kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Karácsony   /  

Így készül a tökéletes halászlé

Így készül a tökéletes halászlé

Ha a fenyőfát már feldíszítetted, itt az ideje, hogy elkészítsd a karácsonyi fogások császárát, a tökéletes halászlét.

Szerző: Boda Zoltánné
Forrás: Femina.hu
2011.12.24.

A halászlé igazi magyar kuriózum, ami nélkül nem is igazi a karácsonyi menü. Persze, ahány háztartás, annyiféle recept létezik, és mindenki esküszik arra, hogy az övé a legfinomabb.

Ha neked még nem sikerült megtalálni a kedvenc recepted, akkor próbáld ki a miénket, aminek az elkészítése igazán egyszerű, mégis nagyon finom.

Halászlé

Hozzávalók:

  • 1 kg ponty
  • 20 dkg vöröshagyma
  • 2 evőkanál fűszerpaprika
  • 2 krumpli
  • 1 zöldpaprika
  • 1 paradicsom
  • szárított erős paprika

A hal fejéből, farkából, a meghámozott, karikára vágott vöröshagymából és a burgonyából készíts alaplevet. Ha minden megfőtt, passzírozd át az egészet. A paprikát vágd karikára, majd a paradicsommal együtt tedd az átpasszírozott lébe, és szórd bele a fűszerpaprikát is.

A hal többi részét, miután megtisztítottad, vágd kisebb darabokra, sózd be alaposan, majd, amikor a leves forrni kezd, add hozzá. Kis lángon nagyjából 20 percig főzd. Ízlésed szerint erős paprikával is fűszerezheted.

Cikkünk megírásában a Boda Zoltánné 77 karácsonyi menü című könyve segített, mely a Szalay Könykiadó gondozásában jelent meg.

Kép: time4us.eu

A legfinomabb karácsonyi sütemények
A legfinomabb karácsonyi sütemények
Így készül a tökéletes mézeskalácsA legszebb karácsonyi vásárok MagyarországonA karácsony 13 legfontosabb szimbólumaKarácsonyi szokások és hagyományok10 meseszép feldíszített karácsonyfaA 10 legszebb karácsonyi dekorációi a nappalibaÁlomszép terítékek karácsonyraA legszebb karácsonyfadíszekKáprázatosan szép ünnepi dekorációkAjándékozási etikett karácsonyra
Betöltés...

10 hozzászólás
csutora       2012-12-20 14:06
11.
Nem igazán értem a krumpli dolgot, hogy minek is kell bele? Ha valaki sűrűn szereti a halászlevet, az tegyen bele az alaplébe több halat (keszeg, kárász, törpeharcsa....stb, lényeg hogy minnél több fajtájú legyen)-no ha ezt átpaszírozzuk kellő állagú... tovább »
baranyfelho       2012-12-13 09:07
10.
Nem vagyok nagy halrajongó, de idén azt hiszem kipróbálom.
MaryPoppins       2011-12-25 10:15
9.
A krumpli sűríti a levest.
válasz az 5. kommentre (fannyka - 12-24)
Címkék: hal, karácsony, ünnep
Gasztroajándék karácsonyra: 3 könnyen elkészíthető meglepetés

Ha szeretnél valami különleges és személyre szabott ajándékkal kedveskedni szeretteidnek, bátran készíts otthon akár lekvárt, saját süti tészta vagy fűszerkeveréket! Gasztro-szakértőnk segít néhány ötlettel.

Dátum: 2013. december 4.
Készítette: Femina.hu
hirdetés
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.