kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Karácsony   /  

Így készül a tökéletes halászlé

Így készül a tökéletes halászlé

Ha a fenyőfát már feldíszítetted, itt az ideje, hogy elkészítsd a karácsonyi fogások császárát, a tökéletes halászlét.

Szerző: Boda Zoltánné
Forrás: Femina.hu
2011.12.24.

A halászlé igazi magyar kuriózum, ami nélkül nem is igazi a karácsonyi menü. Persze, ahány háztartás, annyiféle recept létezik, és mindenki esküszik arra, hogy az övé a legfinomabb.

Ha neked még nem sikerült megtalálni a kedvenc recepted, akkor próbáld ki a miénket, aminek az elkészítése igazán egyszerű, mégis nagyon finom.

Halászlé

Hozzávalók:

  • 1 kg ponty
  • 20 dkg vöröshagyma
  • 2 evőkanál fűszerpaprika
  • 2 krumpli
  • 1 zöldpaprika
  • 1 paradicsom
  • szárított erős paprika

A hal fejéből, farkából, a meghámozott, karikára vágott vöröshagymából és a burgonyából készíts alaplevet. Ha minden megfőtt, passzírozd át az egészet. A paprikát vágd karikára, majd a paradicsommal együtt tedd az átpasszírozott lébe, és szórd bele a fűszerpaprikát is.

A hal többi részét, miután megtisztítottad, vágd kisebb darabokra, sózd be alaposan, majd, amikor a leves forrni kezd, add hozzá. Kis lángon nagyjából 20 percig főzd. Ízlésed szerint erős paprikával is fűszerezheted.

Cikkünk megírásában a Boda Zoltánné 77 karácsonyi menü című könyve segített, mely a Szalay Könykiadó gondozásában jelent meg.

Kép: time4us.eu

A legfinomabb karácsonyi sütemények
A legfinomabb karácsonyi sütemények
Így készül a tökéletes mézeskalácsA legszebb karácsonyi vásárok MagyarországonA karácsony 13 legfontosabb szimbólumaÁlomszép terítékek karácsonyraA legszebb karácsonyfadíszekKáprázatosan szép ünnepi dekorációk10 meseszép karácsonyi dekortipp, pillanatok alatt10 tökéletes ajándékötlet karácsonyra2012 leggyönyörűbb karácsonyi dekorációi Karácsonyi filmek hideg estékre

10 hozzászólás
csutora       2012-12-20 14:06
11.
Nem igazán értem a krumpli dolgot, hogy minek is kell bele? Ha valaki sűrűn szereti a halászlevet, az tegyen bele az alaplébe több halat (keszeg, kárász, törpeharcsa....stb, lényeg hogy minnél több fajtájú legyen)-no ha ezt átpaszírozzuk kellő állagú... tovább »
baranyfelho       2012-12-13 09:07
10.
Nem vagyok nagy halrajongó, de idén azt hiszem kipróbálom.
MaryPoppins       2011-12-25 10:15
9.
A krumpli sűríti a levest.
válasz az 5. kommentre (fannyka - 12-24)

Bejgli receptek

Az ajándékok becsomagolva, a szaloncukor már megdézsmálva. Mi hiányzik még? Persze, hogy a bejgli.
Karácsony

Mézeskalács recept

A mézeskalács nemcsak finom, de akár a fát is díszítheted vele, és ajándéknak is tökéletes.
Karácsony
Könnyen elkészíthető ünnepi ételek karácsonyra

Még nem tudod, milyen menüsorral készülj az ünnepekre? Segítünk a megfelelőt kiválasztani!

Dátum: 2010. december 17.
Készítette: Femina.hu
Karácsonyi mesék és színezők
hirdetés
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.