Mazsolás borleves

Ha felmelegednél a hidegben

Ha a forralt bor fűszeres ízének nem tudsz ellenállni, akkor kóstold meg mazsolával és konyakkal ízesített borlevesünket.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A tél beköszöntével sokan nyúlnak a bontatlan borosüvegekért, hogy egy kis meleget csempésszenek elgémberedett végtagjaikba.

Ám ha a valami egészen különleges boros megoldásra vágynál, ami ráadásul még tápláló is, akkor próbáld ki mazsolás borlevesreceptünket, ami garantáltan ízleni fog, ha szereted a forralt bor aromáját. Ne habozz hát, elő a lábassal!

Mazsolás borleves

Hozzávalók:

  • 1 l édes fehérbor
  • 6 dkg cukor
  • 5 szem szegfűszeg
  • 4 tojássárgája
  • 2 dl tejszín
  • 1 kis darab fahéj
  • fél citrom héja
  • fél csomag mazsola
  • fél dl konyak

1 dl tejszínből verj kemény habot. A mazsolát áztasd be a konyakba. A borba szórd bele a cukrot, a szegfűszeget, a fahéjat, a lereszelt citrom héját, valamint a csipetnyi sót, öntsd hozzá a konyakot, és forrald fel a keveréket.

Ha lehűlt, szűrd le. A tejszínt és a tojássárgájákat keverd simára, és állandó keverés közben öntsd hozzá a felforralt bort. Végül a mazsolát szórd bele a levesbe, és hűtsd le az egészet.

Cikkünk megírásában a Boda Zoltánné 77 karácsonyi menü című könyve segített, mely a Szalay Könykiadó gondozásában jelent meg.

A legfinomabb karácsonyi sütemények

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük