Mézes-diós sült alma: a legegyszerűbb téli édesség

Percek alatt készen van, és a lelket is felmelegíti ez az ínycsiklandó téli édesség.

Mézes-diós sült alma: a legegyszerűbb téli édesség
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A sült alma a téli időszak sztárja, hiszen a forró, illatos desszert egyszerre melegíti fel a testet és a lelket, ráadásul gyakorlatilag percek alatt elkészíthető néhány filléres alapanyagból. Ez a dióval és mézzel töltött változat még az elvesztett energiát is pótolja a hétköznapok fáradalmai után: kóstolj bele a mesés élvezetbe!

Mézes-diós sült alma

Hozzávalók

  • 4 db alma
  • 12 dkg dió
  • 2-3 evőkanál méz
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1/2 citrom leve
Recept idők

Elkészítés:

Vágd le, és tedd félre az almák felső negyedét, majd egy kis méretű kanállal távolítsd el a magházakat! Ezután egy kis citromlevet locsolj minden gyümölcsre, és tedd félre őket a töltelék elkészítéséig! Ehhez keverd össze egy kis tálban a mézet és az apró darabokra vágott diót! Tetszés szerint adhatsz hozzá egy kis mazsolát vagy akár mogyorót is, de a diós változat önmagában is mennyei.

Töltsd meg az almákat az elkészült keverékkel, majd szórd meg fahéjjal! Miután ezzel megvagy, helyezd vissza rájuk a felső részüket, majd rakoskasd őket egy sütőpapírral bélelt tepsire! Körülbelül tíz perc alatt elkészül ez a gyakorlatilag elronthatatlan édesség, amit kortól függetlenül mindenki imádni fog.

Ezt is szeretjük