrás: Femina.hu

A karácsonyi dísz szó hallatán elsőre minden bizonnyal a fenyőfára aggatott gömbök és csecsebecsék jutnak eszedbe, pedig számtalan lehetőség áll a rendelkezésedre, hogy a lakás többi pontján is ünnepi hangulatot varázsolj.

Kültéri karácsonyi dekorációk
Kültéri karácsonyi dekorációk
Káprázatosan szép ünnepi dekorációkZúzmarás ezüstdekorációkVarázslatos gyertyák meleg fénnyelA legszebb karácsonyi dekorációk a nappalibaDekoráció a természet kincseiből10 karácsonyi dekortipp, hófehérbenA legszebb karácsonyfadíszek10 meseszép karácsonyi dekortipp, pillanatok alatt2012 leggyönyörűbb karácsonyi dekorációi 10 csodás, aranyló karácsonyváró dekoráció

Ha már kész az adventi koszorúd és az ajtódíszed, tedd teljessé a dekorációt az ablakok csinosítgatásával!

Csillag a természet kincseiből

Akár nulla forintból készíthetsz a természet színeit viselő mutatós csillagot ablakodba. Előkészületként nincs más dolgod, mint egy kellemes sétát tenni, közben pedig összeszedni néhány szép darabot a fák, bokrok termései közül - gyűjts tobozokat, bogyókat. Nagyjából egyforma ágakra mindenképp szükséged lesz, a többi a saját fantáziádon múlik.

Készíts az ágakból öt egyforma vastag csokrot, majd egy metszőollóval vágd ugyanolyan hosszúságúra a végeiket. Ezután mindegyiket szorosan kötözd össze a közepénél, és a madzag vonalán dróttal erősítsd rá a díszeket. Ha ez kész, illeszd az egyes csokrok ágait egymásba úgy, hogy csillagot formázzanak. Ha szükségesnek érzed, dróttal erősítsd össze őket.

Minták az ablakon

Az üvegmatrica készítéséhez szükséged lesz fóliára, sablonra, különböző színű üvegmatrica-festékekre és kontúrfestékre. Sablonokat tölthetsz le az internetről, vagy magad is rajzolhatsz. A speciális festékeket bármelyik kreatív boltban be tudod szerezni, pár száz forintért.

Csillag termésekből
Üvegmatrica saját kezűleg
A bolti matricák is szépek
Díszek az ablakpárkányon

A sablont helyezd a fólia alá, majd a kontúrfestékkel húzd meg a körvonalakat. Amikor ez megszáradt, a kitöltő festékekkel színezd ki a mintát, és hagyd teljesen megszáradni. Ezután óvatosan húzd le a kész matricát a fóliáról, és simítsd az ablakra. A figura többször átragasztható, és az ablaktisztítás sem okoz majd különösebb gondot az ünnepek után.

Ha azonban még ennél is egyszerűbb megoldást keresel, vásárolj kész üvegmatricákat, melyeket a védőfólia eltávolítása után egyszerűen rá kell simítani az ablaküvegre - a színes minták kívülről és belülről is jól mutatnak. A matricákat keresd a hobbiboltok polcain, pár száz forintnál nem kerülnek többe.

Lépésről lépésre

Nézd meg videónkat, és megtudhatod, hogyan készíts vidám, felakasztható ablakdíszt!

5 perces karácsonyi dísz az ablakba

Nézd meg, hogyan lehet pillanatok alatt meseszép, csillárra illetve ablakra akasztható dekorációkat készíteni.

Dátum: 2012. november 5.
Készítette: Femina.hu

Fenyő és piros

Az ablak dekorálásának egyik kézenfekvő módja, ha egyszerűen elé helyezed a díszeket. Figyelj arra, hogy az ablak mozgásterületét hagyd szabadon. Vásárolj színes, illatos gyertyákat, lehetőleg olyanokat, melyek pohárban vagy cseréptartóban vannak, hogy ne csöpögjön le a viasz.

Vegyél egész fahéjrudakat, fogj csokorba néhányat, kösd át egy szép szalaggal, és helyezd a gyertyák elé. A szabadon maradt részeket kitöltheted fenyőággal vagy borostyánnal, de feldobhatod pár karácsonyfadísszel is.

4 hozzászólás
bejene       2011-11-19 19:39
5.
Az üvegmatricák nyerték el a tetszésem.:)
feherrozsa       2011-11-18 19:26
4.
Elindul a videó,ha regisztrálsz!!!
válasz a 2. kommentre (judo72 - 11-05)
Esztianyu       2011-11-09 10:31
3.
Mézeskalács balakokat fogok csinálni és az ablak elé fellógatom őket. az ablak helyei összetört színes savanyúcukoirból készülnek és nagyon szép,könnyű is elkészíteni :-)

Karácsonyi dekorációk: ajtódísz

Az ünnepi dekorálásból a bejárati ajtódat se hagyd ki, használj természetes alapanyagokat!
Karácsony

Karácsonyi dekorációk: drótpelyhek

Nem szállingózik a hó? Ablakodra akkor is varázsolhatsz csodás, csillogó pelyheket. Megmutatjuk, hogyan!
Karácsony
Karácsonyi mesék és színezők

Blog.hu ajánló

    hirdetés
    hirdetés
    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.