Forró, fűszeres krumplikrémleves

Dobd fel az egyszerű krumplikrémlevest apróságokkal!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha a nézelődés vagy az ajándékok utáni rohangálás közben átfagytál, ez a fűszeres krumplikrémleves átmelegít. Az egyszerű és laktató fogást a különleges fűszerezés teszi igazán csábítóvá. 

Fűszeres krumplikrémleves

Hozzávalók 4 személyre

  • 70 dkg krumpli
  • 3 dl tejföl
  • 1 l víz
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 gerezd fokhagyma
  • szerecsendió
  • bors
  • zsír
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit hámozd meg és kockázd fel. A hagymát aprítsd fel, forró zsíron pirítsd meg, majd nyomd hozzá a fokhagymát, illetve rakd bele a krumplit. Önts rá annyi vizet, hogy ellepje, és fedő alatt főzd meg. Ha a krumpli puha, szűrd le, és  botmixerrel pürésítsd. A levet tedd félre.

Add hozzá a tejfölt, ízlés szerint sózd, borsozd, reszelj bele szerecsendiót. Önts hozzá a főzőléből annyit, hogy jó krémes állagú maradjon, majd tedd egy lábasba, és forrald össze. Tálaláskor szórd meg petrezselyemmel, pirított zsemlekockával és baconnel.
 

Ezt is szeretjük