Így készül a tökéletes halászlé

Ha a fenyőfát már feldíszítetted, itt az ideje, hogy elkészítsd a karácsonyi fogások császárát, a tökéletes halászlét.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A halászlé igazi magyar kuriózum, ami nélkül nem is igazi a karácsonyi menü. Persze, ahány háztartás, annyiféle recept létezik, és mindenki esküszik arra, hogy az övé a legfinomabb.

Ha neked még nem sikerült megtalálni a kedvenc recepted, akkor próbáld ki a miénket, aminek az elkészítése igazán egyszerű, mégis nagyon finom.

Halászlé

Hozzávalók:

  • 1 kg ponty
  • 20 dkg vöröshagyma
  • 2 evőkanál fűszerpaprika
  • 2 krumpli
  • 1 zöldpaprika
  • 1 paradicsom
  • szárított erős paprika

A hal fejéből, farkából, a meghámozott, karikára vágott vöröshagymából és a burgonyából készíts alaplevet. Ha minden megfőtt, passzírozd át az egészet. A paprikát vágd karikára, majd a paradicsommal együtt tedd az átpasszírozott lébe, és szórd bele a fűszerpaprikát is.

A hal többi részét, miután megtisztítottad, vágd kisebb darabokra, sózd be alaposan, majd, amikor a leves forrni kezd, add hozzá. Kis lángon nagyjából 20 percig főzd. Ízlésed szerint erős paprikával is fűszerezheted.

Cikkünk megírásában a Boda Zoltánné 77 karácsonyi menü című könyve segített, mely a Szalay Könykiadó gondozásában jelent meg.

Kép: time4us.eu

A legfinomabb karácsonyi sütemények

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük